Parijs in 2 dagen – plattegrond en tips

, ,

We hebben al eerder een artikel geschreven over wat je allemaal in één dag kunt bekijken. In dit artikel hebben we een wandelroute beschreven waarmee je in slechts twee dagen alle hoogtepunten van Parijs kan bekijken. Het is overigens aan te raden om een Parijs City Pass aan te schaffen. Hiermee bespaar je geld en tijd.

De eerste dag in Parijs

Begin de dag met bezoek aan de Eiffeltoren. Bekijk de toren vanaf Trocadero en wandel dan naar de toren zelf.

Na de Eiffel toren is een rondvaart over de Seine een ideaal vervolg. De boten liggen afgemeerd aan de voet van de Eiffeltoren. Je kunt vooraf al een ticket reserveren op deze pagina. Kies de meest uitgebreide rondvaart bewonder de stad vanaf de Seine. De tocht duurt ongeveer een half uur.

De rondvaart eindigt waar hij begint en je bent weer terug bij de Eiffeltoren. Wandel nu in de richting van de Champ de Mars (loop langs de groene gazons onder de Eiffeltoren, en maak eventueel van het moment gebruik om even te picknicken) en ga in de richting van École Militaire. Sla linksaf en loop rechtdoor. Je bereikt dan het Hôtel des Invalides. Blijf de weg volgen en loop verder langs de Seine, je komt dan vanzelf bij Pont Alexandre III, de mooiste brug in Parijs.

Tips voor een bezoek van 2 dagen aan Parijs – inclusief plattegrond

Als je de brug uitgebreid bewondert hebt, loop dan verder langs de Seine. U passeert het Grand Palais en het Petit Palais en zo de Champs-Elysées op. Aan je rechterhand vind je Concorde plein, en aan de linkerkant de Arc de Triomphe. Loop verder aan de linkerkant van de weg. Hier is een breed voetpad. Geniet van de vele winkels en boetieks op de Champs Elysées en stap gerust ergens naar binnen. Je hebt waarschijnlijk tijd zat.
Heb je haast, of hou je niet van wandelen: Beklim dan na de rondvaart de Trocadero en stap hier op de metro naar de Arc de Triomphe. Neem hiervoor lijn 2. Geniet vervolgens van de pracht en praal op de Champs-Elysées.

Boek een hotel op de Champs Elysées avenue

» MEER ZIENDe 33+ hoogtepunten van Parijs

Tweede dag in Parijs

Begin de tweede dag met een bezoek aan de Notre Dame. Trouwens, we hebben een uitstekende audiogids over de geschiedenis van Parijs. Download deze! Op de rechteroever van de Seine, op een steenworp afstand van de Notre Dame vind je het stadhuis van Parijs en het Centre Pompidou, het museum voor moderne kunst.

Na een bezoek aan het Centre Pompidou kan je de wandeling naar het Louvre vervolgen. Volg hiervoor de Rue de Rivoli, het Louvre ligt ingeklemd tussen de Seine en de straat. Onderweg kom je langs veel verschillende winkels. Zelfs als je geen tijd hebt om het museum te bezoeken is een bezoek aan de binnenplaats van het Louvre de moeite waard. Bewonder ook zeker de piramide.

Tips voor een bezoek van 2 dagen aan Parijs – inclusief plattegrond

Loop verder tot de Jardin des Tuileries. Op de linkeroever van de Seine, tegenover het de Jardin des Tuileries vind je het Orsay, een prachtig Museum, gevestigd in een voormalig treinstation, en propvol impressionistische kunstobjecten. Als je de Jardin des Tuileries verlaat kom je bij de Place de la Concorde en kan je op je gemak de Obelisk bewonderen.

Vanaf hier kan je snel met de metro naar Montmartre. Gewoon instappen in lijn 12 en uitstappen bij halte “Abbesses”. Je bent nu in het hart van Montmarte. Over deze plek hebben we een heel artikel geschreven.
Als je van plan bent om een museum te bezoeken, reken dan op minstens 3-4 uur voor een bezoek aan het Louvre (‘skip-the-line’-tickets kan je hier bestellen) en trek voor een bezoek aan het Orsay zo’n 2-3 uur uit (tickets kunnen vooraf besteld worden).

Heb een leuke tijd in Parijs!

» MEER ZIENDe mooiste musea in Parijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.