Provence van Van Gogh

,

Schilderijen van de grote Nederlandse kunstenaar trekken veel mensen aan door het buitengewone licht en heldere kleuren van de schilderijen. Dit heeft het werk van Van Gogh te danken aan de zon en de schoonheid van de Provence, waar hij zijn beste schilderijen maakte.

Reizen langs de Provence en het verkennen van de plaatsen van Van Gogh is het gemakkelijkst en het meest praktisch met de auto. Als u niet met uw eigen vervoer bent gekomen, kunt u daar een auto huren. Het is beter om dit van tevoren te doen, online. U kunt de link bekijken voor verschillende opties.

» MEER ZIENPROVENCE: ROUTE MET DE AUTO VOOR 2 WEKEN

Van Gogh in Arles

Provence Van Gogh

Alle hotels van Arles

Van Gogh vond dat elke kunstenaar naar Arles moest komen. In deze Provençaalse stad had hij de gepassioneerde zon en de rijke natuurlijke kleuren gevonden. De diepe azuurblauwe hemel, de transparantie van de zuidelijke lucht, het dichte groen van de bomen en de helderheid van de vruchten van de Provence boeiden hem meer dan de perfecte architectuur van Arles, die overgenomen was van de Romeinen. Als u ook naar de stad bent gekomen om van dit alles te genieten, dan kunt u hier een plek vinden om te verblijven en de nacht door te brengen tussen het verkennen van de omgeving door.

» MEER ZIENPROVENCE: 10 BESTE STEDEN

Slaapkamer in Arles

Provence Van Gogh

Eerst vestigde Vincent zich in een geel huis op de Place Lamartine. Helaas bestaat dat huis al lang niet meer, doordat het vernietigd werd door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zal zich altijd op het schilderij van Van Gogh «Het gele huis» bevinden. Hier werkte de kunstenaar aan zijn «Zonnebloemen» en de serie «Slaapkamer in Arles».

Caféterras bij nacht

Provence Van Gogh

Hoewel het gele huis het niet heeft overleefd, hebben de bewonderaars van Van Gogh vandaag de mogelijkheid om andere plaatsen te zien, die in zijn schilderijen voorkomen. De beroemdste van hen is het café «Café la Nuit» op de Place du Forum, dat gemakkelijk van ver te herkennen is aan de felgele façade en de menigte toeristen. Dit is de plaats die te zien is in het beroemde schilderij «Caféterras bij nacht».

Onder de andere objecten van Arles geschilderd door Van Gogh, is de Arles Arena (Arènes) een amfitheater in het stadscentrum gelegen op 1 Rond-Point des Arènes en de Romeinse necropolis van Alyscamps in dezelfde straat. U kunt een ​​van de beste werken van Van Gogh zien, de sterrennacht van de Provence, afgebeeld op het schilderij «De sterrennacht», door zich na zonsondergang op de oever van de rivier te bevinden.

» MEER ZIEN10 heerlijke gerechten om te proberen in de Provence

Het brug van Langlois

Provence Van Gogh

Aan de rand van de stad ligt de brug van Langlois (Pont de Langlois), die te zien is in verschillende schilderijen van Van Gogh. De brug trok Van Gogh aan met zijn ongewone vorm, in de ogen van de kunstenaar was die meer Japans dan Frans. Daarnaast herinnerde het omringende landschap Van Gogh aan Nederland. Met het enige verschil dat hier alles was overspoeld met een oogverblindende zuidelijke zon.

Provence Van Gogh

Een aantal werken van de kunstenaar zijn gewijd aan de moeilijke periode van zijn leven in Arles — het verblijf in het ziekenhuis op het plein van Dr. Felix Rey (Place du Docteur Felix-Rey), waar hij zich bevond na de poging om zijn oor af te snijden. Op dit moment bevindt het Van Gogh centrum (Espace Van Gogh). Zich op de plek van het ziekenhuis en op de binnenplaats kunt u de tuin zien, volledig opnieuw gemaakt in de vorm waarin het wordt afgebeeld in de schilderijen van de kunstenaar. Trouwens, het plein zelf is genoemd ter ere van de arts van Van Gogh, die veel moeite heeft gedaan om de geestelijke gezondheid van zijn briljante patiënt te herstellen. Aan deze moeilijke tijd herinneren de schilderijen en «Portret van Dr. Felix Rey».

» MEER ZIENFietstocht door de Provence

Van Gogh in Sainte-Marie-de-la-Mer

Provence Van Gogh

Op een dag wilde Van Gogh de zee met blauw lucht op de achtergrond zien. Dus ging hij naar het dorp Saintes-Maries-de-la-Mer aan de rand van het natuurreservaat Camargue. Vijf dagen lang bekeek hij de boten en schilderde, schilderde en schilderde.

» MEER ZIENCamargue natuurpark in Frankrijk

Het schilderij van Van Gogh, geschilderd in Saint-Marie-de-la-Mer

Op de tekeningen die in Saintes-Maries-de-la-Mer zijn gemaakt, kunt u zien hoe hard hij zijn beheersing perfectioneerde. Hier werden verschillende zee landschappen gecreëerd, zoals ‘Zee in Saintes-Maries’ en ‘Boten in de zee’. U kunt hier een plaats boeken om te verblijven in Saintes-Maries-de-la-Mer.

Van Gogh in Saint-Remy-de-Provence

De kamer van Van Gogh in de kliniek Saint-Paul de Mausole

Helaas werkte het klimaat en de schoonheid van de Provence perfect op de inspiratie van de kunstenaar, maar niet op zijn geestelijke gezondheid. De perioden van remissie werden afgewisseld door aanvallen. Van Gogh’s toestand verslechterde vooral nadat Paul Gauguin, die met hem woonde voor een tijdje, besloten had om uit Arles te vertrekken. Door de gevoelens van verlatenheid en eenzaamheid verloor de kunstenaar de controle over zichzelf. Gewone behandeling hadden niet geholpen. Dus werd Van Gogh in het psychiatrisch ziekenhuis Saint-Paul de Mausole in Saint-Rémy-de-Provence (Saint-Rémy-de-Provence) geplaatst.

» MEER ZIENTop 20 plaatsen om te bezoeken in Nice

De sterrennacht van Van Gogh

Provence Van Gogh

Ondanks de moeilijke omstandigheden bleef hij tekenen. In Saint-Remy-de-Provence leek hij de charme van de landschappen van de Provence opnieuw te zien en zijn talent werd met volle kracht onthuld. Hier tekende de kunstenaar nog een «Sterrennacht», een reeks irissen, «Bloeiende takken van amandelen», «Pietu» en vele andere van zijn beste werken. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het klooster-sanatorium Saint-Remy-de-Provence, de beroemde binnenplaats zien, bloeiende irissen en lavendel, het monument voor Van Gogh bekijken en de kunstenaarskamer bezoeken. U kunt een ​​goed hotel vinden en boeken, voor tijdens het reizen naar deze plaatsen, via deze link.

Boek een hotel in Saint-Rémy-de-Provence

Irissen van Van Gogh

Provence Van Gogh

Van Gogh bracht in het ziekenhuis ruim een ​​jaar. Gedurende die tijd creëerde hij honderdvijftig werken, waarop met ongewone kracht zijn passie voor het leven, de Provence en zijn roeping wordt uitgedrukt.

Korenveld met kraaien van Van Gogh

Tijdens de remissie had Van Gogh gevraagd om hem vrij te laten uit het ziekenhuis terug naar Arles. Maar de inwoners van de stad vroegen de burgemeester om hen te beschermen tegen de doorgedraaide kunstenaar en schreven daarom een petitie. Dus verliet Van Gogh de Provence en ging hij naar Parijs.


Wij wensen u te genieten van de sfeer van de plaatsen Van Gogh in de Provence!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.