» Frankrijk » Provence-Côte d'Azur » Marseille » Een dag in Marseille

Een dag in Marseille

Marseille brengt verschillende emoties in mensen naar boven: sommigen worden op het eerste gezicht verliefd, anderen schrikken van de eenvoud van deze havenstad. Eén ding is zeker: het heldere, levendige Marseille, doordrenkt met de energie van de zee, zal je niet onverschillig laten.

Stadsbezoekers worden geconfronteerd met allerlei mogelijkheden om hun tijd door te brengen. Er zijn historische bezienswaardigheden, diverse musea, levendige bars en restaurants, en vooral de onvervangbare Marseille sfeer.

Hoe kan je zoveel mogelijk zien in Marseille?

Zelfs als je maar één dag in Marseille bent, is dat genoeg tijd om de stad te bekijken. Een goede manier om snel en comfortabel de bezienswaardigheden van de stad te bekijken, is het kopen van een toeristisch busticket. Via deze link kan je er eentje kopen.

Als je deze handige bussen gebruikt, kan je uitstappen wanneer je wilt, een interessante plek bekijken zolang je wilt, en dan op de volgende bus stappen. Je kan alles in je eigen tempo zien. Maar blijf niet te lang hangen op een bepaalde plek, want je hebt maar één dag en er is veel te zien.

Toeristische bezienswaardigheden in Marseille

De beste plaats om je tocht te beginnen is de Oude Haven (Vieux Port). Haal een kaart bij de toeristische dienst op 11 La Canebiere — dit is handig als je op eigen houtje wilt ronddwalen. Stap vervolgens op een toeristenbus en rijd door de stad om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.

Alle busroutes zullen zeker de trots van Marseille aandoen, de kathedraal Notre-Dame-de-la-Garde, een enorm neo-Byzantijns gebouw. Er is een prachtig uitzicht over de stad en de zee vanaf het dak. Als je van kunst en architectuur houdt, bezoek dan zeker het museum van de kathedraal, waar je veel interessante dingen over de bouw kan leren.

Oude Haven

Na de Notre-Dame-de-la-Garde en de andere monumenten te hebben gezien, ga je terug naar de Oude Haven om rond de dokken te wandelen, de schepen te bewonderen en de vismarkt te bezoeken. Kortom, zie alles wat leeft en ademt in Marseille.

In het noordelijke deel van de Oude Haven, naast het middeleeuwse fort Saint-Jean, bevindt zich het nieuwste museum van Marseille. Het is het Museum van Europese en Mediterrane Beschavingen, of MUCEM, met verbazingwekkende tentoonstellingen die je inlichten over de rijke geschiedenis van de Europese cultuur.

U kunt uw museumticket vooraf reserveren via deze link, of gewoon de gewenste datum selecteren op deze kalender:

Marseille lunch

Met alles wat er in Old Port te zien is, vliegt de ochtend voorbij en voor je het weet is het lunchtijd! Wat moet je bestellen voor de lunch in de haven van Marseille? Het beroemdste lokale gerecht, natuurlijk! Dat is de beroemde Marseille vissoep, bouillabaisse.

Je kan bouillabaisse bestellen in één van de vele visrestaurants in de Oude Haven. Een uitstekende, hoewel niet uitzonderlijk goedkope, optie is het restaurant Le Miramar aan de Quai du Port 12. Hun bouillabaisse is uitstekend bereid, en ze hebben ook vele andere gerechten van verse vis en zeevruchten.

Oude stad

Na je lekkere lunch vervolgen we onze wandeling door de Oude Haven. Volg de oevers naar het noorden en je bereikt de oude stad Le Panier, het epicentrum van het culturele leven van Marseille. Slenter door de straten van Le Panier en laat je onderdompelen in de artistieke geest van de streek. Deze streek wordt vaak het Montmartre van Marseille genoemd.

Het oude armenhuis La Vieille Charite ligt in het centrum van de oude stad aan de Rue de la Charite 2. Het is een gebouw van drie verdiepingen dat nu onderdak biedt aan een wetenschappelijk en cultureel centrum in Marseille, het Museum voor Archeologie en het Museum voor Afrikaanse, Oceanische en Amerikaanse Aboriginal kunst.

Кликните здесь, чтобы добавить текст

Tijd voor verfrissing!

Na zo’n lange wandeling is het fijn om je op te frissen en een shot pastis te drinken. Deze unieke drank wordt gemaakt van anijs wodka en is zeer geliefd in de Provence. Overal in de Oude Stad kan je bistro’s en bars vinden waar je kan uitrusten. Een goed voorbeeld is Le Charite Cafe op 2 Rue de la Charite. Het is een gezellig café met zelfbediening waar je de hele dag drankjes en hapjes kan bestellen.

Cruise in Marseille

Als je nog tijd en energie hebt, kan je terugkeren naar de Oude Haven en een tochtje op zee maken. Je kan naar het Chateau d’If gaan en de bescheiden kamer bezoeken waar de graaf van Monte Cristo wegkwijnde. Of je kan een cruise maken langs de ongelooflijk mooie kustlijn naar de kleine kreken van de rivier, de Calanques.

De Frioul-If-Express boten gaan de hele dag naar het eiland vanaf de dokken van de Oude Haven. De Icard Maritime boten vertrekken ook vanuit de Oude Haven. Je kan er een tocht naar de Calanques op maken. Je kan ook een tour van 5 uur met stops om te zwemmen boeken via deze link.

Als je na je kort tochtje op zee terugkeert naar de Oude Haven, kan je opnieuw genieten van het schilderachtige uitzicht op zee bij zonsondergang.

Fijne reis naar Marseille!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.