» Frankrijk » Île-de-France » Parijs » Wat kan je zien tijdens een overstap in Parijs?

Heb je een overstap in Parijs en weet je niet wat je moet doen terwijl je wacht? In dit artikel wordt uitgelegd wanneer het zin heeft om de luchthaven te verlaten, hoe je snel in het centrum komt en welke interessante dingen je in enkele uren kan zien in Parijs.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een overstap in Parijs?

Minimumtijd

Heb je minstens 6 uur nodig

Een veelgestelde vraag is hoe lang een overstaptijd moet zijn om de luchthaven Charles de Gaulle of Orly veilig te verlaten en naar Parijs te gaan. Naar onze mening heb je minstens 6 uur nodig om naar de stad en terug te gaan, aangezien 3 van die uren nodig zijn om je te verplaatsen en luchthavenprocedures. Als je overstap minder dan 6 uur duurt, neem dan geen risico en blijf op de luchthaven. Charles de Gaulle is enorm groot en er valt altijd wel iets te beleven.

Hoe kom ik in Parijs tijdens een overstap?

Je overstaptijd is meer dan 6 uur, dus je denkt bij jezelf, wat nu?

Plan eerst je tijd zodat je de nodige problemen op de luchthaven snel kan oplossen:

  • Zoek uit hoe je je koffers krijgt als je landt.
  • Ken de indeling van de luchthaven, weet in welke terminal je aankomt en vertrekt, waar de bagageband is en waar de registratie en bagageopslag zijn. Als je met een grote handbagage reist, kan het de moeite waard zijn om deze op de luchthaven achter te laten (6 uur opslag voor een tas van 32 kg kost € 7). Zoek de kortste weg naar het RER station.
  • Download de RER app en een offline kaart van Parijs.

Hoe geraak ik snel in Parijs?

De treinrit vanaf de luchthaven duurt ongeveer een uur, dus plan je tijd zorgvuldig.

Het luchthavengebouw heeft een RER treinstation vanwaar je naar het Saint-Michel-Notre-Dame station kan reizen in het centrum van Parijs. Je kan je ticket kopen bij de automaten in het treinstation van de luchthaven. Als je van plan bent om veel met de metro te reizen en niet wilt nadenken over het kopen van extra tickets, koop dan de Paris Visite reispas voor zones 1–5 (een kaartje voor een volwassene voor 1 dag kost € 28,50), waarmee je vrij gebruik kan maken van alle openbaar vervoer in Parijs en de buitenwijken.

Je kan ook een taxi nemen. Je kan er een bestellen via deze link en de taxi haalt je op bij aankomst in Charles de Gaulle of hier in Orly. Je hoeft niet te zoeken naar het RER station, tickets te kopen en de metro uit te zoeken, en dat bespaart je minstens 30 minuten.

Je kan hier een shuttlebus bestellen vanaf de luchthaven Orly, wat een snelle en goedkope optie is.

Op onze website staan artikelen over hoe je vanaf Charles de Gaulle naar Parijs komt hier en vanaf Orly hier.

Wat te zien in Parijs tijdens een overstap

Als je overstap 6 uur duurt, heb je ongeveer 3 uur tijd in Parijs. Wat kan je zien in slechts drie uur? Heel veel! Volg gewoon deze voetgangersroute die we voor je hebben gemaakt:

  • Gedeelte van de route van Saint-Michel – Notre-Dame station naar Alexandre III brug — 5 km;
  • Deel van het traject van de Brug Alexandre III tot het station Champ de Mars – Tour Eiffel — 3,3 km.

Begin bij het station Saint-Michel – Notre-Dame (A). Ga bovengronds en je ziet een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, de Notre Dame de Paris. Je kan rechtstreeks naar de kathedraal gaan, of beginnen met een bezoek aan de boekwinkel Shakespeare and Company (37 Rue de la Bucherie) naast het beroemde café met dezelfde naam. Als je honger krijgt, kan je een kopje koffie en een dessert bestellen en genieten van het uitzicht op de Notre Dame.

We raden ook aan om een foto te maken in de Rue Saint-Julien le Pauvrec met uitzicht op het Odette café (77 Rue Galande). Je kan ook een eetbaar souvenir kopen: een doos Franse snoepjes.

Ga vervolgens terug naar Square Rene Viviani langs de Seine en omhoog naar Pont de l’Archeveche met uitzicht op de kathedraal. Steek de brug over en je komt in de tuin van Jean XXIII die ongelooflijk mooi is in de lente wanneer de kersenbomen in bloei staan. Ga door de tuin en je staat tegenover de Notre Dame. Dit is het echte centrum van Parijs. Tegenover de kathedraal vind je allerlei vogels, en je kan een mooie foto maken met een paar duiven. De vogels zijn getraind en als je € 1 betaalt, kan de plaatselijke bewoner een foto organiseren met mussen en duiven op je arm.

Er is een helling naar beneden naar een openbaar toilet tegenover de kathedraal.

Ga na de Notre Dame richting het Louvre: loop de Rue de la Cite af, steek de brug Pont Notre-Dame of Pont au Change over en loop dan langs de Quai du Louvre en steek de Quai Francois Mitterrand over. Helaas is er tijdens een gemiddelde overstap niet genoeg tijd om het Louvre te bezoeken, maar je kan wel rondkijken in de foyer en de muren van het museum en je hebt genoeg tijd om een foto te maken van de beroemde glazen piramides.

Zodra je vertrekt, ga je door de Tuileries tuinen en kom je op de place de la Concorde. Geniet van de Luxor Obelisk en fonteinen en ga dan langs de Cours la Reine naar de brug van Alexander III (B). Daar heb je een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren en kan je een mooie foto maken.

Onze route is ongeveer 5 km, en als we rekening houden met de bezienswaardigheden, blijft er niet veel over van onze oorspronkelijke drie uur. Als je niet veel tijd meer hebt en niet te laat wilt komen, ga dan over de brug. Er is een station Invalides aan de andere kant van de Seine en je kan in 5–7 minuten naar het RER station Saint-Michel – Notre-Dame en de RER terug naar een van de luchthavens nemen.

Als je nog energie en tijd hebt, raden we je aan om verder te wandelen. Bekijk na de brug de Invalides, bewonder de koepel op de graftombes van Napoleon en ga dan langs de Avenue de la Motte-Picquet naar de Fields of Mars.

Dit is een geweldige plek voor foto’s van de Eiffeltoren. Ga naar de overkant van het park om de beroemde toren te zien. En hier eindigt onze korte kennismaking met Parijs. Nu moet je via de Quai Branly naar het station Champ de Mars – Tour Eiffel waar je in 10–15 minuten op het station RER Saint-Michel – Notre-Dame (1) komt en je bent weer terug waar we begonnen.

Meer ideeën voor entertainment vind je in onze audiogidsen.

Meer ideeën zonder te lopen

  • Natuurlijk kan je 3, 5 of 7 uur heel anders besteden in Parijs. Als je niet van rondlopen houdt, maar het wel mooi weer is, koop dan wat eten bij een bakker en ga picknicken op de Champs de Mars of in de Luxemburgse tuinen. Drie uur is hiervoor meer dan genoeg.
  • Als het slecht weer is, kan je in een café gaan zitten en ontspannen.
  • Als je meer van de stad wilt zien, maar niet door de straten wilt rennen, kies dan voor een tour met een dubbeldekker en in slechts een paar uur zie je bijna heel Parijs! Je kan hier een plaatsje reserveren.
  • Een cruise op de Seine is een van de beste manieren om de stad zowel overdag als ’s nachts te bewonderen. Boek hier je ticket zodat je niet in de rij hoeft te staan. Je kan trouwens lunchen of dineren tijdens de cruise.

Het belangrijkste advies: wees niet bang om de luchthaven te verlaten als je meer dan 6 uur de tijd hebt!

Geniet van je verblijf!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.