De buitenwijken van Rome zijn de mooiste plekken

,

Italië is een van de mooiste landen ter wereld. Verbazingwekkende natuurlijke landschappen, prachtige architectuur en het beste eten. Het nodigt je uit om te ontspannen en tot rust te komen.

Als je op vakantie bent in Rome en de standaard toeristische bezienswaardigheden beu bent, is het tijd om de buitenwijken van Rome te gaan bekijken. In 60 tot 90 minuten kun je andere mooie en interessante steden zien.

Lees verder om meer te weten te komen over deze steden.

» Meer zienBespaar tijd in Rome: welke bezienswaardigheden moet je van tevoren boeken

Steden dichtbij Rome

Je kunt met het openbaar vervoer in de buitenwijken van Rome rondreizen, maar je kunt ook een auto huren. Als je denkt dat het huren van een auto en rondrijden in Rome een slecht idee lijkt, heb je het niet mis. Maar het is de beste optie om de omgeving te zien. Je kunt de auto opties met prijzen hier zien.

» MEER ZIENColosseum in Rome: tickets en tips

Tivoli

Tivoli

Deze oude stad werd gesticht in de 13e eeuw voor Christus. Ze heeft haar eigen rijke geschiedenis en interessante toeristische bestemmingen, waarvan er twee op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Naar Tivoli moet je minstens één dag gaan.

De villa d’Este is beroemd om zijn luxueuze tuinen, fonteinen, de villa zelf en het uitzicht. De oude Romeinse keizerlijke villa Adriana zal je verbazen door haar omvang en oude geschiedenis. De Grigorian villa heeft watervallen, grotten, groen, en koele paden. Last but not least kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Paus Pius II, gebouwd tijdens de Renaissance.

Een andere goede optie om deze opmerkelijke stad te zien is tijdens een rondleiding. Je kunt hier een aanbod vinden.

Als je niet zelf rijdt, is de meest comfortabele manier om er te komen het gebruik van de busmaatschappij Cotral. Je vertrekt vanaf het metrostation Ponte Mammolo (blauwe lijn B). Je kunt de dienstregeling bekijken op hun site.

Bekijk alle hotels in Tivoli

Bracciano

Bracciano

Dit kleine stadje naast Rome is beroemd om zijn vulkanische meer en het middeleeuwse kasteel Odescalchi, dat je voor 8,50 euro kunt bezoeken.

Meer dan 100 films zijn er opgenomen, en Tom Cruise en Katie Holmes zijn er getrouwd. Het is heel aangenaam om van het water te genieten en naar het mooie kasteel te kijken. En in de zomer kun je zelfs zwemmen in het meer.

Informatie over het museum vind je op de officiële site. Je kunt er komen vanaf twee treinstations (Roma Ostiense of Roma Tiburtina). De Trenitalia treinen gaan rechtstreeks naar Bracciano.

Kijk naar hotels in de stad als je van plan bent om langer dan een dag naar Bracciano te gaan.

Ostia Antica

Ostia Antica

Ostia Antica is een oude handelsstad die enkele eeuwen lang de belangrijkste Romeinse haven was. De zee is nu te ver weg om de stad nog als actieve haven te laten dienen, maar de oude gebouwen zijn bewaard gebleven.

Het is een bezoek waard om het amfitheater, het forum, het thermale zwembad en het huis van de heersers te zien. Het is een ontspannen plaatsje vlak naast prachtige paardenweiden, en de zee ligt op slechts twee bushaltes afstand. Een kaartje naar het strand kost 6,5 euro.

Je kunt Ostia Antica vanuit Rome bereiken door de trein te nemen richting Cristoforo Colombo (met het stadsticket voor 1,5 euro) vanaf het metrostation Piramide (blauwe lijn B), en door te rijden tot de halte Ostia Antica. Je kunt ook een tour boeken naar Ostia vanuit Rome. Meer details vind je hier.

Als je langer wilt blijven, kun je hier hotels in Ostia vinden.

Cerveteri

Cerveteri

Cerveteri is een oude stad die vroeger de zetel was van de Etruskische regering. De geschiedenis van Cerveteri begint in het midden van de 9e eeuw v. chr.

In de buurt van Rome kun je een complex van indrukwekkende, oude begraafplaatsen bezoeken. De Etrusken dachten dat de doden alle menselijke voorzieningen nodig hadden, zoals kookgerei, meubilair, wapens, ruime ruimten en nog veel meer. Deze begraafplaatsen zijn een verbazingwekkend stukje geschiedenis.

Je kunt er komen vanaf het metrostation Cornelia (rode lijn A) met de blauwe bus Cotral en uitstappen bij de halte Cerveteri – Piazza A. Moro.

Boek een hotel in Cerveteri

Viterbo

Viterbo 

Viterbo is een populaire stad in de buitenwijken van Rome waar je een dag kunt doorbrengen om enkele unieke plaatselijke toeristische bezienswaardigheden te bekijken. De belangrijkste pauselijke residentie bevond zich in de 13e eeuw in deze voormalige Etruskische hoofdstad, en het gebouw heeft zeer interessant steenwerk.

Je vindt er ook een middeleeuwse pelgrimswijk (San Pelligrino), het postgotische paleis Farnese, de San Lorenzo kathedraal, een renaissance-tijdperk stadhuis, gotische fonteinen en andere beroemde toeristische bezienswaardigheden.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor interessante rondleidingen in deze stad. Je kunt ze hier bekijken.

De meest comfortabele manier om er te komen is met de trein vanaf de treinstations Rome Ostiense of Roma Tiburtina. Je halte zal het Trenitalia station zijn.

Kies een leuk hotel in Viterbo

Calcata

Calcata

Dit kleine stadje in de buurt van Rome is genesteld in een uitgesneden berg en omgeven door bossen. Het is niet voor niets dat veel kunstenaars hier kwamen wonen. Dankzij hen werd Calcata nieuw leven ingeblazen. Je vindt er mooie straten en prachtige uitzichten die de kunstenaars die Calcata hun thuis noemden, inspireerden.

Je kunt een blauwe Cotral bus nemen vanaf het Roma Saxa Rubra station om er te komen.

Er zijn een paar goede hotels in Calcata als je langer wilt blijven. Toeristen gaan ook vaak naar de zee om te genieten van de stranden en het warme water.

Prettige reis naar de buitenwijken van Rome!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.