Provence: route met de auto voor 2 weken

, ,

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk, dat de creatie van de eeuwige meesterwerken van niet één kunstenaar en dichter heeft geïnspireerd. Het was hier dat Renoir, Van Gogh, Matisse werkte. Reizigers komen hierheen om de levendige, diverse zien, zoals een mozaïek, natuur en architectonische monumenten uit de oudheid. Bustochten en door de toerist geplande reizen zullen u waarschijnlijk niet ten volle van de Provence laten genieten en de sfeer ervan opsnuiven, dus bieden we u een selfdrive aan.

Hoe u een auto kunt huren

De route die we hebben opgesteld, suggereert dat u uw reis vanuit Marseille begint. U kunt daar een auto huren vanaf het vliegveld, maar als u geld wilt besparen, is het beter om vooraf een van de bewezen aggregators te gebruiken. Wij raden Rentalcars aan. Ook op deze site kunt u zien hoe u een auto kunt huren in andere steden van de Provence.

» MEER ZIENProvence: 10 beste steden

1e en 2e dag – Marseille

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

Marseille is een oude middeleeuwse haven, een van de oudste Europese steden. De stad kan met recht een «smeltkroes» worden genoemd, omdat er een enorm aantal verschillende nationaliteiten en culturen was.

» MEER ZIENEen dag in Marseille

Wat u kunt bekijken

 • Kathedraal van Marseille. De kathedraal, ontworpen en gebouwd in de 19e eeuw. In zijn schoonheid, vergelijkbaar met Notre-Dame de Paris. Adres: Place de la Major.
 • Kathedraal van Notre-Dame-de-la-Garde. Waarschijnlijk het populairste oriëntatiepunt van Marseille. Het ligt op de berg, zodat het uitzicht op de kathedraal een prachtig uitzicht op de stad biedt. Adres: Montée de la Bonne Mere.

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

 • Museum voor Schone Kunsten. Het museum heeft een enorme collectie van enkele duizenden exposities. Het omvat de werken van uitstekende Franse kunstenaars, bekend in Europa. Adres: Marcel, Rue Edouard Stephan, 7.
 • Stranden. We raden u aan om te ontspannen op de stranden van Prado, Borel, Bonven en Uvon.

Waar u kunt leven

Het is het beste om u te vestigen in het centrum van de stad. De hotels Grand Hotel Beauvau Marseille, Radisson Blu Hotel Sofitel Marseille Vieux-Port zullen perfect passen.

Alle hotels van Marseille

» MEER ZIEN10 activiteiten om te doen in Marseille

Dag 3 – Aix-en-Provence

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

Van Marseille naar Aix-en-Provence 33,5 km, de reistijd is ongeveer 35 minuten.

Aix-en-Provence is een oude stad met barokke architectuur, gotische architectuur en vele mooie fonteinen.

Wat u kunt zien

 • Mirabeau Boulevard. De centrale en grootste straat van de stad. In de directe omgeving van het zijn middeleeuwse tempels en stadsmusea.
 • Kerk van Saint-Jean-de-Malt. Gotische kathedraal van de 17e eeuw. De klokkentoren van de kathedraal is het hoogste punt van de stad. Adres: Rue d’Italie 24.
 • Het Granet-museum. Genoemd naar Francois Granet. De basis van de tentoonstelling is niet alleen het werk van de schilder zelf, maar dankzij filantropen uit privécollecties zijn meesterwerken van andere beroemde kunstenaars hierheen gekomen. Adres: Place Saint-Jean de Malte.

Waar u kunt verblijven

Wij adviseren u te vestigen in Escale Oceania Aix-en-Provence, Campanile Aix-en-Provence Sud – Pont de l’Arc, Hôtel de France. Andere hotels in Aix-en-Provence en zie deze link.

» MEER ZIEN20 Franse steden die een bezoek waard zijn

Dag 4 – Abdij van Notre-Dame de Senanque en lavendelvelden

Lavendelvelden van Provence

De afstand tussen Aix-en-Provence en Senanque is 80 km, de reistijd is 60 minuten.

De abdij van Senanque is niet alleen een middeleeuws monument uit de 12e eeuw, maar ook een actief klooster waarin nog tientallen monniken leven. Ze houden zich bezig met het verkrijgen van honing en het kweken van lavendelbloemen. De parel van het klooster is een goed bewaard gebleven refter en scriptorium. Maar de belangrijkste toeristische attractie van Senanque is de enorme lavendelvelden, die zich vele kilometers om het klooster uitstrekken. In het bloeiseizoen zien ze eruit als een pluizig lila tapijt zonder eind en randen.

Waar u kunt verblijven

Meestal stoppen reizigers niet in de omgeving van Senanque en gaan ze verder kijken.

» MEER ZIENLavendelvelden van Provence

Dag 5 – Avignon

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

De afstand van Senanque naar Avignon is 38 km, de reistijd is 42 minuten.

Avignon – een van de mooiste Provençaalse steden, beroemd om zijn gebouwen en bruggen. Eerder woonden hier de pausen en het pauselijke paleis werd terecht opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Wat u kunt zien

 • De brug van Saint Benezet. Het belangrijkste symbool van Avignon, gebouwd in het begin van de 12e eeuw. Een van de meest majestueuze bruggen van Frankrijk. De brug bestaat uit 22 hoge bogen.
 • Het Pausenpaleis. Het paleis werd gebouwd in de 14e eeuw. Ook opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het paleis is het grootste gotische gebouw ter wereld. Adres: Place du Palais.
 • Opera House. Het theater werd in de 19e eeuw gebouwd door de uitstekende Franse architecten Charpentier en Friche. Optredens van populaire klassieke opera’s en toneelstukken worden hier gehouden. Adres: Rue Racine 1.

Waar u kunt verblijven

We raden aan te verblijven in het Grand Hotel Avignon, het Mercure Pont d’Avignon Centre of het Ibis Avignon Centre Gare.

Alle hotels van Avignon

» MEER ZIENTop 10 steden om te verblijven aan de Cote D'Azur

Dag 6 – Oranje

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

De afstand van Avignon naar Orange is 30 km. De reistijd is 30 minuten.

Orange is een klein stadje aan de oevers van de Rhône. Het wordt beschouwd als de warmste stad van Frankrijk. Eens leefden er gallen. Ze gaven de stad de naam ter ere van een van de belangrijkste heidense goden.

Wat u kunt zien

 • Het Romeinse amfitheater. Gebouwd voor onze tijd door de Romeinen, biedt het amfitheater plaats aan 12.000 toeschouwers. Eerder waren er gladiatorengevechten en theatervoorstellingen. Nu, dankzij de zeer goede akoestiek, worden hier operafestivals gehouden.
 • De Arc de Triomphe. Nog een goed bewaard Romeins gebouw. Het werd opgericht ter ere van de nederlaag van de Galliërs door de Romeinen. De hoogte van de boog is 20 meter. Het ligt aan de weg van Orange naar Lyon.
 • Kathedraal van Notre-Dame de Nazareth. Dit is een katholieke kerk, die ooit diende als een woning voor de Oranje-bisschop. Het gebouw is gebouwd in de 6e eeuw.

Waar u kunt verblijven

Blijf beter in het centrum van de stad. Het meest hoog ratings heb een Chambres d’Hôtes Mas Julien, Campanile Hotel Orange, Hotel Arene.

Alle hotels van Orange

Dag 7 – Pont du Gard en Nîmes

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

De afstand van Orange naar Nimes is 50 km, de reistijd is 60 minuten.

Nimes is een oude stad, ooit bewoond door Galliërs, en vervolgens door Romeinen. Eens was de rijkste en meest welvarende stad van Frankrijk.

Wat u kunt zien

 • Pont du Gard is een groot aquaduct over de rivier de Gard, gebouwd door de oude Romeinen. Een van de goed bewaard gebleven monumenten van de oude Romeinse cultuur. Het ligt niet ver van Nîmes. Adres: 400 Route du Pont du Gard.
 • Amphitheater. Gebouwd in de 2e eeuw voor Christus, de Nîmes amphitheater is bijna een exacte replica van het Romeinse Colosseum. Het amfitheater was de belangrijkste arena voor gladiatorengevechten. De afmetingen zijn indrukwekkend: de lengte van het amfitheater van 120 meter, breedte – 100 meter.
 • Maison Carree. Perfect bewaard gebleven uit de 2e eeuw voor Christus tempel. De tempel werd gebouwd ter ere van de geliefde kleinzoon van de keizer Octavian. Adres: Place de la Maison Carrée.

Waar u kunt verblijven

We raden de B&B Hôtel Nîmes Ville Active.

Boek een hotel in Nimes

Dag 9 – Arles en stierengevechten

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

De afstand tussen Nîmes en Arles – 33 km. Reistijd – 24 minuten.

Arles – een kleine stad, die u volledig te voet kunt bekijken. Beroemd om het feit dat voor een lange tijd, hier Gauguin en Van Gogh woonde en werkte.

Wat u kunt zien

 • Kathedraal van Saint Trophime. Gelegen midden in het centrum van Arles, op het centrale plein. Het werd gebouwd in de oudheid en herbouwd in de 12e eeuw. Adres: 6 Place de la République.
 • Amphitheater. Het ligt op honderd meter van de kathedraal. Gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Het biedt plaats aan maximaal 25.000 toeschouwers.
 • De zomer in Arles worden stierengevechten gehouden. Prestigieuze stierengevechten gehouden in arena’s en amfitheaters trekken duizenden toeristen. Presentatie natuurlijk wreed, maar ongelooflijk spectaculair.

Waar u kunt verblijven

We raden Hôtel Porte de Camargue, Brit Hotel Acacias en Hôtel Jules César.

» MEER ZIENProvence van Van Gogh

10-12 dagen – Camargue en de stranden van Sainte-Marie-de-la-Mer

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 wekenNatuurreservaat van de Camargue

ligt in de buurt van Arles. Reistijd – 15 minuten. Camargue – heide, die door wilde dieren en vogels werd gekozen. Hier vindt u de flamingo’s, stieren en wilde paarden in hun natuurlijke habitat te zien.

Op 10 km van de Camargue is het resort van Sainte-Marie-de-la-Mer. Wij raden een verblijf hier aan voor een paar dagen om te ontspannen op het witte zand en zwemmen in de blauwe Middellandse Zee.

Waar u kunt verblijven

Veel onafhankelijke reizigers dus willen een tent in Sainte-Marie-de-la-Mer gooien, maar helaas, het is verboden. Daarom is het beter om te verblijven in Mas des Salicornes.

Dag 13 – Montpellier

Waar kunt u heen gaan in de Provence: route met de auto voor 2 weken

Afstand van Sainte-Marie-de-la-Mer naar Montpellier – 81 km, reistijd – 1 uur en15 minuten.

Montpellier – een van de grootste steden in Frankrijk, die toeristen een rustige, ontspannen sfeer en mooie zuidelijke natuur aantrekt.

Wat u kunt zien

 • Botanische tuinen. Hier groeit een groot aantal bomen en bloemen. Tal van banken en fonteinen te helpen om te ontspannen en te genieten van het gezang van vogels. Adres: Boulevard Henri IV.
 • Fabre Museum. Het Museum voor Schone Kunsten, opgericht door François Fabre in het midden van de 19e eeuw. Het museum expositie bestaat uit middeleeuwse schilderijen, fresco’s en wandtapijten. Adres: 39 Bd Bonne Nouvelle.

Waar u kunt verblijven

Beste hotels Montpellier – Hôtel Nova en Hôtel Oceania Le Métropole.

Alle hotels van Montpellier

Dag 14 – terug naar Marseille

Afstand van Montpellier naar Marseille – 168 km, reistijd – 2 uur 10 minuten.

Op de laatste dag, raden wij u aan om te gaan winkelen en lunchen in één van de gezellige restaurants van Marseille.

» MEER ZIEN10 heerlijke gerechten om te proberen in de Provence

_______________

Geniet van uw reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.