Mooie, maar niet-toeristische plekken in Parijs

, ,

Als u voor het eerst in Parijs bent, wilt u natuurlijk alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Maar wat te doen als je op een bepaald moment moe bent van het zwemmen in de eindeloze stroom toeristen? Waar kunt u het beste heen gaan, wanneer het niet de eerste keer in de stad is, maar u wel nieuwe indrukken wil? In ons artikel leert u over de populairste toeristische plekken in Parijs, die de aandacht van een ervaren reiziger waard zijn. Kijk eens naar deze link interessante tochten die u zullen helpen om Parijs te zien op een nieuwe manier.

» MEER ZIENPÈRE-LACHAISE BEGRAAFPLAATS: BEROEMDE GRAVEN, LEGENDES EN PLATTEGROND

Jardin des Plantes – tropen in de centrum Parijs

Jardin des Plantes

Tuinplanten of Jardin des Plantes (57 Rue Cuvier) – is de belangrijkste botanische tuin in Frankrijk, en een geweldige plek om te ontspannen in de 5 arrondissement. In de botanische tuin is er een overdekte serre Serres Tropicales, waarin een tropisch bos paste. De kosten van het bezoek zijn 7 euro.

Vlomarkt Porte de Vanves

Rommelmarkten in Parijs

trekken de aandacht van veel toeristen. Als u in de Franse hoofdstad bent in het weekend, bezoek dan zeker de markt Porte de Vanves, gelegen nabij het Metro station. Er zijn een heleboel van de lokale bevolking, weinig toeristen, en de prijzen zijn lager dan in de “getwist” de markt in Clignancourt.

Coulée verte René-Dumont – een bloeiende tuin van gesloten spoorweg

Velen dromen te lopen op de Hoge lijn in New York, en toch is er in Parijs een plek die niet veel slechter is dan het beroemde Manhattan-park. We hebben het over de Coulée verte René-Dumont of park Rene Dumont. Dit groene voetgangersgebied met een lengte van 4,7 km ligt langs een afgesloten spoorlijn op een hoogte van 10 m boven de stad. Hierop kunt u wandelen of fietsen van het Place de la Bastille tot het bos van Vincennes. Het uitzicht vanaf boven is prachtig. Als u in het 12e arrondissement van Parijs zal zijn, let dan zeker op dit park.

» MEER ZIENDE BESTE PARKEN VAN PARIJS

Rue Crémieux – de straat met de meest fotogenieke huizen Parijs

Rue Crémieux

Als u van huizen met gekleurde gevels houdt, moet u Rue Crémieux in het 12e arrondissement van Parijs zeker bezoeken. Door het aantal foto’s op instagram kan deze mooie Parijse straat zelfs concurreren met de gekleurde huizen van het eiland Burano.

Als je van ongewone straten houdt, is het ook aan te raden om te bezoeken:

  • Rue Cortot – pittoreske straat in Montmartre, beroemd dankzij de film “Amelie”;
  • Rue des Thermopyles – smalle straatjes zijn zeker aan te raden voor alle liefhebbers van de blauweregen;
  • Passage Brady (en Prado) – een beetje van India in het hart van Parijs;
  • Cité Florale – een paar stille straten in een drukke stad, een geweldige plek voor foto’s tegen de achtergrond van geplante huizen.
  • En ook de oude wijken van de la Mouzaïa en Butte-aux-Cailles.

Museum Musée du Quai Branly en restaurant Les Ombres – het beste uitzicht op de Eiffeltoren

Restaurant Les Ombres

Wilt u van het uitzicht op de Eiffeltoren genieten zonder de drukte van de toeristen? Uw pad ligt in de Quai Branly museum, meer in het bijzonder op zijn dak – het restaurant Les Ombres. Natuurlijk is deze plek niet goedkoop, maar het eten is uitstekend, bovendien biedt de glazen wand en het plafond een prachtig uitzicht op het hoofdsymbool van Parijs.

Marché d’Aligre – een echte Franse markt

Natuurlijk, vandaag kunt u een van de producten in de supermarkt kopen, maar als u de sfeer wilt voelen van de echte Franse markt, let dan zeker op de markt d’Aligre (Faidherbe-Chaligny Metro Station of Ledru-Rollin). Er zijn veel minder toeristen in vergelijking met de Bastille markt. De markt is rijk aan bloemen, verse producten, er zijn verschillende goedkope restaurants en cafés.

Belleville – street art center in Parijs

Staat Dénoyez

Belleville (Belleville metro station) – het is een gebied waar alles van de Aziatische cultuur en alles wat populair onder hipsters is samengesmolten. Als u van graffiti houdt, moet u een wandeling langs de straat  Belleville en de staat Dénoyez nemen, en ga dan de trap op naar het Parc de Belleville Park, daar is een goed uitzicht op Parijs. Overigens zijn er in dit gebied veel Chinese, Thaise en Vietnamese restaurants.

Het observatiedek warenhuis Printemps

In Parijs zijn er veel observatieplatforms en, geloof onze ervaring, de beste zijn gratis. Een dek op het dak van de Printemps ook een van de meest comfortabele, want er is een café. Waarom 13,50 euro besteden aan een bezoek aan de toren van Montparnasse, als het veel beter is om te settelen in een comfortabele stoel met een kopje koffie en dessert en genieten van het uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs.

Cimetière des chiens – Paris Pet Sematary

Veel reizigers willen graag het graf van hun favoriete schrijver of filosoof bezoeken, dus de Parijse begraafplaatsen trekken al heel lang de aandacht van toeristen van over de hele wereld. Maar in aanvulling op alles wat bewaard is gebleven op Montmartre begraafplaats is er ook een hond, Cimetière des chiens, met veel originele beelden.

We hopen dat uw reis naar Parijs veel prettige herinneringen zal nalaten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.