10 plekken waar je goedkoop kan eten in Parijs

eten in Parijs

Frankrijk staat bekend om zijn goede keuken en het lekkere eten. En natuurlijk kun je ook in Parijs heerlijk uit eten gaan. Het is echter niet goedkoop en niet iedere toerist kan zich dagelijks drie maaltijden (ontbijt, lunch en diner) in een restaurant veroorloven. In dit artikel hebben we tien plaatsen waar je snel een goedkoop kunt eten op een rij gezet.

Quartier Latin

Heb je honger gekregen van het bezoeken van de Notre Dame? Ga dan naar de linkeroever van de Seine en sla bij de Saint-Michel fontein linksaf. Je komt dan in het Quartier Latin, een bekende studentenwijk in Parijs. Al in de 14e eeuw kwam studenten uit de hele wereld hier naar toe om te studeren. 

In deze wijk vind je de goedkoopste restaurants van heel Parijs. De meeste restaurants zijn te vinden op de Rue de la Huchette. Hier kun je voor ongeveer 10 Euro ‘echte’ Franse gerechten proeven. Verwacht geen driesterrenmaaltijd, en kies voor de duurdere menu opties hier. Maar dan kan je prima eten voor een goede prijs.

Deze wijk is wel heel toeristisch, dus let er op dat je in sommige restaurants voor een fles water de hoofdprijs betaald. Vaak is water in een karaf veel goedkoper. 

Montmartre

De wijk Montmartre is vol met cafés, barretjes en restaurant. De hele heuvel zit vol met horeca gelegenheden en er is een heel gevarieerd aanbod. In de buurt van de Place du Tetre vindt je vooral veel toeristische restaurants, bijvoorbeeld ‘La Fontaine Saint-Michel’ direct naast de gelijknamige fontein. Ze zijn goedkoop en verkopen (meestal) heerlijk eten.

eten in Parijs

Op de hellingen van de heuvel, zeg maar het gebied tussen de metro en de trappen van de Sacre Coeur, is een overvloed aan Franse cafés, goede brasseries, pizzeria’s en andere ‘take away-restaurants’ te vinden. 

Restaurant Flanch

Vlakbij het Centre Pompidou, op een steenworp afstand van het metrostation Rambuto (lijn 11) ligt Restaurant Flanch. Dit is een zelfbediening restaurant met een buffet waar je onbeperkt pasta, aardappelen en groente kunt opscheppen. Je bestelt je vlees of vis bij de kassa en je kunt daarna ongelimiteerd je bord vol scheppen met salades en groenten, pasta, aardappelen en/of brood.

Het eten is niet het allerbeste wat je ooit gegeten hebt, maar het is dan ook niet veel duurder dan een menu bij McDonalds.

Restaurant Flanch vind je op 21 RUE DE BEAUBOURG en in de wijk Montmatre op 1-3 RUE CAULAINCOURT

Crêpes (Franse pannenkoeken)

Vlak bij de uitgang van ‘Les Jardins des Tuileries’ (vlakbij het Louvre) vindt je een crêperie. Hier verkopen ze Franse pannenkoeken. Deze zijn wat dunner dan onze Nederlandse pannenkoeken en worden gegeten met een zoete – of hartige topping. Voorbeelden van zoet beeleg zijn suiker, jam of chocolade. Terwijl kaas, kip of eieren hartige toppings zijn.

pannenkoek

Overal in Parijs kun je crêperies vinden. Bijvoorbeeld aan de voorkant van de Eiffeltoren. (Ga overigens nooit in de buurt van de Eiffeltoren eten als je goedkoop wilt eten in Parijs).

Haal een baguette in de supermarkt

Als je in de buurt van de Eiffeltoren goedkoop wat lekkers wil eten, dan heb je niet zo heel veel keus. Natuurlijk is het restaurant op de top van de toren erg goed, maar het is ook erg duur. Als je in deze buurt bent, kun je beter een crêpe eten, of een baguette (stokbrood) halen in de supermarkt. De leukste supermarkt om te bezoeken is le Carrefour. Deze supermarkt heeft een heel groot en divers assortiment. Naast brood kun je hier ook heerlijke Franse worst, ham, kaas en natuurlijk wijn kopen.

picknick in Parijs

Neem je boodschappen mee naar het park rondom de Eiffeltoren en ga hier lekker picknicken. Kan je je een lunch met een beter uitzicht voorstellen in Parijs?

McDonald's

De Champs Elysees is de populairste toeristische bestemming in Parijs. Hier vindt je de duurste boetieks en juweliers. Ondernemers betalen hier een hoge huur voor hun winkel of restaurant. Je moet daarom niet gek opkijken dat ze 40 euro rekenen voor een eenvoudige kop koffie. 

In deze gevallen kun je natuurlijk altijd teruggrijpen naar een franchise keten zoals McDonald’s. Hier weet je precies wat het eten kost. Je vindt McDonald’s ook bij het Louvre, het Quartier Latin en in andere delen van de stad.

Bastille

Een echte aanrader is de wijk Bastille. Onder meer bekend vanwege Place de Bastille en Bastille Opéra. Dit is dé wijk om te feesten en lekker te eten. In de avonduren is het er bijzonder levendig en er zijn tal van hippe horecagelegenheden. Hier kun je echt genieten van het Parijse leven!

Shoarma eten in Parijs

Natuurlijk kun je overal in Parijs shoarma of kebab eten. Heerlijk in een pita broodje en vaak geserveerd met patat. Een gemiddeld broodje shoarma kost in Parijs 5 à 6 euro en je kunt het in elke wijk wel krijgen. 

shoarma in quartier latin

Sushi of chinees

Overal in de stad vind je Aziatische restaurants. Bij de Japanner, Chinees of Thai kan je altijd terecht voor een snelle en goedkope lunch, of natuurlijk voor aan vullende avondmaaltijd. Een standaard menu bestaat uit sushi of rijst, salade en soep. De beste Aziatische vind je in op de ‘Rue de st-Anne’, in de buurt van het Louvre. Hier gaan Les Parisiens heen. Je krijgt er al een goede maaltijd voor 10-15 euro.

Eet een echte Franse sandwich

Probeer zeker ook eens een echte Franse sandwich. Loop een bakker (Boulangerie) in koop een enorm stuk belegd stokbrood. Bijvoorbeeld met ham, tomaat en kaas. Voeg er nog een kop koffie aan toe en je hebt een typische Franse studentenlunch. Heerlijk!

France sandwich

Tot slot. In dit artikel staan natuurlijk niet de beste restaurants van Parijs, maar wel 10 manieren om met een beperkt budget te eten en drinken in de Franse hoofdstad! Eet smakelijk!

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.