Eiffel Tower: tips voor reizigers

26 Mar 2021
Parijs

Hedendaags Parijs is onvoorstelbaar zonder de Eiffeltoren. Je kunt het monument al zien als je vliegtuig land op luchthaven Charles de Gaulle (meestal aan stuurboord/rechts). In dit artikel vertellen we alles over de la Tour Eiffel. 

De prijs van een entreeticket voor de Eiffeltoren

Laten we dit artikel beginnen met de belangrijkste informatie: de prijs van een entreeticket. De enreeprijs is van veel factoren afhankelijk. Voornamelijk welke delen van de toren er bezocht worden. Het duurste kaartje kost 17 euro. Hiervoor krijg je toegang tot alle niveaus en kan je gebruik maken van de lift. Voor 11 euro kan je een ticket kopen dat met de lift toegang geeft tot niveau twee. Voor zeven euro kan je datzelfde niveau bezoeken, alleen zal je dan de trap moeten nemen.

Kinderen en jongeren tot 24 jaar krijgen korting. Voor hen kosten de tickets respectievelijk 14,50 euro, 8,50 euro of 5 euro.

Kinderen tussen 4 en 12 jaar oud betalen slechts 10 euro, 3 euro of 4 euro. Afhankelijk van welk deel van de Eiffeltoren je wilt bezoeken. Voor kinderen jonger dan 4 jaar is de belangrijkste attractie van Parijs gratis toegankelijk.

Entreetickets kunnen vanaf twee maanden voor je bezoek aan Parijs online worden gekocht. De tickets zijn verkrijgbaar via deze links of via onze website.

De wachtrij bij de Eiffeltoren

Als je niet in de rij wilt staan om de Eiffeltoren te beklimmen, kan je het beste een stedentrip boeken tussen november en februari (Valentijnsdag vormt hierop natuurlijk een uitzondering, de Eiffeltoren is een populaire plek voor huwelijksaanzoeken). In de koude maanden van het jaar zijn er nauwelijks tot geen wachtrijen voor la tour Eiffel. In de zomermaanden is de gemiddelde wachttijd zo’n 2-3 uur. Sta je liever niet in de wachtrij, lees dan ons artikel "Snel en simpel de Eiffeltoren bezoeken".

De openingstijden van de Eiffeltoren

In de zomer is de Eiffeltoren geopend voor bezoekers van 09:00 uur tot 24:00 uur. In de winter van 09:30 uur tot 23:00 uur. ’s Avonds is het vaak rustiger bij de Eiffeltoren, daarom is dat een ideaal moment om de toren te beklimmen. Hou er dan wel rekening mee dat het uitzicht anders is dan overdag. De verlichte stad is overigens wel echt een aanrader. De drukste tijd om de Eiffeltoren te bezoek is vlak na de opening. Voor veel toeristen is de toren waarschijnlijk het eerste monument dat ze bezoeken daardoor is de wachttijd ’s morgen heel hoog.

Bereikbaarheid van de Eiffeltoren?

Onder de Eiffeltoren is helaas geen metrostation. Er zijn wel meerdere stations op ongeveer 10 minuten lopen van de toren. Als je met de metro naar de Eiffeltoren wilt, stap dan uit bij station "Trocadero" (lijn 6 en lijn 9) of bij Bir-Hakein (lijn 6). Het RER-station Champ de Mars is ook dichtbij de toren.

Welk licht brandt op de Eiffeltoren

Sinds 2000 wordt de Eiffeltoren verlicht door goudkleurige lampen. Soms wordt ter ere van speciale gebeurtenissen de kleur van de verlichting van de Eiffeltoren aangepast. Zo werd de toren bijvoorbeeld blauw verlicht ter ere van het Franse voorzitterschap van de Europese Unie. Om solidariteit te tonen met vrouwen die lijden aan borstkanker werd de toren een tijdlang roze verlicht. En tijdens Euro 2016 werd de toren verlicht kleuren van de vlaggen van de landen die deelnamen aan het voetbaltoernooi.

De Eiffeltoren wordt elke verlicht met een gouden kleur. Elke uur knipperen deze lichten zo’n drie minuten.

Deze ‘voorstelling’ begint  in de zomer om 10:00 uur en in de winter om 09:00 uur. En gaat door tot 01:00 uur ’s nachts 

Waar kan je lekker eten in de buurt van de Eiffeltoren

In de buurt van de Eiffeltoren zijn nauwelijks goede restaurants. De beschikbare eetgelegenheden zijn bovendien schreeuwend duur. Als je hier honger hebt kan je het beste een crêpe of sandwich eten.
In het nabijgelegen Trocadéro zijn meer goede restaurants. En met een beetje geluk kan je op een terras genieten van een goede maaltijd en een geweldig uitzicht op la tour Eiffel. Low budget eten zoals pizzeria’s, kebab en eetcafe’s zijn te vinden in de buurt van het station Bir-Hakeim.

Er zijn ook twee restaurants op de Eiffeltoren zelf, "58" en "Jules Verne". Het eten hier is goed, maar niet goedkoop! Reserveer een tafel als je hier wilt eten.

Hotels in de buurt van de Eiffeltoren

Slapen in de buurt van de Eiffeltoren is niet erg praktisch. De hotels in de omgeving zijn prijzig en je bevind je niet in het hart van de stad. Bovendien kan je in andere delen van Parijs ook hotels vinden met een uitzicht op de Eiffeltoren (al moet je hiervoor vaak extra betalen). 

Mocht je toch graag in de buurt van de toren verblijven, dan is hier een lijst met hotels in de buurt van de Eiffeltoren.

Bonne chance!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.