De 10 beste nachtclubs van Parijs

, ,

Het nachtleven van Parijs bruist. In deze stad zijn honderden bars, clubs en pubs. In dit artikel helpen we je om de beste uit te kiezen?

Silencio

David Lynch begon in 2011 met Silencio. Een club waar je de elite van Parijs tegenkomt. De club is zeker voor middernacht alleen toegankelijk voor ‘leden’ en celebrities. Dus plan je bezoek aan Silencio pas na 00:00 uur. Maar hou er dan nog steeds rekening mee dat je bij de deur geweigerd kan worden. De club heeft een heel streng deurbeleid. Heb je het geluk dat je in de club wordt toegelaten, dan kan je ronddwalen in het doolhof vol foto’s en ruimtes. En wie weet loop je één van de vele VIP’s tegen.

De entree is gratis

Adres: 142 Rue Montmartre

Metrostation: Bourse

Matignon

Matignon wordt alom beschouwd als één van de meest elitaire clubs van Parijs. De club is ook lastig vindbaar, wat de mystiek alleen maar verhoogd. Je moet goed zoeken voordat je Matignon vindt, het bevind zich in de kelder van een restaurant. De luxe club heeft een prachtig interieur, het is ingericht door de mode-ontwerper Jacques Garcia had. Hier kan je terecht voor heerlijke cocktails, die vakkundig gemengd worden. Er worden in Matignon met grote regelmaat themafeesten georganiseerd, informeer hier na voordat je de nachtclub gaat bezoeken. Het staat op hun website.

De entree is gratis

Adres: 3 avenue Matignon

Metro Station: Franklin Roosevelt

» Meer zienThe Crazy Horse Cabaret in Parijs: meningen, tips en advies

Le Montana

Le Montana Club werd geopend in 2009. De nachtclub is te vinden in één van de straten van de wijk Saint-Germain. De club is sinds de opening een hit en nog steeds erg populair. Er staan vaak lange wachtrijen. Als het je lukt om binnen te komen, maak je dan op voor  een onvergetelijke avond vol champagne, modellen, acteurs en andere levensgenieters. De club is relatief klein, maar daardoor er gezellig en verfijnd.

De entree is gratis

Adres: 28 Rue St. Benoit

Metrostation: Saint-Germain-des-Prés

Chez Castel

Deze nachtclub is al tientallen jaren oud. Chez Castel werd in 1962 geopend en werd een paar jaar geleden weer in zwang nadat het door art director André Saraiva opnieuw werd ingericht. Chez Castel is erg populair en werd in 2015 onder meer door Louis Vuitton verkozen voor de afterparty van een grote modeshow. Een oude piano herinnert nog steeds aan de geschiedenis van de nachtclub. De piano werd zelfs nog bespeeld door Serge Gainsbourg. Chez Castel heeft een relatief vriendelijk deurbeleid, dus je hebt hier zeker een kans op binnen te komen.

De entree is gratis

Adres: 15 Rue Princesse

Metrostation: Saint-Germain-des-Prés, Mabillon en Saint-Sulpice

Concrete

Aan de oever van de Seine bevind zich club Concrete. Deze club staat bekend om feesten waarbij de grond letterlijk gaat schudden. De club werd in 2011 geopend en met name de zaterdag avond is een echte belevenis. Alle populaire dj’s van de wereld hebben hier wel eens opgetreden. En dat is niet zo gek want de akoestiek en kwaliteit van het geluid is vergelijkbaar met die van de beste clubs in New York of Londen.  Zorg dat je goed uitgerust bent als je hier naar toe gaat, want je kan hier de hele nacht dansen!

De entree is gratis

Adres: 69 Port de la Rapée

Metrostations: Gare de Lyon, Bercy, Gare Austerlitz en de Quai de la Gare

Chez Georges

Chez Georges is hét bewijs dat een leuke nachclub niet duur of exclusief hoeft te zijn. In deze nachtclub heb je gegarandeerd een leuke avond en kan je genieten van de echte Parijse sfeer.
De club bestaat al meer dan vijftig jaar. Dus van sommige bezoekers zijn de grootouders hier ook ooit jong geweest! Er wordt hier hele afwisselende muziek gedraaid, van rap, pop en rock tot en met Edith Piaf.

De entree is gratis

Adres: 11 Rue des Canettes

Metrostation: Mabillon

» MEER ZIENBeaujolais Nouveau: het feest van de jonge wijn

La Bellevilloise

Dit is een geweldige plek! Niet alleen om te dansen, maar ook om gewoon te zitten en te ontspannen. In de club kan je genieten van een heerlijke cocktail en live muziek. Dit is een plek waar je het echte Parijs beleeft. La Bellevilloise bestaat al sinds 1877. Hier draaien ze muziek waar iedereen van houdt. Denk hierbij aan: reggae, indy, rock. Op de begane grond wordt voornamelijk veel muziek uit de jaren ’80 gedraaid! Heel erg gezellig.

De entree is gratis

Adres: 19-21 Rue Boyer

Metrostation: Gambetta

Le Batofar

De drijvende nachtclub le Batofar bevind zich op een mooie oude sleepboot. Het rood metalen schip drijft op de Seine en is vooral geliefd vanwege zijn dakterras. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over Parijs. In de club wordt veel experimentele elektro muziek gedraaid en vaak zijn er live optredens van hip hop, new wave, rock, punk en jazz-artiesten. Doordat de club zich in een schip bevind heeft het een hele bijzondere akoestiek.

De entree is gratis

Adres: 11, Quai François Mauriac

Metro Station: Bibliothèque François Mitterand of Bercy

Rex Club

Fans van techno en elektronische muziek moeten zeker de Rex Club bezoeken. Hier spelen regelmatig de beste dj’s ter wereld. De nachtclub is toegankelijk voor iedereen die wil komen dansen. Het heeft geen streng deurbeleid. Mede hierdoor kan het er wel erg druk zijn en staan er vaak wachtrijen buiten. Zorg dus dat je er op tijd bent.

De entree is gratis

Adres: 5 Boulevard Poissonnière

Metro Station: Bonne-Nouvelle

ShowCase

In deze club hebben veel getalenteerde bands en artiesten hun eerste stappen op het podium gezet. De club bevind zich direct onder de Pont Alexandre III. Deze club is een ideale plek voor muziek- en dansliefhebbers. Er is erg veel ruimte op de dansvloer en er treden vaak geweldige dj’s op!

De entree is gratis

Adres: Pont Alexandre III, Port des Champs Élysées

Metrostation: Champs-Elysées – Clémenceau

» MEER ZIENHET BEROEMDSTE CABARET VAN PARIJS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.