Hoe plant u uw reis naar Versailles het beste?

22 Sep 2021
Versailles

Het is bekend dat de stad en het paleis van Versailles zich buiten Parijs bevinden. In dit artikel laten we u zien hoeveel tijd u nodig heeft om naar Parijs te gaan, hoe lang u in de rij moet staan voor het kasteel en hoeveel tijd u nodig heeft om naar het kasteel en de tuin te kijken en wanneer de fonteinen van Versailles worden gehuurd.

Hoe van Parijs naar Versailles te komen

Versailles ligt op ongeveer 20 kilometer van Parijs (vier transportzones). Dit betekent dat de metro daar niet heen gaat en dat er een apart ticket gekocht moet worden. Hieronder laten we u zien hoe u in uw eentje naar het kasteel kunt gaan (de reis zal ongeveer een uur van duren).

Als u met het openbaar vervoer naar het kasteel wilt, moet u de RER lijn C in Parijs nemen. Dit is een regionale trein die je in 25 tot 40 minuten naar Versailles brengt. In Parijs stopt de RER C op de volgende haltes: Gare d'Austerlitz, Bibliothèque François-Mitterrand, Saint-Michel - Notre-Dame, Musée d'Orsay, Invalides, Pont de l'Alma, Champ de Mars - Tour Eiffel. Er zijn andere stops, maar de hier vermelde zijn waarschijnlijk het meest praktisch.

Neem de RER C in de richting van Versailles Château Rive Gauche en rijd naar het eindpunt. Bij elk van de vermelde haltes moet je de onderstaande tekens volgen. 

Bij de halte zelf moet je wachten op de trein naar Versailles (Versailles Château Rive Gauche). 

U kunt de kaartjes voor het paleis van Versailles samen met het treinkaartje kopen op internet of bij de metrostations.

Wachttijden, openingstijden en toegangskaartjes voor het Paleis van Versailles

Versailles

Koop zeker je toegangsticket voor het paleis van Versailles op voorhand. We kunnen het woord OP VOORHAND  niet genoeg benadrukken. Je kunt de kaartjes kopen via de volgende link of rechtstreeks in Parijs, maar, zoals eerder vermeld, is het heel nuttig je kaartjes op voorhand te kopen.

Er zijn twee wachtrijen in Versailles: één bij de ingang voor alle personen die al hun ticket hebben en één om een ticket te kopen. Iedereen wacht één tot twee uur. Dit betekent dat als u uw ticket niet eerder hebt gekocht, u minimaal drie uur of langer in de rij moet staan (en dat betekent in de zomer in de brandende zon, want hier vindt u geen schaduw).

Een klein trucje van Parijs10, hoe je de wachtrijen in Versailles kunt vermijden: zoals ik al zei is er een wachtrij voor iedereen, ook al heb je uw ticket al op voorhand gekocht. Je moet weten dat de wachtrijen in de ochtend het langst zijn. En de meesten willen eerst het kasteel en dan het park zien. We raden u aan het tegenovergestelde te doen. Begin met het bezoek van het part, in de ochtend. Dan is het nog steeds relatief koel en leeg. Maak een wandeling, maak foto's en lunch in een van de cafés in het park. Het is daar goedkoper dan in het kasteel zelf. Zorg ervoor dat je de plan van de tuinen van Versailles gaat ophalen wanneer u in Versailles aankomt (de plan is gratis bij de ingang te verkrijgen).

Paris City Card

Fonteinen in Versailles

Na de lunch ga je naar het kasteel en de wachtrijen zullen merkbaar korter zijn, misschien zelfs afwezig (afhankelijk van het seizoen). Zo zal je meer en beter kunnen genieten van alle prachtige kamers van de koning.

Het kasteel is geopend van 9.00 uur tot 18.30 uur, de laatste bezoekers worden om 17.50 uur toegelaten. Het park is geopend van 08.00 uur tot 20.30 uur, hoewel de openingstijden kunnen variëren afhankelijk van het weer of andere evenementen op het terrein van het kasteel.

Het goedkoopste toegangsticket tot het kasteel kost 18 euro en omvat een bezoek aan het park en het kasteel maar geen fonteinen, evenals een audiogids (vergeet niet om er een te vragen bij de ingang van het kasteel).

Hoe lang duurt het om Versailles te bezoeken?

Versailles

In theorie duurt het bezoek voor het kasteel ongeveer twee uur. Het kost veel tijd om de kamers van Louis XIV en Marie Antoinette te bekijken, de Spiegelzaal te bewonderen en alle zalen en kamers te doorkruisen. Het bezoek aan het park duurt ongeveer drie uur. Bovendien, hangt alles natuurlijk af van uw aankomsttijd. Houd daar altijd rekening mee. Over het algemeen, als u echt wil genieten van alles wat Versailles te bieden heeft, moet u een hele dag voorzien. We raden u aan om niets anders voor deze dag te plannen omdat u waarschrijnlijk de tijd daarvoor niet zal vinden.

Wanneer de fonteinen in Versailles in werking zijn

Fonteinen in Versailles

Dat lijkt een vreemde vraag, want als je aan Versailles denkt, denk je automatisch ook aan de fonteinen. In feite zijn de fonteinen op bepaalde tijden in werking. Er zijn een tot twee fonteinen in het park, die gedurende de dag afwisselen. Denken Sie auf jeden Fall daran, dass Sie für einen Besuch von Versailles schon etwas Kräfte mitbringen müssen, sich dafür aber wirklich königlich amüsieren werden.

Om alle fonteinen in werking te zien, moet je het kasteel bezoeken op speciale dagen zoals "Grandes Eaux Musicales" of "Jardins Musicaux" en een apart ticket kopen. Dit zijn evenementen waarbij complete muziekconcerten worden uitgevoerd en die in de zomer op sommige dinsdagen tot vrijdagen in Versailles plaatsvinden. Op zaterdagavond worden er van mei tot september muzikale fonteinshows met vuurwerk gehouden in Versailles. Voor een bezoek aan Versailles tijdens deze periode, kunt u onze speciale aanbieding "Royal Evening in Versailles" boeken en zo het hoofse leven in al zijn pracht ervaren.

Vergeet niet dat je veel energie nodig zal hebben om Versailles te bezoeken, maar je zult je echt op een koninklijke manier vermaken.

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.