Tips voor een bezoek aan Parijs in maart

, ,

Tien aanbevelingen voor een bezoek aan Parijs in de maand Maart. Wil je een bezoek aan Parijs brengen in het voorjaar, bedenk dan dat de lente in Parijs pas begint op 20 of 21 maart. Een bezoek aan de lichtstad in maart is dus eigenlijk een wintertrip. De stad staat nog niet in bloei in dit jaargetijde, maar het wordt wel al wat aangenamer om buiten te zijn. En de knopjes in de bomen nodigen je uit om te gaan wandelen in de parken van de stad.

» MEER ZIENPARIJS IN EEN WEEK

Het weer in Parijs in Maart:

  • Minimum temperatuur: 5 ° C
  • Maximum temperatuur: 11 ° C
  • De gemiddelde temperatuur: 8 ° C

Welke kleding draag je in maart?

Normaal gesproken is het in maart in Parijs nog steeds fris. De gemiddelde temperatuur komt ook niet hoger dan een schamele 11 graden Celsius. Pak daarom kleding voor alle weersomstandigheden in. Want het kan zowel erg mooi weer zijn, als vriezen. Pak dus een shirt en een korte broek of rokje in, hopend op mooi weer. Maar neem ook een trui, winterjas en sjaal mee.

In maart valt er relatief veel regen in Parijs. En de stad staat bekend om zijn plotselinge regenbuien. Het kan dan echt plenzen. Dus neem een paraplu mee en zorg voor stevige schoenen die tegen vocht kunnen. Een paar wandelschoenen is dan eigenlijk ideaal omdat je ook veel stukken lopend af zal willen leggen.

Zomertijd

Vergeet niet dat Frankrijk in maart overschakelt van winter- naar zomertijd. Dit gebeurt altijd op de laatste zondag van maart. Dan zetten alle Fransen hun klokken een uur vooruit. (net als we in Nederland doen).

De parken van Parijs

Maart is een geweldige maand voor een bezoek aan één van de vele stadsparken van Parijs. De bomen krijgen knopjes, de eerste bloemen komen boven de grond en de zon voelt al wat aangenaam. De parken zijn overigens ’s avonds gesloten.

De belangrijkste gebeurtenissen van maart in Parijs

Op 8 maart viert heel Frankrijk – de dag van de gelijkheid van vrouwen en  mannen. Daarom zijn er op 8 maart in Parijs gratis rondleidingen in de meeste van de musea. Er zijn ook workshops en tentoonstellingen rond het thema van gelijkheid, feminisme en de rol van vrouwen in de geschiedenis van Frankrijk.

Maart is de vastenmaand. En als je denkt dat de Notre Dame alleen bekend is van de roman van Victor Hugo, dan heb je het mis. De belangrijkste christelijke relikwieën worden hier bewaard. Iedere vrijdag van de vastenmaand wordt in de Notre Dame een openbare vertoning opgevoerd met dezelfde doornenkroon als die gedragen werd door Jezus Christus.

Als je in de stad bent op St. Patrick’s Day, geniet dat van het feest van de grote Ierse gemeenschap in Parijs. Zij weten wel hoe je een feestje moet bouwen!

» MEER ZIENDE MOOISTE MUSEA IN PARIJS

Tentoonstellingen in Parijs in maart

Er is in Parijs gewoon geen moment dat er geen tentoonstellingen of beurzen zijn. Er zijn er meestal een heleboel, voor elk wat wils.

Van 28 februari tot 8 maart vindt de Paris Fashion Week plaats. Modeontwerpers tonen er pret-a-porter collecties voor herfst-winter. Het is niet gemakkelijk om bij zo’n evenement aanwezig te zijn, maar het is wel spannend om als eerste te weten wat iedereen zal dragen .

Van 23 februari tot 21 maart wacht de Jardin du Plantes in Parijs op alle orchideeënliefhebbers. Orchideeën in serres schitteren in deze tijd met een bijzonder weelderige bloei.

Van 16 tot 20 maart is er een salon van retro auto’s in Porte de Versailles.

Van 18 tot 20 maart wordt in het provisorische Grand Palais de internationale springwedstrijd Saut Hermès gehouden. Als je van paarden en paardrijden houdt, kan dit interessant zijn.

Aan het eind van de maand (20-22 in 2022) is het traditionele festival “Le Printemps du cinéma”. Kaartjes in alle bioscopen op deze drie dagen kosten hetzelfde – 4 euro. Je leest meer over het festival op zijn officiële website.

Tot slot

Maart is zeker niet de duurste maand voor een bezoek aan Parijs. Het hoogseizoen is nog niet begonnen. Dus als je goed oplet, kan je profiteren van kortingen en aanbiedingen op accommodaties en vliegtickets.

De beste aanbiedingen voor een hotel in Parijs in maart, vind je via deze link.

Parijs: book hotel in

Onze excursies in de Franse hoofdstad kan je hier bekijken.

Gelukkig maart!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.