10 dingen die je kunt doen in Straatsburg

, , ,

Als u zich zorgen maak over wat u in Straatsburg zou moeten doen en wat u daar kunt zien, vindt u hier het antwoord. En als je meer wilt ervaren, boek dan een rondleiding door de stad.

Bezoek de kathedraal

De Straatsburg Liebfrauenmünster Straatsburg

De Straatsburg Liebfrauenmünster is een van de belangrijkste attracties van de stad. Deze gotische kerk heeft een unieke roodachtige bruine kleur en heeft een enkele toren. De kathedraal zelf is zeker de moeite waard en de plaats eromheen is opmerkelijk.

Maar als je je erin waagt, zul je ook een oude astronomische klok vinden die niet alleen de tijd weergeeft, maar ook de maand, het jaar, het sterrenbeeld en de planetaire sterrenbeelden en elk half uur ook een kleine show zal maken.

We raden u ook aan naar de uitzichtspunt van de Minster te gaan. Van daar heb je een prachtig uitzicht op Straatsburg. Vergeet niet dat je daar te voet naartoe moet lopen. De ingang bevindt zich aan de rechterkant van de kathedraal.

Boottochten door de grachten

Boottochten door de grachten Straatsburg

Een boottocht door Straatsburg vervangt gemakkelijk een rondleiding door de stad. Je vaart langs vrijwel alle belangrijke bezienswaardigheden van de Elzasser hoofdstad. Audioguides zijn ook beschikbaar in het Nederlands. Ze zijn ook uitzonderlijk goed en interessant, hoewel soms onnauwkeurig. Daarnaast zal u ook een sluis en bewegende bruggen te zien krijgen.

De lokale keuken

De lokale keuken Straatsburg

In Straatsburg verenigen verschillende culturen zich op een unieke manier. Dit is al herkenbaar aan de buitenkant van de stad en wordt ook weerspiegeld in de keuken.

Een van de bekendste Elzasser specialiteiten is zuurkool, ook wel choucroute genoemd. Het wordt meestal geserveerd als een choucroute garnie met verschillende soorten vlees. Dit doet sterk denken aan de Duitse keuken, vooral als bier wordt geserveerd. In een restaurant kun je maar beter één bord voor twee nemen, anders is er veel kans dat je het niet op zal krijgen.

Foie Gras met mooie witte wijn is ook erg populair bij de mensen in Straatsburg en moet je absoluut eens proberen.

Voor koffie of lunch in la Petite France

Petite France Straatsburg

La Petite France, klein Frankrijk, is een zeer pittoresk district van Straatsburg. Helaas heeft deze buurt niet het meest aangename verhaal achter de rug, maar tegenwoordig is het heel leuk om zicht daar te ontspannen of een beetje rond te struinen. Trakteer uzelf dus op een kop koffie terwijl u geniet van het uitzicht op de gracht en de omgeving.

City-Centre – Petite France, Strasbourg: book hotel

Te voet van Frankrijk naar Duitsland en terug

Te voet van Frankrijk naar Duitsland en terug Straatsburg

Straatsburg ligt direct aan de grens met Duitsland. Ze bouwden zelfs een voetgangersbrug over de Rijn die de twee landen met elkaar verbindt. Zowel de inwoners van de stad als toeristen wandelen er graag overheen om van het ene land naar het andere lopen. Daarnaast zijn beide kanten heel groen, met parken en aan de Duitse kant wacht het pittoreske stadje Kehl op u.

De Europabrücke steek je beter over met de fiets, die je ook kan huren, of met de buslijn 21.

Een picknick in de Orangerie

Een picknick in de Orangerie Straatsburg

Straatsburg heeft veel parken. De meest populair park, ook onder de lokale bevolking, is waarschijnlijk de Orangerie. Het werd gebouwd op bevel van keizer Napoleon voor zijn vrouw Josephine. Zelf is Josephine hier nooit geweest, maar deze park is gebleven voor de lokale bevolking van Straatsburg. De landschapsarchitectuur is verbluffend mooi en er staat altijd een plant in bloei. En een picknick in dit park is een plezier.

Hoe kan u uw reisprogramma zelf bepalen

Hoe kan u uw reisprogramma zelf bepalen Straatsburg

Straatsburg is een van de drie hoofdsteden van de EU. Maar dat is niet de enige reden waarom er in de stad altijd veel evenementen plaatsvinden. De stad herbergt grote kerstmarkten, het Fonteinfestival, het Straattheaterfestival en nog veel meer. Voordat u naar Straatsburg reist, moet u erachter komen of er iets interessants aan de hand is.

Een kamer in het oude centrum

Een kamer in het oude centrum Straatsburg

Je zou je kamer direct in het stadscentrum op het eiland moeten boeken. Dit is misschien iets duurder dan in andere delen van Straatsburg, maar het is gewoon veel leuker. De oude stad heeft niet alleen een unieke bouwstijl, maar is ook een echte bloementuin. Magnolia en bloembedden bloeien overal, en de bewoners versieren hun ramen en balkons met bloemen.

City-Centre – Petite France, Strasbourg: book hotel

De musea van Straatsburg

De musea van Straatsburg

Straatsburg heeft veel musea. De beste zijn het stadsmuseum, het Elzasser Museum en het Museum van moderne kunst. Hier zijn veel interessante kunstverzamelingen en zeer interessante interactieve installaties te vinden. Deze musea kost niet teveel van je tijd, maar zullenn blijvende indrukken nalaten.

We hopen dat je geniet van je reis naar Straatsburg!

» MEER ZIENHoe-bespaar-je-geld-Straatsburg-reispassen-en-de-City-pass

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.