Niet veel mensen hebben de gelegenheid om elke dag Parijs Disneyland te bezoeken. Waarschijnlijk wil je dat deze dag voor zowel jou als je kinderen een volledige onderdompeling in een sprookje wordt. Overnachten in een hotel naast een pretpark is een goed idee om comfortabel te ontspannen zonder ook je energie te verspillen aan reizen. Bovendien zijn Disneyland hotels een uitgebreide verlenging van het park. Ontspan in de kamers van je favoriete tekenfilmstijl! Wij stellen je de tien beste hotels in de buurt van Disneyland voor.

Deze lijst is vooral handig voor wie 2 of 3 dagen in Disneyland wil doorbrengen. Toegangstickets voor het park zijn niet bij de prijs inbegrepen. Boek ze vooraf via deze link. Je kan alle hotels in de omgeving van Disneyland hier bekijken.

» MEER ZIENDisneyland Parijs. Alles wat je als toerist moet weten

Hotel Disneyland 5*

Het hotel ziet er zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant fantastisch uit. Dit is een prachtig Victoriaans paleis waar Disney tekenfilmfiguren rondlopen. Er is een gratis crèche, een verwarmd zwembad en een tuin waar je kan slenteren. Het ontbijt is niet inbegrepen in de prijs, maar er zijn restaurants en automaten. Er is een betaalde speelkamer met videospelletjes, fitness- en spa-centra.

Voor een nacht in dit fantastische hotel moet een gezin van vier ongeveer € 770 betalen, maar het Disneyland Park ligt op slechts 5 minuten lopen en er is een vervroegde toegang voor hotelgasten (betekent een heel uur zonder wachtrijen). Per dag wordt 1 snelpas per persoon uitgegeven.

Bekijk de beschikbare hotelkamers op deze link.

Hotel Disney’s Newport Bay Club 4*

Het hotel is ingericht in de stijl van Steamboat Willie met Mickey Mouse. De inrichting van de kamers is bijzonder verdienstelijk, hoewel ze geen mini-koelkast of waterkoker bevatten. Kinderen zijn blij met zowel de sfeer als de mogelijkheid om in de grote zaal te spelen met Disney tekenfilmfiguren. Het hotel heeft zwembaden (binnen en buiten), een fitnesscentrum en een sauna. Sommige kamers hebben uitzicht op het meer of het buitenzwembad.

Prijzen beginnen vanaf € 350 per nacht in een familiekamer, het ontbijt is niet inbegrepen. Ook spreekt niet al het personeel Engels. De route van het hotel naar het park is 15 minuten lopen, met de auto ben je er 5 keer sneller. Er zijn altijd veel gasten en daarom staan er rijen voor een gratis shuttle.

Bekijk hier de kamers van dit Disneyland hotel.

Hotel Disney’s Hotel Cheyenne 2*

Het thema van het hotel is de tekenfilm Toy Story. Het gebouwencomplex lijkt, samen met het aangrenzende grondgebied, op een stadje uit een Westernverhaal. Ook de kamers hebben de stijl van het Wilde Westen, wat vooral voor kinderen leuk is. Disneyfiguren spelen mee met de mensen die ’s morgens de lobby bezoeken en er is live countrymuziek in de saloonbar.

Je moet je wel voorbereiden op het ontbreken van een koelkast in de kamers. De kosten voor het verblijf bedragen gemiddeld € 262 voor een gezin, het ontbijt kost € 25. De ligging van het hotel is uitstekend, de shuttle bereikt het park in 2 minuten en rijdt elke 10 minuten.

Boek hier je toy story kamer.

Hotel Disney’s Sequoia Lodge 3*

Dit comfortabele hotel is omgeven door een echt bos. De klassieke inrichting van de kamers heeft een Bambi-thema, het past heel goed bij het groen aan de buitenkant van de ramen. Er is een binnenzwembad waar je je helemaal kunt onderdompelen in het junglethema. Van 8:00 tot 11:00 uur kan je Disney figuren ontmoeten in het hotel. De kamers hebben een goede geluidsisolatie, dus bekomen na een rumoerige dag kan in alle rust.

Een standaardkamer voor vier personen kost € 317. Dit bedrag is exclusief ontbijt, dat overigens alleen maar topbeoordelingen heeft en exclusief toegangstickets voor het pretpark. Het duurt ongeveer 12-15 minuten om naar Disneyland te lopen, maar er is ook vervoer voorzien

Bekijk de voordeligste aanbiedingen van het hotel op deze link.

Disney’s Hotel New York 4*

Een modern en comfortabel hotel in de stijl van het Marvel Universum, populair bij gezinnen met kinderen en liefhebbers van stripboeken. Er is een terras, een speeltuin, binnen- en buitenzwembaden op het grondgebied. In de ochtend helpen stripfiguren om je voor te bereiden op een fabelachtig tijdverdrijf en de magie van de Disney sfeer. De kamers zijn geluiddicht, hebben een minibar en alles wat je nodig hebt om jezelf op te frissen en te ontspannen.

Het hotel heeft een zeer gunstige ligging, je loopt in 5 minuten naar de ingang van het park. Er is een Disney winkel in het gebouw. Hier kan je ook toegangstickets voor het park kopen, wat fijn is omdat je dan niet in de rij hoeft te staan. De prijs voor een gezin begint vanaf € 350.

Je kan de beschikbare kamers in het hotel bekijken via deze link.

Hotel Marriott’s Village d’Ile-de-France 4*

Het hotelcomplex bestaat uit compacte huisjes van twee verdiepingen, die alles bieden wat je nodig hebt, inclusief de keuken. Er is een geweldig uitzicht vanuit de ramen, want het hotel beslaat een uitgestrekt gebied met vijvers. Kinderen vinden het heerlijk om de eenden, ganzen en zwanen die er leven te voeren. Zwembaden, speeltuin, kinderclub, fitnesscentrum en restaurant zorgen ervoor dat er veel te ontdekken is.

Eten kan je kopen in de supermarkt hier op het grondgebied. Met de bus kan je voor € 2 naar Disneyland, kaartjes voor het park worden bij de receptie verkocht. Een verblijf in een huisje kost hier ongeveer € 350–400.

Lees hier meer over dit Disney hotel.

Explorers Hotel 3*

Dit is een heus sprookje voor kinderen! Spelkamer met labyrint, waterpark in piratenschipstijl, 6D-bioscoop, speelse kamerinrichting in dezelfde piratenstijl. Alles is helder, kleurrijk en amusant. De kamerprijs (vanaf € 233 voor vier personen) is inclusief een eenvoudig ontbijt zonder warme gerechten.

De gratis shuttle naar Disneyland vertrekt elk kwartier en komt daar in 5 minuten aan. Kaartjes voor het pretpark koop je beter bij de receptie, want ze kunnen hier goedkoper zijn dan aan de kassa.

B&B Hotel 2*

Een schoon en elegant hotel met een speelruimte binnen en een prachtige weide buiten het gebouw. Het ontbijt (een bescheiden en heerlijk buffet) is inbegrepen in de kamerprijs. Je kan hier ook een betaalbaar diner bestellen. Er is ook een bar en een restaurant. De bijzonderheid van het hotel zijn de Bultex matrassen, die enorm aangenaam zijn om uit te rusten. De kamers zijn geluiddicht dus je kan er heerlijk ontspannen.

Het hotel is een echt sprookje voor wie graag in stilte ontspant. Maar je moet er rekening mee houden dat er geen haardrogers in de kamers zijn, en er zijn nergens kruidenierswinkels in de buurt. De gratis shuttle rijdt regelmatig en doet er ongeveer 5 minuten over naar Disneyland. En de belangrijkste bonus is de prijs. Een gezin van 4 kan hier overnachten voor € 180.

Bekijk de beschikbare kamersvia de link.

Grand Magic Hotel 4*

Het heldere en kleurrijke hotel zet de vrolijke stemming vanaf de eerste stap. Het thema van het interieur is een circus, en kinderen vinden dat erg leuk. Er zijn speelautomaten en een zwembad. Het is toegestaan om huisdieren mee te nemen, wat uiterst zeldzaam is in hotels. De kamerramen bieden het aangenaamste uitzicht op de tuin of het meer.

Een lekker ontbijt is bij de prijs van de kamer inbegrepen, maar je kan het afwijzen en zo minder voor je verblijf betalen. In ieder geval is het beter om vooraf te zorgen voor het eten voor kleine kinderen. Toegangstickets voor Disneyland worden bij de receptie verkocht. De gratis shuttle brengt je in 10 minuten naar het pretpark.

Je kan hier meer foto’s van het hotel zien en kamers reserveren.

Dream Castle Hotel 4*

Dat is een sprookjeskasteel uit de tijd van de Musketiers gelegen tussen de tuinen en met uitzicht op het meer. Er is een klein zwembad, sauna, spa en fitnessfaciliteiten. Het hotel heeft heerlijk eten voor ontbijt en diner met korting voor kinderen. Je kan ook een kamer betalen tegen een tarief waarbij het ontbijt al is inbegrepen. Dat kost vanaf € 243 per nacht voor vier personen.

Er is een buitenspeelplaats speciaal voor kinderen. Als ze in de kamer spelen hoef je je geen zorgen te maken, geweldige geluidsisolatie zorgt ervoor dat de buren kunnen ontspannen. Een gratis shuttle brengt je in slechts 10 minuten naar het pretpark.

Je kan de kamers hier reserveren.

Alle hotels die in de buurt van Disneyland of in het park zelf liggen, kan je hier bekijken.

Geniet van een magische vakantie!