Wat kan er in juni in Parijs worden gedaan?

, ,

Juni is voor Parijs nog niet echt het hoogseizoen. Grijp dus de kans om Parijs in de zomer wat ongestoord te ervaren. Maak een boottocht en geniet van het weer!

» MEER ZIENWAT IS ER TE ZIEN IN PARIJS IN 1 DAG?

Wat je in juni in Parijs allemaal kunt doen

Parijs in juni is ideaal voor stadswandelingen door de stad, bij goed weer. Natuurlijk regent het soms, en soms stroomt de Seine over zijn oevers, maar ook de Parijzenaars en de toeristen zijn er niet van onder de indruk en het slechte weer zou de sfeer ook niet moeten verpesten. Als je in juni in Parijs bent, maak dan zeker een op de Seine. Wandel over de promenades en door de parken, ga naar de Jardin de Luxembourg of ga picknicken in het Bois de Boulogne. De zomer is ook de beste tijd om jezelf op je gemak te voelen op de terrassen van de vele gezellige cafe’s. Neem een ​​kopje koffie of geniet van een ijsje in het beroemde Café Berthillon. Bovendien, is juni ook de perfecte maand om van begeleide rondleidingen door de stad te genieten. Deze rondleidingen kunnen in een dubbeldekker bus met een open dak.

» MEER ZIENParijs in de zomer: wat te doen in de hitte?

Muziekdag

Elk jaar op dezelfde dag, 21 juni, is de hele stad gevuld met muziek. Het festival vindt overal in het land plaats, maar de echte musikale sfeer vind je natuurlijk in Parijs terug. Op deze dag zijn muzikanten op elke hoek te vinden. De musea en concertzalen organiseren op deze dag speciale programma’s. Op de binnenplaats van het Louvre bijvoorbeeld kun je het Parijse symfonieorkest horen, terwijl je in het Musée du Quai Branly Afrikaanse ritmes hoort. De dag gaat vlot de nacht in en de feeststemming verschuift naar de Place de la Bastille en in de talrijke pubs.

Grandslamtoernooi

Het Grand Slam-tennistoernooi begint in mei, maar de echt spannende matchen beginnen pas in juni op de tennisbanen. De exacte data voor de French Open 2022 is 5 juni.

Nocturnes

Nocturnes zijn avondevenementen op het culturele vlak in Parijs. Ze vinden meestal plaats op donderdag in musea na 18.00 uur. Het zijn niet de gebruikelijke rondleidingen, maar interessante voorstellingen en workshops. Ze begeleiden je bij het bijeenroepen van een orkest, leren je hoe je het Louvre goed fotografeert of maken hedendaagse kunst op Twitter.”

Het begin van de zomervakantie

U moet zoveel mogelijk profiteren van het feit dat de echte grote vakantie nog niet begonnen is. Dit geldt vooral als u nog meer en beter van de pretparken, zoals het Parc Astérix of Disneyland wilt genieten. Rond de 20e juni zijn deze parken vol met kinderen.

» MEER ZIENDE BESTE PARKEN VAN PARIJS

Het begin van de zomer

De zomer begint natuurlijk op 22 juni. Tot die tijd heb je de gelegenheid om de lente in Parijs te ervaren.

Het weer in Parijs in juni:

  • Laagste temperaturen: 13°C
  • Hoogste temperaturen: 22°C
  • Gemiddelde temperaturen: 17 °C

Wat voor kleding moet je dragen?

Juni kent in Parijs veel regen in de zomer, hoewel er ook warme dagen zijn.

Neem lichte zomerkleding mee, maar vergeet geen jas en paraplu. Kies schoenen die comfortabel zijn en bij voorkeur open teen hebben. Ze zullen van pas komen bij wandelingen in parken en op de dijken van de stad. Vergeet ook geen hoed of pet en een zonnebril.

» MEER ZIENDE 33+ HOOGTEPUNTEN VAN PARIJS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.