Parijs in september: de beste maand!

30 Sep 2021
Parijs

Wil je Parijs op zijn best zien? Kom dan in september.

Parijs in september: la rentree

Dit betekent in de eerste plaats het einde van de zomervakantie, net als aan de andere kant van de Rijn. School begint opnieuw en volwassenen gaan weer aan het werk. De cafés, winkels en apotheken zijn weer gewoon geopend. De metrohaltes zijn weer overvol met krantenstapels en de kleine cafés vullen weer met Parijzenaars en de geur van verse koffie. De seizoensarbeiders zijn terug, de vakantie is voorbij en Parijs is weer terug in zijn normale ritme. In tegenstelling tot augustus, wanneer Parijs helemaal leeg is en geen Parijzenaars heeft, is september een drukke maand. In feite begint een nieuw jaar in september in Parijs.

Parijs in september: zomer en zon

Parijs

In de parken en musea zijn de zomerse openingstijden nog steeds geldig in september, wat betekent dat ze nog tot laat in de avond open zijn.

Parijs in september: monumentendag

Louvre

In 2017 vonden de Journées du Patrimoine, Cultureel-erfgoeddagen, plaats op 9 en 10 september (en wordt gehouden op 15 en 16 in 2018). Op deze dagen zijn veel staats - en culturele instellingen in Parijs gratis toegankelijk voor het publiek. De meeste musea brengen deze dag geen kosten in rekening en verwelkomen iedereen die naar binnen wil. Het gaat zelfs zover dat het Elysée Palace wordt geopend, zodat iedereen  naar de gebouwen van de Franse president kan kijken.

Parijs in september: het herfstfestival

Sinds 1972 wordt het Herfst Festival, het "Festival d'automne", gehouden in Parijs, het einde van de zomer gevierd word. Gedurende deze festival kan je genieten van de meest opwindende kunst, muziek, film en theater.

Parijs in september: de beste tijd om te reizen

Tuileries

Het hoogseizoen loopt ten einde, de lucht is frisser en de prijzen dalen in hotels. Het weer is nog steeds goed, zo niet beter, dan in de zomermaanden. De informele zomerse sfeer bestaat nog steeds in de stad, maar de meeste Parijzenaars zijn terug, en met hen komt het mollige leven terug.

September is ook een goed moment om een boottocht over de Seine of de grachten van Parijs te maken, vooral op warme dagen. Daarnaast is het weer ook erg goed voor een picknick in het park of een lange wandeling.

Het weer in september in Parijs

  • Laagste temperatuur: 13 ° C

  • Maximale temperatuur: 21 ° C

  • Gemiddelde temperatuur: 16 ° C

Hoe je je het beste kunt kleden in Parijs in september en wat je mee moet nemen

Champs Elysees

In september worden warme dagen afgewisseld met regenachtige dagen. Er kunnen echter deze maand onweersbuien en hittegolven zijn. U dient daarom uit voorzorg een hotelkamer met airconditioning te reserveren.

Zorg ervoor dat je een hoed of pet meeneemt, een zonnebril en lichte kleding. Vergeet uw paraplu- en regenschoenen niet. Breng ook een lichte jas of een overgangsjas aan. De schoenen en kleding moeten zeker geschikt zijn voor stadswandelingen en picknicks in het park.

Waar je in september in Parijs zou moeten blijven

Op dit moment is het het beste om een hotel in de buurt van een park te kiezen, zoals de Jardin du Luxembourg, om te profiteren van de herfstkleuren. U kunt hier de beste hotelaanbiedingen zien en selecteren.

Dan gaat er niets boven in september, waarschijnlijk de beste maand voor Parijs!

Goede reis!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.