Lavendelvelden van Provence

,

Lavendelvelden zijn al lang hetzelfde herkenbare symbool van Frankrijk als de Eiffeltoren of Versailles. Het is moeilijk om een ​​vakantie in Zuid-Frankrijk voor te stellen zonder deze buitengewone natuurlijke bezienswaardigheden te bezoeken.

Hoe kom je bij de lavendelvelden?

De meest handige manier om de lavendelvelden te bekijken is reizend met de auto. U kunt een auto huren bijvoorbeeld in Nîmes, Avignon en Marseille, bezoek deze link voor de beste prijzen. Plantages bezetten een vrij groot gebied en met de auto kunt u door alle dorpen en steden rijden. U kunt stoppen bij ieder veld en bij lokale boerderijen en wijngaarden.

Tot de afdeling van Vaucluse kunt u bereiken via de snelweg A7 en de A9. Naar de regio Drôme moet u de snelweg A7 en de A49 volgen. En om bij de Alpes de Haute Provence te komen, moet u de snelweg A51 volgen. Je kunt de prachtige landschappen zien door te reizen met een van de bussen op de route Sault-Carpentras en Sault-Apt.

» MEER ZIENPROVENCE: ROUTE MET DE AUTO VOOR 2 WEKEN

Waar zijn de lavendelvelden?

Lavendelvelden van Provence

Lavendelvelden zijn te vinden op het hele platteland van de Provence. Maar het populairst zijn de streken van de noordelijke Provence: Vaucluse, Drôme Provence en de Alpen van de Boven-Provence – leiders in de schaal van lavendel plantages.

Prachtige lavendelvelden bevinden zich op het grondgebied van de oude abdij van Sénanque (Abbaye Notre-Dame de Sénanque) in het departement Vaucluse. Monniken verbouwen niet alleen lavendel, maar maken daarvan ook nog honing, zeep, sachets.

Als u naar de Provence gaat, moet u zeker naar het dorp Valensole, die bekend staat om de grootste lavendel plantages in de wereld. Dit pittoreske stadje trekt toeristen niet alleen aan door eindeloze velden met mooie planten, maar ook middeleeuwse architectuur. Het vinden van een goed hotel voor de vakantie in Valensole kan via deze link.

Dorpen in de buurt van Luberon – een geweldige plek voor degenen die willen genieten van de gezellige smalle straatjes, die zich bevinden op de top van de kliffen en heuvels, evenals de geur van bloemen, die groeien in de velden tussen de dorpen. Vind en boek hier het geschikte verblijf in die buurt.

» MEER ZIENPROVENCE: 10 BESTE STEDEN

Het bloeiseizoen van de lavendel in de Provence

Lavendelvelden van Provence

Lavendel bloeit van eind juni tot midden augustus. In de Drôme Provencal en Valensole begint het bloeien eerder, in juni en in Vaucluse in midden juli. Om zeker de lavendel te zien als die bloeit en vóór de oogst, is het beter om een ​​reis te plannen van half juli tot begin augustus, in die tijd bereikt de lavendel de grootste schoonheid en pracht. Maar in augustus, wanneer er wordt geoogst, kunt u de fabriek waar deze prachtige plant wordt verwerkt bezoeken en als u geluk hebt, zelfs deelnemen aan het proces van het verkrijgen van olie. Feesten ter ere van lavendel worden meestal midden augustus gehouden in Valensole, Sault, Digne-les-Bains.

» MEER ZIENProvence van Van Gogh

Eigenaardigheden van het bezoeken van lavendelvelden

Lavendelvelden van Provence

Wees voorzichtig als u een wandeling maakt: bijen zijn dol op geurige bloemen en slangen kunnen zich in de struiken verbergen. Bovendien moet eraan worden herinnerd dat de lavendel plantages iemands eigendom zijn. Dus loop niet door de velden en scheur de bloemen niet af zonder toestemming van de eigenaar. Bewegen langs de velden is beter via de openbare weg.

Festivals van lavendel in de Provence

Lavendelvelden van Provence

In juli en augustus vinden er in verschillende Provençaalse steden talrijke festivals plaats die gewijd zijn aan lavendel. Feesten van deze prachtige plant zijn hier een heel evenement. Het wordt zorgvuldig voorbereid en gevierd op een grote manier. De inwoners kleden zich in traditionele kostuums, beurzen openen, waar je niet alleen souvenirs van lavendel kan kopen, maar ook etherische oliën, zepen, honing uit lavendel en waar u lavendel thee, alcoholische dranken, snoepen van ongebruikelijke aromatische planten kunt proberen. Tijdens festivals worden wedstrijden voor volwassenen en kinderen gehouden, worden er concerten gegeven en masterclasses over de bereiding van lavendelolie gehouden.

Over het algemeen is de handigste manier van vervoer voor een rit langs de Provence een auto. U kunt elk dorp binnen rijden en bij een veld stoppen. Maar als u niet met een auto wilt rijden, kunt u een excursie of een fotosessie op lavendelvelden boeken.

Fijne reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.