Parijs in september: de beste maand!

, ,

In september toont Parijs zich op zijn mooist aan jou! Warm weer en het groen laten je genieten van de natuur en het culturele leven bloeit als het vakantieseizoen ten einde loopt. We vertellen je wat er in de laatste kalendermaand van de zomer te doen is in de Franse hoofdstad!

Parijs in september: la rentree

Dit betekent in de eerste plaats het einde van de zomervakantie, net als aan de andere kant van de Rijn. School begint opnieuw en volwassenen gaan weer aan het werk. De cafés, winkels en apotheken zijn weer gewoon geopend. De metrohaltes zijn weer overvol met krantenstapels en de kleine cafés vullen weer met Parijzenaars en de geur van verse koffie. De seizoensarbeiders zijn terug, de vakantie is voorbij en Parijs is weer terug in zijn normale ritme. In tegenstelling tot augustus, wanneer Parijs helemaal leeg is en geen Parijzenaars heeft, is september een drukke maand. In feite begint een nieuw jaar in september in Parijs.

» MEER ZIENPARIJS IN EEN WEEK

Parijs in september: zomer en zon

Parijs

Volgens de Franse kalender begint de herfst pas op 22 september, wat betekent dat het grootste deel van de maand zomer is. Dit is het “hoogseizoen” in Parijs in deze tijd van het jaar. In september hebben parken en musea nog een zomerdienstregeling, wat betekent dat ze tot laat in de avond open zijn. De beroemde fonteinenshow in Versailles wordt nog steeds opgevoerd en pretpark Asterix met veel waterattracties is open.

Bespaar op het bezoeken van wereldberoemde attracties met de Paris Museum Pass. De pas bevat kaartjes voor 60 musea in heel Parijs!

Parijs in september: monumentendag

Louvre

In 2022 vonden de Journées du Patrimoine, Cultureel-erfgoeddagen, plaats op 18 en 19 september (en wordt gehouden op 17 en 18 in 2022). Op deze dagen zijn veel staats – en culturele instellingen in Parijs gratis toegankelijk voor het publiek. De meeste musea brengen deze dag geen kosten in rekening en verwelkomen iedereen die naar binnen wil. Het gaat zelfs zover dat het Elysée Palace wordt geopend, zodat iedereen  naar de gebouwen van de Franse president kan kijken.

Parijs in september: het herfstfestival

Sinds 1972 wordt het Herfst Festival, het “Festival d’automne”, gehouden in Parijs, het einde van de zomer gevierd word. Gedurende deze festival kan je genieten van de meest opwindende kunst, muziek, film en theater.

Parijs in september: de beste tijd om te reizen

Tuileries

Het hoogseizoen loopt ten einde, de lucht is frisser en de prijzen dalen in hotels. Het weer is nog steeds goed, zo niet beter, dan in de zomermaanden. De informele zomerse sfeer bestaat nog steeds in de stad, maar de meeste Parijzenaars zijn terug, en met hen komt het mollige leven terug.

September is ook een goed moment om een boottocht over de Seine of de grachten van Parijs te maken, vooral op warme dagen. Daarnaast is het weer ook erg goed voor een picknick in het park of een lange wandeling.

Het weer in september in Parijs

  • Laagste temperatuur: 13 ° C
  • Maximale temperatuur: 21 ° C
  • Gemiddelde temperatuur: 16 ° C

Hoe je je het beste kunt kleden in Parijs in september en wat je mee moet nemen

Champs Elysees

In september worden warme dagen afgewisseld met regenachtige dagen. Er kunnen echter deze maand onweersbuien en hittegolven zijn. U dient daarom uit voorzorg een hotelkamer met airconditioning te reserveren.

Zorg ervoor dat je een hoed of pet meeneemt, een zonnebril en lichte kleding. Vergeet uw paraplu- en regenschoenen niet. Breng ook een lichte jas of een overgangsjas aan. De schoenen en kleding moeten zeker geschikt zijn voor stadswandelingen en picknicks in het park.

Waar je in september in Parijs zou moeten blijven

Op dit moment is het het beste om een hotel in de buurt van een park te kiezen, zoals de Jardin du Luxembourg, om te profiteren van de herfstkleuren. U kunt hier de beste hotelaanbiedingen zien en selecteren.

Parijs: book hotel in

Dan gaat er niets boven in september, waarschijnlijk de beste maand voor Parijs!

Goede reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.