Parijs in november. Is het het waard om te gaan?

, ,

November in Parijs – het is verre van een toeristische maand. In deze tijd van het jaar was het in de hoofdstad van Frankrijk, donker, regenachtig en vrij koud. Maar het was de trip zeker waard!

» MEER ZIEN10 KAARTJES IN PARIJS, DIE JE EERDER OP VOORHAND ZOU MOETEN KOPEN

Want Parijs in november blijft alsnog Parijs. Voor toeristen is het een goede tijd om de binnenstad grondig te verkennen. Te voet is het centrum al snel bekeken, maar om de musea en kleine cinema’s te bezoeken – is het de perfecte tijd. Het is ook het seizoen van de kleine gezellige cafés, waar u fijn ’s avonds kunt zitten met warme chocolademelk terwijl u uitkijkt naar de drukke regenachtige stad door de beslagen ruit.

Louvre

Een ander ongetwijfeld voordeel van november – de prijzen van de hotels en vliegtickets. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben veel aanbiedingen in deze periode, en in de hotels kunt u kamers reserveren voor goedkope prijzen.

Daarnaast, zal niemand u in deze tijd van het jaar lastigvallen tijdens het bekijken van bezienswaardigheden, u hoeft nauwelijks in de rij te staan en het openbaar vervoer is niet te druk.

In het algemeen, is een reis naar Parijs in november, rustig, goedkoop en erg «herfstig».

Paris City Card

Waar vestigen we ons in Parijs

Zoals eerder vermeld, is november een fantastische maand om naar Parijs te gaan qua prijzen. Daarom bieden wij u aan kennis te maken met de beste aanbiedingen voor hotels in deze periode.

Book hotel in Parijs

Het weer in Parijs in november

Parijs in november

Het weer is vrij donker, er is een constante miezer en de wind waait.

Minimale temperatuur: 5°C.

Maximale temperatuur: 12 °C.

Gemiddelde temperatuur: 6 °C.

Hoe kunt u zich het beste kleden in november in Parijs

Neem in ieder geval warme kleren en schoenen mee. U heeft een sweater, shawl, herfsthoed, lange jas en warme sokken nodig. En uiteraard, moet u uw paraplu niet vergeten! En een jas met muts is beter. Vergeet ook uw handschoenen en waterdichte schoenen niet.
En thermokleding zal uw reis nog fijner maken!

Evenementen in november in Parijs

Kerstmarkt

Vergeet niet, dat al op 20 november in de stad feestlichten verschijnen op straat. Kerstmarkten zullen open zijn, en winkels zullen hun huidige assortiment tentoonstellen. In november, bereidt Parijs zich al actief voor op de kerstdagen. Op het Place de la Concorde verschijnt een reuzenrad en voor het gemeentehuis van Parijs wordt de grootste schaatsbaan van de stad geopend. Dus mis het niet!

Wat voor lekkers kunt u proberen in Parijs in november

Notre-Dame-de-Paris

In november in Parijs wilt u warmte het meeste van alles. Probeer de beroemde uiensoep in het café in Montmartre. Straatverkopers verkopen geroosterde walnoten. En in de kerstmarkten kunt u uzelf verwennen met glühwein, tartiflette – gebakken aardappelen met heerlijke kaas.

Ook is er de feestdag van de jonge wijn. De derde donderdag van november, vindt u in alle bars en restaurants van Parijs de beroemde Beaujolais Nouveau. Een fles van deze wijn kost ongeveer 20 euro, en op de straat voor het café wordt de wijn vaak in plastic cups verkocht. Dus, u kunt al meedoen aan deze feestdag voor 2-4 euro.

In november, is er ook een festival van onafhankelijk wijnmakers, Salon des vigns des vignerons indépendants. Als u wijn uit verschillende regio’s van Frankrijk van meer dan 1000 wijnmakers wilt proeven, komt u dan hier langs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.