Provence: de 10 beste steden

,
Avignon

De charme van de Provence is onweerstaanbaar. De rijke geschiedenis van deze regio in combinatie met de verbazingwekkende monumenten van de architectuur van alle tijdperken, interessante musea, prachtige natuur, heerlijke keuken, charmante dorpjes en steden schokken iedereen. Onder de vele bezienswaardigheden in de Provence, zijn er tien die u zeker moet zien.

De beste en meest handige manier om in de Provence te reizen is met de auto, een auto huren is mogelijk via deze link.

» MEER ZIENPROVENCE: ROUTE MET DE AUTO VOOR 2 WEKEN

Avignon

10 steden van de Provence die het bezoeken waard zijn

De door de oude nederzetting van de Galliërs is de stad Avenio,de huidige Avignon, erg gegroeid. Het is een van de meest toeristische steden in Frankrijk. De geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten in de vorm van Romeinse ruïnes en indrukwekkende middeleeuwse gebouwen. In de 14e eeuw was de stad de verblijfplaats van de pausen. Tegelijkertijd werd een getande muur gebouwd, die een uitstekend voorbeeld is van middeleeuwse vestingwerken.

De belangrijkste attractie van de stad is het pauselijk paleis — een schitterend voorbeeld van gotische architectuur. De vroegere romaanse kathedraal van Notre-Dame des Doms, hoger gelegen op de rots, was verbonden met het paleis en vormde een enkel ensemble.

Naast deze bezienswaardigheden in Avignon zijn er nog veel meer. De combinatie van oudheid en moderniteit geeft de stad een speciale stijl. Het juiste hotel vinden voor uw vakantie kan via deze link.

Boek een hotel in Avignon

Orange

Orange

Orange staat op de plaats van het oude Arauzion, dat meerdere keren het slagveld was tussen de Romeinen, de Gallische en Germaanse stammen. Tijdens het regeren van keizer Augustus zijn hier veel belangrijke bouwwerken gebouwd en onder hen het amfitheater dat tot op de dag van vandaag perfect bewaard is gebleven en de belangrijkste attractie van de stad is. Indrukwekkende constructie in 60 rijen, plaats voor 11.000 toeschouwers, en vervult nu zijn functies – er zijn theatervoorstellingen.

Onder andere Romeinse monumenten van de stad, trekt de Arc de Triomphe, die versierd is met prachtig uitgevoerde bas-reliëfs, de aandacht.

Architectonische bezienswaardigheden van Orange in de Middeleeuwen en latere tijden zijn vertegenwoordigd door prachtige herenhuizen, waaronder ook het stadhuis, die gebouwd is in de 17e eeuw. Een van de meest opmerkelijke religieuze gebouwen — de kathedraal van Notre-Dame de Nazareth (Cathédrale Notre-Dame de Nazareth), die werd gebouwd in de 6e en herbouwd in de 12e eeuw. Als u besluit om een ​​paar dagen in Orange te verblijven, kunt u hier een geschikt hotel boeken.

» MEER ZIENLavendelvelden van Provence

Beste hotels van Orange

Arles

Arles

Arles bevindt zich op de plaats van een oude Liturgische nederzetting. De Romeinen bouwden openbare gebouwen, een versterkte muur en appartementsgebouwen. Van het oude en middeleeuwse erfgoed van de stad zijn veel monumenten bewaard gebleven. De belangrijkste is het beroemde amfitheater, dat 25 duizend toeschouwers kan herbergen. In de middeleeuwen werd het gebouw gerenoveerd voor fortificatie doeleinden en pas in de 19e eeuw keerde het terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Naast het amfitheater zijn andere Romeinse gebouwen bewaard gebleven, maar die zijn niet in zo’n goede staat als het oude theater, de necropolis van Alikamp en vele anderen.

Cathédrale Saint-Trophime is een ander belangrijk monument van Arles. Het werd gebouwd op de plek van de Stephansdom (5e eeuw). In de 12e eeuw werd de kathedraal herbouwd en werden de relikwieën van St. Trophime hierheen verplaatst, waardoor deze een andere naam kreeg.

Voor fans van Vincent Van Gogh is Arles een speciale stad, omdat hier een belangrijk deel van het creatieve leven van de kunstenaar doorgaat. Vind hier een goed verblijf in Arles.

» MEER ZIENProvence van Van Gogh

Boek een hotel in Arles

Nîmes

Nîmes

Op de uiterste grens van de Provence is een andere oude stad, rijk aan monumenten van de oude Romeinse cultuur — Nîmes. Vóór de verovering door de Romeinen in 121 voor Christus was het de Gallische hoofdstad. Het amfitheater is tot nu toe bewaard gebleven, het was gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Het Romeinse colosseum was een voorbeeld voor hem. In het centrum van de stad ligt het Maison Carrée, een oude Romeinse tempel die werd gebruikt als een christelijke kerk. Nu is er in dit gebouw een museum over Romeinse kunst.

In de vervallen staat bereikte de tempel van Diana ons (Temple de Diane, 2e eeuw na Christus). Nu kunt u alleen de centrale hal zien. Op de top van de heuvel is er nog een oud monument — de toren van de mens (Tour Magne, 3e eeuw voor Christus). De stad maakt nieuwsgierig en bovendien heeft die een bijzondere charme met een mengsel van drie mediterrane culturen. Goede hotels in deze stad zijn hier te boeken.

Beste hotels van Nimes

» MEER ZIEN20 Franse steden die een bezoek waard zijn

Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een klein dorp dat is opgenomen in de vereniging van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het ligt op een klif, 245 meter boven de zeespiegel. Alpiene landschappen, uitzicht op Arles en andere steden, zijn onvergetelijk met hun schoonheid. Hier ligt het prachtige kasteel van Le Bo (Château des Baux). We ontdekten het pas toen het niet meer helemaal heel was, maar zelfs in deze vorm maakt het een grote indruk. Het kasteel werd in de 10e eeuw gebouwd als een verdedigingsstructuur. In letterlijke zin maakte de hoge positie dit fort volledig ontoegankelijk. Een uitstekende uitzicht maakte het mogelijk om de naderende vijand te zien nog voordat hij de rots kon naderen.

Talrijke toeristen die Le Bo bezoeken met belangstelling, maken ook kennis met de tentoonstelling van middeleeuwse wapens en het huidige Trebuchet. U kunt hier een verblijf in Le Baux-de-Provence boeken.

Boek een hotel in Les Baux-de-Provence

Saint-Remy-de-Provence

Saint Remy de Provence

Saint-Rémy-de-Provence is een andere plaats waarvan de geschiedenis dateert uit de oudheid. De eerste vermelding ervan dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Hier, op de handelsroute, bouwden de Fenicische kooplieden een heiligdom. De Romeinen veranderden dit pad in een verharde weg, noemden het de Sanctuary Street (Via Sanktuaria) en op de plaats van de cultus structuur bouwden ze een altaar ter ere van Hercules. Om hem heen werd de stad gebouwd.

Nu kunt u in Saint-Remy-de-Provence de goed bewaard gebleven Triomfboog en het Mausoleum van Julius (Mausolée dit Tombeau des Jules) zien. Bijzondere interesses wekt de sokkel van het mausoleum, waarop u de bas-reliëfs van mythologische thema’s kunt bewonderen. Naast oude monumenten is de stad rijk aan middeleeuwse gebouwen, zoals het klooster van St. Paul, waar Vincent van Gogh stierf, en charmante gebouwen in de barokstijl. Vind de juiste plek om te verblijven in Saint-Remy-de-Provence via deze link.

Beste hotels van Saint-Rémy-de-Provence

» MEER ZIENFietstocht door de Provence

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence

De middeleeuwse stad Aix-en-Provence is verbonden met de naam van de beroemde impressionistische schilder Paul Cézanne. In de wijk Mazarin kun je het Atelier Cezanne bezoeken, waar alles hetzelfde is gebleven als tijdens zijn leven. Het centrum van deze prachtige stad is de kathedraal van de Heilige Verlosser (Cathédrale Saint-Sauveur), gebouwd in de 12e eeuw, waarvan het interieur is versierd met uitstekende werken van middeleeuwse kunst. Een ander architectonisch monument, de kerk van Madeleine (Eglise de la Madeleine), heeft ook prachtige muurschilderingen van verschillende jaren — van het middeleeuwse drieluik “Annunciatie” tot het werk van Peter Paul Rubens.

Onder de bezienswaardigheden van de stad moet je letten op het voormalige bisschoppelijk paleis, waar het Tapestry Museum (Musée des Tapisseries) is gevestigd. U kunt in de gezellige hotels verblijven die u hier kunt boeken.

Boek een hotel in Aix-en-Provence

Saintes-Maries-de-la-Mer

Saintes-Maries-de-la-Mer

Saintes-Maries-de-la-Mer is een charmante stad, die toeristen trekt als een resort en als een aangename plek voor sightseeing. Er is daar alles wat u nodig hebt voor een vakantie — een geweldig strand, veel hotels (geschikt verblijf kunt u hier vinden en hier boeken) en restaurants. Elk jaar in deze stad is er een festival gewijd aan Saint Sara, die vooral wordt vereerd door de zigeuners.

Het standbeeld van deze heilige bevindt zich in de sierlijke kerk van de Heilige Maria, die indruk maakt met de magnifieke akoestiek. Deze middeleeuwse structuur heeft de plaatselijke bewoners meerdere keren gered van de aanvallen van de Saracenen tijdens de kruistochten. Ze konden lang genoeg in dit kerkfort zitten, omdat er een put met drinkwater in zat.

» MEER ZIENCamargue National Park in Frankrijk

Boek een hotel in Saintes-Maries-de-la-Mer

Vers-Pont-du-Gard

Vers-Pont-du-Gard

Vers-Pont-du-Gard — een interessante stad, hoewel het in Occitanië ligt, is het zeker een bezoek waard om de belangrijkste bezienswaardigheid te zien — het nabijgelegen aquaduct van de Pont du Gard. Het is zeer indrukwekkend, het verwijst naar de uitstekend bewaard gebleven structuren van de Romeinse tijd. De hoogte van bijna 50 meter, lengte 275, deze brug is nu voor voetgangers, maar werd recentelijk gebruikt voor transport. Het hoofddoel was om water naar Nîmes te brengen. De Pont du Gard diende tot het einde van de Romeinse overheersing als een aquaduct. Opvallend is dat zo’n grote structuur zonder oplossingen wordt gehouden en uitsluitend op basis van het eigen gewicht. Zes bogen geven de brug open en luchtigheid, terwijl de dragende structuur slechts één boog is. U kunt de hotels in Ver-Pont-du-Gare via deze link bekijken.

Boek een hotel in Vers

Marseille

Marseille

Beste hotels in Marseille

Marseille werd gesticht door de Grieken in de 6e eeuw voor Christus. Namelijk als een zeehaven. In deze staat bestaat het zelfs nu. Daarom is de oude haven (Vieux Port) de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Nu wordt het voornamelijk gebruikt door zeilers. Trouwens, het was aan de Oude Haven waar het schip kwam, waarin Edmond Dantes, de held van de roman van A. Dumas, aankwam in Marseille. Een andere plaats die in dit werk wordt genoemd — Chateau If is ook te zien. Het werd gebouwd in de 16e eeuw, aanvankelijk had het militaire betekenis, maar toen werd het een gevangenis en nu is het een museum.

» MEER ZIEN10 activiteiten om te doen in Marseille

In Marseille zijn er bijna geen oude gebouwen, de belangrijkste architecturale monumenten verwijzen vooral naar de 19e eeuw. Maar er is een middeleeuwse abdij Saint-Victor (Abbaye Saint-Victor), gesticht in de 5e eeuw. Het prachtige barokke gebouw van het stadhuis is ook oud – het werd gebouwd in de 17e eeuw. U kunt de ware Provence-geest voelen door een bezoek te brengen aan Marseille, de gezellige badplaats Cassis en het nationale park van Calanca, samen met een gids. Je kunt hier een rondleiding door deze plaatsen boeken. In Marseille zijn er veel uitstekende hotels (kijk hier naar verschillende opties en boek het meteen).

» MEER ZIENWaar te verblijven in Marseille: Buurten en de beste hotels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.