Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Indien u nog een paar dagen over hebt en Parijs al bezocht hebt, hebt u toch misschien nog zin om Frankrijk beter te leren kennen en andere steden te zien. We stellen je voor aan Nice en 9 andere Franse steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. In deze steden kunt u ten volle genieten van de lokale cultuur, architectuur en keuken. In sommige proeft u ook heerlijke wijn en kunt u een beetje in de zon bruinen.

» MEER ZIEN10 prachtige steden in Frankrijk op slechts een uur van Parijs

Bordeaux, de wijnhoofstad

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? Welke steden in Frankrijk zijn het bezoeken waard?

In het zuidwesten van Frankrijk ligt de prachtige stad Bordeaux, die niet ten onrechte wordt beschouwd als de wereldhoofdstad van de wijnbouw. Of het nu Saint-Michel, Chartron of Saint-Pierre is … sinds mensenheugenis worden hier druiven geteeld en worden wijnen van de hoogste kwaliteit geperst.

In Bordeaux drink je voornamelijk rode wijn, maar niet exclusief. Zelfs witte wijn wordt hier gedronken. In de lokale wijntavernes kunt u zeker een hele nieuwe wereld ontdekken.

U kunt zoeken naar hotelaanbiedingen in Bordeaux met behulp van de volgende link.

Hotels van Bordeaux

Avignon, hoofdstad van de geschiedenis

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? Welke steden in Frankrijk zijn het bezoeken waard?

Ervaar de geschiedenis van Frankrijk van dichtbij, overwin ruimte en tijd en dompel je onder in een parallelle dimensie: dit alles kun je doen in Avignon. Het hele werelderfgoed is bewaard gebleven in de historische monumenten van de stad, of het nu het pauselijk paleis is, de beroemde brug van Avignon, het huis van de dichter Molière of nog de dikke vestingmuren. Ontdek hier meer over de bezienswaardigheden van Avignon.

Wandel door de smalle straatjes en steegjes, bewonder een zee van rode pannendaken, de klokkentorens en de vestingmuren en dompel je onder in de geschiedenis.

Maak uzelf ook vertrouwd met de goedkoopste hoteldeals in Avignon.

Boek een hotel in Avignon

Biarritz, hoofdstad van surfen

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? Welke steden in Frankrijk zijn het bezoeken waard?

In Biarritz kun je allerlei soorten sporten beoefenen, zonnebaden in het hete zand en dan een duik nemen in het bruisende nachtleven. Dit is de ideale plek om een paar kilo af te vallen die het hele jaar door zijn opgestapeld en ze te vervangen door een paar mooie spieren. Dat kan op de plaatselijke golfbanen, in tal van sportclubs en natuurlijk op de wereldberoemde strandmijl, waar je als surfer de best golven moet proberen te vinden en te beklimmen.

Vind hier de beste hotelaanbiedingen in Biarritz.

Beste hotels van Biarritz

Rijsel, hoofdstad van de rommelmarkten

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Rijsel (fr. Lille), gelegen in het hart van Europa, is een architecturele mix van Vlaamse stijl en ook Barok stijl. Maar Rijsel heeft ook alles van een dynamische en van een moderne stad. Deze stad, met haar vele studenten krioelt van leuke pubs, nachtclubs en bioscopen en organiseert elk jaar de bekende “Braderie”, Europa’s grootste vlooienmarkt, die veel handelaren en toeristen aantrekt.

Vergeet niet dat de bekende schrijver Alexandre Dumas hier zijn held tot leven geroepen heeft: de koninklijke musketier D’Artagnan werd zelf gouverneur van Rijsel.

Hotels in Rijsel zijn beschikbaar via de volgende link.

Hotels van Rijsel

Nice, hoofstad van de zon

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Nice ligt aan de Côte d’Azur en is misschien wel het zonnigste en warmste resort aan de Franse Rivièra. De Middellandse Zee, de Alpen, een heerlijk klimaat onder de palmbomen … wandelen langs de Promenade des Anglais zou je bijna doen denken dat je op een tropisch eiland bent.

Hotels in Nice zijn hier te vinden.

Boek een hotel in Nice

» MEER ZIEN10 activiteiten om te doen in Nice

Straatsburg, hoofdstad van Europa

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Kan er een meer echte Europese stad zijn dan Straatsburg aan de grens met Duitsland?

Straatsburg is get huisvest van vele Europese instellingen zoals de Raad van Europa, de Europese Unie, het Europees Parlement en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

We raden allereerst aan om door de wijk Petite France en de oude stad te wandelen. Het is een opmerkelijke symbiose van Duitse en Franse architectuur, en de grachten, zoals in Amsterdam, laten een blijvende indruk na. Op het terras van een restaurant kun je jezelf verwennen met een goede tarte flambée en naar de ooievaarsnesten kijken, net als een inwoner. Waarom niet?

Goedkope hotelaanbiedingen in Straatsburg zijn te vinden via de volgende link.

Hotels van Straatsburg

Saint-Malo, hoofdstad van zeevruchten

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Uit een enquête uit 2010 bleek dat de Bretonse stad Saint-Malo de eerste plaats behaalde in de Franse steden waar Europeanen hun vakantie liever doorbrengen.

Het is een stad waarvan de geschiedenis nauw verbonden is met de zee, die een van de belangrijkste havens en een prachtige badplaats herbergt. De scheepvaart, vis- en zeevruchtenhandel trekken reizigers zo aan. En als je geluk hebt, is het niet te winderig op het strand.

U kunt ook een dagtocht maken van Saint-Malo naar de op één na beroemdste bezienswaardigheid in Frankrijk na de Eiffeltoren, Mont-Saint-Michel.

Hotels in Saint-Malo zijn hier te vinden.

» MEER ZIENMont Saint-Michel: alles wat een toerist moet weten

Beste hotels van Saint-Malo

Toulouse, de roze hoofdstad

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

De cassoulet, een stoofpot van witte tuinbonen met vlees, eend, wijnsaus en de beroemde Toulouse-worst, is een van de vele culinaire hoogstandjes waarmee Toulouse beroemd is geworden. Toulouse, in het Zuiden van de Pyreneen, blijft voor de die-hard-fijnproevers een stad die het bezoeken zeker waard is. Een leuk idee is om deel te nemen aan een gastronomische tour door deze regio. Je kunt ook een zeilboottocht maken over de Garonne, de nabijgelegen rivier, of jezelf onderdompelen in het drukke leven van de studentenwijk.

Toulouse staat in Frankrijk bekend als een “roze stad”. Voor de bouw van de oude stad werden bakstenen van dezelfde kleur gebruikt. Deze roze kleur is vooral bij zonsondergang goed te zien. We raden u zeker aan om zelf een kijkje in deze prachtige stad te nemen.

Reisaanbiedingen van Toulouse zijn te vinden via de volgende link.

Boek een hotel in Toulouse

Annecy, hoofdstad van de romantikers en verliefde zielen

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Het Venetië van de Alpen, zoals Annecy ooit werd genoemd, omdat drie rivieren elkaar kruisen en omdat het een mekka is voor verliefde stelletjes. Er valt hier veel te ontdekken, wat u en uw vrouw heel veel liefde en vreugde zou kunnen brengen … Ook als u al zo lang samen bent en dat u alles weet  van liefde hebt en het aan elkaar niet meer hoeft elkaar uit te leggen, dan zal u in Annecy toch nog kunnen genieten van de verschillende culturele evenementen, zoals het internationale animatiefilmfestival dat hier elk jaar plaatsvindt.

Hoteldeals in Annecy zijn hier te vinden.

» MEER ZIENAnnecy: 10 tips voor een onvergetelijke vakantie

Beste hotels van Annecy

Lyon, de gastronomische hoofstad

Wat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Boek een hotel in Lyon

Lyon, zoals de Lyon zeggen, is de echte bakermat van Frankrijk. Het was de hoofdstad van drie Gallische rijken en Romeinse overblijfselen zijn bewaard gebleven uit deze periode. Zelfs de Italiaanse invloed van de Renaissance is merkbaar in Lyon. En elk jaar op 8 december vindt een lichtfeest plaats, dat is gewoon prachtig.

Lyon staat ook bekend om zijn keuken. Het is eenvoudig, maar tegelijkertijd zeer verfijnd en delicaat. En als u in een restaurant in Lyon zegt dat de Franse keuken echt de beste ter wereld is, wordt u gecorrigeerd: “Nee, de Lyoner-keuken!”.

Hotels in Lyon zijn te vinden via de volgende link.

Veel plezier in Frankrijk!

» MEER ZIENLYON IN ÉÉN DAG: WAT MOET JE ZIEN?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.