Stedentrip naar Parijs met een klein budget. 10 tips om het goedkoop te houden

, ,

De artikelen op onze website hebben we voor verschillende doelgroepen geschreven. We schrijven over sterrenzaken en McDonald’s, over hostels en de meest luxueuze hotels. Dit artikel is voor de avonturiers. Mensen die van avontuur en uitdaging houden. We geven je tien tips om een budgetvakantie in Parijs te beleven.

Liften naar Parijs

De goedkoopste manier om naar Parijs te reizen is te liften. Als je vroeg in de ochtend begint, dan lukt het vrijwel altijd om voor de nacht valt in de lichtstad te komen. De beste plaats om te gaan liften is bij benzinestations. Het is veel makkelijker om daar een lift te scoren dan langs de snelweg. Je kunt hier automobilisten en truckers aanspreken en je staat zo niet uren langs de kant met een bordje.

Kijk ook goed naar de route voordat je begint met liften. Zodat je ook kleine stukjes mee kunt rijden met bereidwillige automobilisten.

Bekijk de prijzen van hotels in Parijs

» MEER ZIENTIPS VOOR HET BOEKEN VAN EEN GOEDKOOP HOTEL IN PARIJS

Een gratis citytour door Parijs

In Parijs kan je gratis en voor niks een rondleiding doen. De rondleidingen beginnen op het Île de la Cité, één van de eilanden in de Seine. Het eiland is met de oevers van de Seine verbonden door verschillende bruggen. Pont Neuf, de oudste brug van Parijs, is daar een bekend voorbeeld van.

Bij het metrostation Cité staan borden met de tekst “Paris Free Tour”. Op dit verzamelpunt ontmoet je de gids. Als de groep groot genoeg is begint de citytour. De gidsen spreken verschillende talen, waaronder Engels.

Na afloop van de rondleiding gaat de gids met de pet rond en kan iedereen de gids geven wat hij of zij het waard vond.

Trouwens, we hebben een uitstekende audiogids over de geschiedenis van Parijs. Download deze!

Goedkoop eten in Parijs?

De beste manier om goedkoop te eten in Parijs staan beschreven in het artikel “10 plekken waar je goedkoop kan eten in Parijs”.

» MEER ZIENHOE U GELD KUNT BESPAREN IN PARIJS

Gratis souvenirs uit Parijs

Een bezoek aan Parijs is natuurlijk pas compleet als je een souvenir mee naar huis kunt nemen. Als je weet waar je moet kijken, dan kan je verschillende gratis souvenirs vinden. Zo kan je bijvoorbeeld in het Georges Pompidou mooie souvenirs vinden. Kijk op de eerste verdieping. De entree voor dit deel van het museum is namelijk gratis. Neem hier één van de gratis posters van de tentoonstellingen mee. Er zijn wel posters van 1 of 2 meter groot.

Zelfs op de dure Champs Elysees is het mogelijk om gratis souvenirs te scoren. Hier wordt namelijk volop geflyerd door autofabrikanten en sportmerken. Een ideale plaats om een ansichtkaart, poster of sleutelhanger te scoren.

Natuurlijk kan je zelf ook voor souvenirs zorgen. Zorg er voor dat je mobiele telefoon opgeladen is en maak de mooiste foto’s van je bezoek aan Parijs. Want zo kan je overal in de stad een mooi souvenir vinden.

Besparen op het openbaar vervoer in Parijs

Metro

Er staat op deze website ook  een artikel “Hoe kun je goedkoop met het openbaar vervoer reizen in Parijs?‘ Maar je kunt natuurlijk ook een fiets huren. En dan heel Parijs doorfietsen. Het klinkt heel ongebruikelijk. Maar als je er goed op let, dan zie je wel meer mensen door de stad fietsen.

Parijs heeft zijn eigen variant van de Nederlandse OV-fiets – Velib’. Op de meeste stations kan je voor 1,90 Euro per dag een fiets huren. (Neem als je op het station bent gelijk een gratis stadsplattegrond mee). Als je hard kunt fietsen, dan kan je zelfs gratis door de stad fietsen. Het eerste half uur is namelijk gratis. Ongeacht waar je hem inlevert. Dus als je binnen een half uur naar een ander station kan fietsen en daar van fiets wisselt, kan je de hele dag gratis door de stad fietsen.

Overigens kan je ook prima te voet uit in Parijs. Met een beetje doorwandelen zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar.

Ga trouwens niet proberen om zwart te rijden in het openbaar vervoer. Er wordt streng gecontroleerd in Parijs en de boetes zijn hoog!

» MEER ZIENVELIB’. HOE HUUR JE EEN FIETS IN PARIJS. EEN STAP VOOR STAP HANDLEIDING MET FOTO’S

Gratis musea bezoeken in Parijs?

Elke eerste zondag van de maand zijn de meeste musea gratis toegankelijk. Daarnaast zijn permanente tentoonstellingen van de musea van de staat gratis te bezoeken. Het Louvre vormt overigens op beide een uitzondering.

We hebben ook een lijst met gratis te bezoeken musea in Parijs. Deze kan je hier vinden.

Gratis dingen

Over dit onderwerp schreven we ook al in het artikel “10 gratis dingen in Parijs“. Als je weet waar je moet zoeken zijn toiletbezoek en drinkwater gratis in Parijs!

» MEER ZIENDE OPENBARE TOILETTEN IN PARIJS

Waar kan je gratis de nacht door brengen in Parijs

Ik las ooit op een reisforum de vraag: “Waar kan ik in Parijs mijn tent opzetten?”. Ik kan je vertellen dat wildkamperen in Parijs vrijwel onmogelijk is. De parken worden namelijk ’s nachts afgesloten en goed gecontroleerd. In de omgeving van Parijs zijn er natuurlijk wel campings te vinden, mocht je toch willen gaan kamperen.

Ook de treinstations worden ’s nachts afgesloten, dus probeer vooral niet om daar te overnachten!

Er zijn wel nog andere mogelijkheden om gratis, of met een klein budget te overnachten in Parijs. Kijk allereerst eens op de website van CouchSurfing. Ook in Parijs zijn er meer dan genoeg mensen die een gratis slaapplaats en gezelschap aanbieden.

Echte avonturiers zetten hun tent op onder bruggen, of slapen daar net als de clochards. Dit is wel een erg gevaarlijke manier om de nacht door te brengen. En ook niet iets wat wij aanbevelen.

Je ziet. Er zijn best veel manieren om met een klein budget op stedentrip naar Parijs te gaan!

Veel plezier in Parijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.