Tips voor een bezoek aan Parijs in mei

, ,

Parijs in mei – het is lente, lente, echt lente. Dat betekent grote evenementen, mooi weer en veel entertainment in mei.

» MEER ZIENHOE U GELD KUNT BESPAREN IN PARIJS

Mei in de parken van Parijs

In mei staat de hele stad Parijs in bloei. Met name de parken zijn zeker een bezoek waard. Ga lekker picknicken in één van de parken van de Franse hoofdstad, bezoek het Bois de Boulogne of het Bois de Vincennes. Deze bekende parken zijn heerlijk om in te wandelen en zijn mooi groen. Met name de lichtinval in het Bois de Vincennes is erg bijzonder.

Vaar, fiets, ruik de rozen en luister naar klassieke muziek in Bagatelle Park Orangerie. En vergeet het bloemenpark niet! Het ligt niet ver van het Bos van Vincennes. Er is ook een dierentuin in de buurt.

» MEER ZIENVELIB’. HOE HUUR JE EEN FIETS IN PARIJS

Tennis bij Roland Garros

Eén van de vier Grand Slam-tennistoernooien wordt elk jaar in Parijs georganiseerd. Het bekende Roland Garros begint elk jaar aan het einde van mei en duurt tot begin juni. Hier tennissen de beste tennissers en tennissters ter wereld tegen elkaar op het ‘heilige gravel’. Elk jaar bezoeken duizenden Parijzenaren en toeristen dit geweldige evenement.

In 2022 zal Roland Garros wordt gehouden van 16 mei – 5 juni.

Mei in Parijs – de nacht Europese Nacht van de musea!

Elk jaar doen de musea van Parijs mee aan de Europese Nacht van de Musea. Deze zal in 2017 plaatsvinden op 21 mei. Musea zijn dan open tot middernacht of soms wel tot 02:00 uur ‘s nachts. De meeste instellingen hebben een speciaal programma voor deze nacht. Zoals bijvoorbeeld in het Louvre, daar wordt een prachtig symfonie concert gegeven. Echt een nacht voor nachtbrakers die van kunst en cultuur houden!

En het mooie is dat he allemaal gratis is!

» MEER ZIENDE MOOISTE MUSEA IN PARIJS

1 mei, dag van de arbeid in Parijs

In Frankijk is 1 mei (de dag van de arbeid) een nationale feestdag. Dat betekent dat vrijwel alle winkels en instellingen gesloten zijn. Dat geldt zelfs voor een groot deel van het openbaar vervoer. De toeristische attracties in Parijs zijn natuurlijk wel gewoon open en de metro rijdt ook gewoon, maar hou er rekening mee dat veel restaurants, winkels en musea gesloten zullen zijn.

8 mei, Dodenherdenking

In Parijs (en de rest van Frankrijk) worden de slachtoffers van de Eerste en Tweede wereldoorlog herdacht. Dit is geen feestdag, maar een dag in het teken van rouw. Officials zullen kransen leggen bij het graf van de onbekende soldaat (op de Champs Elyssées). En hier zal ook een kleine parade zijn. Het is aan te raden deze plek te mijden op 8 mei.

Het weer in Parijs in mei

Parijs in mei – dat betekent eindelijk echt lente!

  • Minimum temperatuur: 10° C
  • Maximum temperatuur: 25° C
  • Gemiddelde temperatuur: 18-20° C

Welke kleding heb je nodig in mei in Parijs?

Pak je zomerjas maar in en een jurk met korte mouwen. En neem natuurlijk een dunne broek en lichte schoenen. Een zonnebril en zonnebrand zijn absoluut noodzakelijk in mei. En neem een dunne trui mee voor als het een dag wat koeler is. Je kan voor de zekerheid ook een paraplu meenemen, voor het geval je toevallig in een onweersbui terecht komt.

Onze adviezen:

Hier staan de meest voordelige aanbiedingen voor accommodatie in Parijs in mei. Ontdek en boek je hotel.
En maak gebruik van onze aanbiedingen voor deze maand. Geloof me, je zal er van profiteren!

Parijs: book hotel in

Geniet lekker van romantisch Parijs en wordt verliefd op de Franse hoofdstad!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.