Camargue natuurpark in Frankrijk

,

Camargue is een natuurpark (Parc Naturel Regional de Camargue) met een oppervlakte van 857 vierkante meter. km in het zuidwesten van de Provence. Het regionale reservaat, gelegen in de delta van de Rhône, omvat lagunes en stranden, rietmoerassen en meren, solonchaks, steppen en weiden. Het onopvallende landschap wordt meer dan goedgemaakt door de rijkdom van de fauna. Honderden vogels nestelen op het beschermde gebied, er loopt een kudde half wilde witte paarden. Het is een dag of twee de moeite waard om de beschaving te verlaten, in ieder geval voor de roze flamingo’s – knappe mannen met lange benen met flexibele halzen.

Hoe u er kunt komen?

Reizen in de Provence is het makkelijkst en handigst met de auto. U kunt een auto boeken via deze link in Marseille of hier in Nîmes.

Toeristen die aankomen in Parijs, raden we aan om gebruik te maken van de TGV hogesnelheidstrein, om naar Avignon te gaan, vanuit daar naar Arles met de trein. Het duurt vanaf Arles tot het park minder dan een uur met de taxi, hier kunt u een kaartje kopen en het reservaat bezoeken met de groep. Excursiebussen vertrekken vanuit Port-Saint-Louis-du-Rhône.

Als uw vliegtuig in Marseille is geland, dan kunt u gemakkelijk met de bus of trein naar Camargue. De handigste en goedkoopste manier om door de Côte d’Azur te reizen, is met de auto.

Reis vanuit Montpellier of Nîmes naar het park met de trein of met de taxi. Reizend op een gehuurde auto, moet u zeker even stoppen tijdens de reis bij de middeleeuwse Aigues-Mortes.

» MEER ZIENPROVENCE: ROUTE MET DE AUTO VOOR 2 WEKEN

Waar u kunt verblijven in het park?

Camargue National Park in Frankrijk

Alle hotels van Camargue

Als u uzelf wilt verdiepen in de unieke sfeer van het Franse zuiden, stop dan een paar dagen in Saintes-Maries-de-la-Mer. U krijgt er geen spijt van! Het resort ligt aan de oevers van de Middellandse Zee. Er zijn veel kleine particuliere hotels en luxe appartementen, schone stranden met zacht zand. In de stad adviseren wij u om de zigeuner kerk van de twee maries te zien, bedekt met legendes, de arena voor het stierenvechten, het Baroncelli-museum. Een goed hotel voor uw vakantie in Saintes-Maries-de-la-Mer kan worden geboekt via deze link.

Een paar Camargue-boeren bieden toeristen graag een ontspannen vakantie in afzondering, zeevisserij, paardrijden in beschermde gebieden. Hier proeft u heerlijke wijn, zelfgemaakte kaas, vlees van zwarte stieren, tapenade (de zogenaamde pasta van olijven met pittige kruiden en specerijen). Zelfs zout op deze plaatsen is ongewoon – genezend. U kunt hier alle opties voor accommodatie in de buurt van het reservaat vinden en hier de geschikte kiezen.

Hoe zich te verplaatsen in het park?

Camargue National Park in Frankrijk

Camargue – een plaats in Europa die vrijwel intact is gebleven: alle inwoners leven volgens de natuurwetten. Toeristen mogen dit wonder bewonderen. De manier van bewegen rond het reservaat kunt u zelf kiezen:

  • Toeristische mini trein brengt u voor 12 euro door het park.
  • Wandelboten van Saintes-Maries-de-la-Mer stoppen onderweg op de mooiste plekjes. De kosten zijn 12 euro per persoon.
  • Jeep safari met stops is een duur plezier, maar het is de moeite waard, de prijs is inclusief lunch. Meestal is de prijs 40 euro per persoon voor een wandeling van twee uur.
  • Het park is te paard, te voet of met de fiets te bereiken. Er zijn verschillende wandelroutes, bijvoorbeeld Phare de la Gacholle.

Belangrijk! Zorg voor comfortabele schoenen, doe een hoed op van de zon en doe een mug remedie in de zak (het terrein is immers moerassig). Vergeet uw zwemspullen trouwens niet: de Middellandse Zee is vlakbij die rondspat met heerlijke stranden.

» MEER ZIENFietstocht door de Provence

Interessante zones van het park

Camargue National Park in Frankrijk

Ornithologisch park

Het ornithologische park (Pont de Gau) werd opgericht om zeldzame vogelsoorten te behouden en het rechtvaardigt volledig het doel ervan. De vogelwereld is de belangrijkste schat van de Camargue geworden. Als u van plan bent om zoveel mogelijk op één dag te zien, verspil geen tijd aan onregelmatige trips, dwaal niet over rijstvelden en eindeloze weiden. Neem de kaart en rijd naar de observatieplatforms (La Gacholle, Salin de Badon, La Capelière), gebruik deze speciaal voor toeristenroutes.

Paarden in de Camargue

De kustzone (Domaine de la Palissade) is een uiterst pittoreske plaats. Het is hier heel mooi, je kunt kuddes paarden ontmoeten, kuddes trekvogels zien, hoog zwevend onder de wolken van gevederde roofdieren.

Camargue National Park in Frankrijk

Stieren in de Camargue

Het pad van Draille de Méjanes is een voetgangersroute, waarlangs u hoogstwaarschijnlijk zwarte stieren en wilde zwijnen in rietlanden tegenkomt. Dieren zijn hier niet bang voor mensen, maar wees voorzichtig.

Roze flamingo’s

Het flamingo-pad (Le Flamant Rose) begint op 5 km van Salin-de-Giraud. Exotische vogels komen vredig overeen met de eenden die in de buurt blijven: ze zijn tenslotte lekker met de overblijfselen van voedsel “van de tafel van de meester”.

Zonsondergang in het natuurreservaat Camargue

Camargue National Park in Frankrijk

Camargue lijkt nogal “niet in het Frans” met zijn wilde stieren, stierengevechten, mustangs… Het kan lijken alsof je in Spanje bent, naar Savannah bent overgebracht, of een held van een fantastisch boek bent geworden. Als u daar een aantal dagen blijft, krijgt u de kans om ook architectonische bezienswaardigheden te bekijken, authentieke dorpjes te bezoeken en meer te weten te komen over de bewoners van dit land. Als je van romantische avonturen houdt, is Camargue wat je nodig hebt.

We wensen je een ongelooflijke reis door de uitgestrekte natuurgebieden van het Camargue-natuurpark!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.