Hoe u zonder hulp in de Claude Monet-tuin in Giverny kunt komen

, ,

Giverny is een klein dorp in Normandië waar het huis en de tuin van de beroemde impressionistische schilder Claude Monet gevestigd is. We zullen je vertellen hoe je bij het huis van Claude Monet kunt komen, wanneer de lelies in bloei staan, wat te zien is in Giverny en wanneer je daar naartoe moet gaan.

» MEER ZIENWAT TE ZIEN IN NORMANDIË: DE STEDEN DIE EEN BEZOEKJE WAARD ZIJN

Hoe kom je met de trein naar Giverny

Treinen naar Giverny vertrekken vanaf het treinstation Parijs Saint-Lazare. U moet een kaartje kopen met als eindbestemming het station van Vernon-Giverny. U kunt de tickets kopen aan de stationsbalie of bij de automaat volgens onze instructies.

Een kaartje in één richting van Parijs naar Giverny kost ongeveer 17-25 euro. De reistijd is 45 minuten tot een uur.

Als u uitstapt op het station, volgt u de borden onderaan op de vloer om bij de bushalte te komen. Vanaf het treinstation naar het eigenlijke dorp Giverny is het ongeveer 7 kilometer. 15 minuten na de aankomst van de trein vertrekt er een speciale bus vanaf het station, die u naar het huis van Claude Monet brengt. De reiskosten bedragen 5 euro voor een heen en weer ticket. De reis zelf duurt 10 tot 15 minuten. U kunt ook een exacte dienstregeling krijgen van de buschauffeur, die is afgestemd op het betreffende seizoen.

Een bezoek aan de tuin en het huis van Claude Monet

Het huis van Claude Monet

De tuin en het museum zijn open van 24 maart tot 1 november van ’s morgens 9.30 tot 17.30 uur. De toegang is € 11,0 voor volwassenen en € 6,50 voor kinderen en studenten, terwijl de toegang voor kinderen is gratis tot 7 jaar.

Wij raden u ten zeerste aan tickets voor de Claude Monet huis op voorhand te kopen, anders loopt u het risico in de rij te staan ​​voor een half uur voordat u met uw bezoek kunt beginnen. Voor bezoekers die al een ticket hebben, is er een aparte ingang.

Hieronder een plattegrond van de tuin in Giverny. Het bestaat uit drie delen: het  huis van Claude Monet, nu omgevormd tot het museum, waar u het leven van de schilder kan bewonderen en ook kopieën van zijn werken, evenals beelden van andere impressionisten te zien krijgt. Hhet tweede deel is de tuin, terwijl het derde deel van de beroemde waterlelievijver is dat de kunstenaar ooit schilderde toen hij al blind was.

Claude Monet-tuin in Giverny

Andere bezienswaardigheden in Giverny

In het kleine dorpje Giverny zelf bevindt zich het museum voor impressionism. Dit museum ligt naast het huis van Claude Monet, op letterlijk vijf minuten lopen. Aan het einde van Claude Monet Street staat een oude parochiekerk, en daarachter ligt de begraafplaats waar Monet begraven ligt. In Giverny vindt u veel kunstwinkels, cafés, restaurants, kleine hotels en herbergen (link hier).

Museum of Giverny

Mis de kans niet om te genieten van het echte, gezellige Normandische boerenleven. Het is vooral leuk in de avond wanneer de bezoekersstromen langzaam verdwijnen en alleen de lokale bevolking en het museumpersoneel achterblijven. Dan loop je over de hoofdstraat, kijk je naar de oude boerderijen, ga je naar een klein restaurant, drink je een kopje cider en geniet je van een stuk Camembert.

Gelukkig heeft Giverny ook een aantal hotels, dus je kunt hier blijven als je wilt (je kunt de beste deals vinden via de volgende link). Het is tenslotte een geweldig idee om ’s morgens wakker te worden midden op een landelijk Frans platteland, te ontbijten op een lokale boerderij met de beste verse producten en vervolgens langs de oevers van de Japanse vijver van Claude Monet te wandelen.

Giverny: book hotel in

Bloeitijden in Giverny

Giverny in de lente

Giverny in de lente

Maart

Aan het einde van maart, wanneer de lente aanbreekt, ontkiemen de eerste bloemen in de tuin van Claude Monet: hyacinten, narcissen, viooltjes en kamille. Op dit punt opent Givery zijn deuren voor bezoekers.

April

De tuin van de kunstenaar is nu getransformeerd in een waarlijk hemelse plek. De narcissen en tulpen beginnen te bloeien. Er zijn ook andere lentebloemen. Bovendien bloeien de appel- en kersenbomen op dit moment. De eerste lentebloemen ontspruiten langzaam in de Japanse vijver.

Mei

Mei is de maand waarin de meeste bloemen bloeien in Giverny, maar de meeste bezoekers komen ook. Tulpen en vergeet-mij-nietjes, de nachtviooltjes, de klaproos, de beroemde irissen en pioenen, exotische bloembollen in donkerpaarse tot beige kleuren, lelies, hyacinten … ze zijn allemaal te zien.

De Japanse esdoorns en eeuwenoude beuken beginnen ook hun zomerjurk aan te trekken. De Japanse brug, die is gehangen met geurige blauwe regen, schijnt in al zijn pracht. Het voelt alsof je in een schilderij van Monet zit!

Giverny tijdens de zomer

Giverny tijdens de zomer

Juni

Juni wordt gekenmerkt door de roos en de rozenstruiken! Maar het belangrijkste spektakel is waarschijnlijk de bloei van de witte, gele en roze lijnen in de Japanse tuin.

Juli

Leeuwebekken, anjers, begonia’s, rozen en rode geraniums bloeien nu in de tuin van Claude Monet. De zonnebloemen en mallows bereiken deze maand hun maximale hoogte. In de Japanse tuin schitteren de waterlelies in al hun pracht.

Augustus

De dahlia’s beginnen te bloeien, evenals onze geliefde gladiolen. Je kunt zowel rode salie als oranje en gele anjers bewonderen. De Japanse vijver heeft dagelijkse verzorging nodig. In het verleden zorgde Claude Monet zelf voor zijn vijver (iedere morgen) Tegenwoordig zorgt een bekwame tuinman ervoor.

Giverny in de herfst

Giverny in de herfst

September

Oost-Indische kersbomen bloeien nu. In de Japanse vijver wordt het licht zachter, de reflecties in het water donkerder en de vijver verschijnt in een geheel nieuw licht. De herfst breekt af en de waterlelies beginnen te verdorren.

Oktober

In oktober bloeien de dahliabloemen opnieuw, de resterende bloemen verdorren en worden vervangen door paarse, blauwe, rode, roze en witte asters.

Over de Japanse vijver schellen de geeloranje treurwilgen en de Canadese esdoorn schijnt in een vurig rood.

De tuin van Claude Monet bereidt zich nu voor op zijn winterslaap.

Giverny in de winter

Vanaf november is de tuin gesloten voor bezoekers. Dat betekent niet dat hij dood is. De tuinders hebben hun handen vol, graven de grond op, planten nieuwe bloembollen, maken de vijver schoon en dat alles om de bezoekers de volgende lente in de gebruikelijke pracht te kunnen verwelkomen.

Goede reis! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.