Parijs in een week

Parijs

Een hele week in Parijs? Dan heb je geluk! Weet je niet waar je heen moet of wat je moet doen? Wij kunnen je helpen. In een week kun je eigenlijk alles doen, van het bezoeken van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden en een paar musea tot het wandelen door de kleine Parijse straatjes.

We gaan ervan uit dat het je eerste keer in Parijs is. Boek dan een hotel op een gunstige plek om geen tijd te verliezen onderweg. Maak je dan maar klaar voor een geweldige reis!

Parijs: book hotel in

Eerste dagen

Het eerste wat je moet doen, is natuurlijk de belangrijkste toeristische trekpleisters bezoeken. We hebben al een tweedaagse voettocht voorbereid om je te helpen dat te doen.

» Lees ook - Tips voor een bezoek van 2 dagen aan Parijs – inclusief plattegrond

Als je een redelijk sterke wandelaar bent, kun je de eendaagse gids gebruiken die je op dezelfde plaatsen brengt.

» Lees ook - Wat is er te zien in Parijs in 1 dag?

» Lees ook - Een rondvaart door Parijs over de Seine

Naast de bezienswaardigheden in de artikelen waarnaar hierboven wordt verwezen, raden wij je ook aan de Eiffeltoren te beklimmen, of een ander uitkijkplatform in Parijs. De stad is van jou voor deze paar dagen. 

Eiffel Tower

Als je niet zo veel kunt of wilt lopen, kun je gebruik maken van de toeristische bus Hop-on-Hop-off. Deze bus haal je op bij elke toeristische trekpleister en breng je naar de volgende. Tickets vind je hier

Dag 3

Besteed een halve of hele dag om naar Montmartre te gaan. Als je kunt, loop dan helemaal naar de top. Er zijn veel plaatsen die de moeite waard zijn, maar veel ervan zijn weggestopt. 

Montmartre

Montmartre is een goede plek om te lunchen. De restaurants hier zijn snel, goedkoop en soms behoorlijk smakelijk, hoewel we de kwaliteit van het eten hier niet kunnen garanderen, dus als je van plan bent hier te gaan lunchen, kun je misschien beter wat onderzoek doen. 

» Lees ook - 10 plekken waar je goedkoop kan eten in Parijs

Op de top, naast de Sacre-Coeur, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Maak het je hier gemakkelijk en geniet van de straatmuziek.

Dag 4

Als je een hele week in Parijs bent, kun je een dag uittrekken voor musea. Kies de musea waar je het meest in geïnteresseerd bent. Je zult zeker het Louvre willen bezoeken. Kies Orsay als je het beste van de impressionisten wilt zien, of het Pompidou als je van hedendaagse en moderne kunst houdt.

Louvre

Vergeet niet dat je de datum en tijd voor je bezoek aan het Louvre van tevoren moet reserveren op de officiële site of hier

Dag 5

Het is de moeite waard om een dag te gaan winkelen. Zelfs als je niet van mode houdt, kun je een wandeling over de Champs Elysees maken. Er is veel te zien in de etalages, en je kunt genieten van de historische straat.

Champs Elysees

Vergeet je familie en vrienden niet. Kijk bij de delicatessenwinkel voor cadeautjes.

» Lees ook - Wat breng ik best mee uit Parijs? 10 leuke suggesties

Dag 6

Als je met kinderen reist of gewoon van pretparken houdt, breng dan een dag door in Disneyland of Asterix. Deze parken zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen, dus het is de reis waard.

Disneyland

Als je niet in de attracties wilt, ga dan gewoon wandelen in de Parijse parken, picknicken en genieten van de Franse lucht en architectuur. Als je niet te moe bent, kunt je naar een kasteel gaan zoals Versailles, Fontainebleau of Vaux le Vicomte. Ook daar zijn parken.

» Lees ook - 10 beste paleizen en kastelen in Parijs en zijn buitenwijken

Dag 7

Ga de natuurlijke droefheid van je laatste dag in Parijs tegen met een herhaling van je favoriete activiteit. Vond je de musea leuk? Ga naar een andere! Vond je het leuk om rond te lopen? Vind een nieuwe route!

En vergeet niet om afscheid te nemen van Parijs op de Eiffeltoren! Voor een geweldige laatste avond in Parijs kun je dineren bij de Eiffeltoren. Je kunt hier een tafel reserveren

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.