Hoe kom je van Parijs Charles de Gaulle luchthaven naar Parijs

Charles de Gaulle

Nadat je het vliegtuig en de paspoortcontroles achter de rug hebt en je bagage terug hebt, heb je genoeg keuze om in het stadscentrum te geraken. In de stad van de liefde zijn bussen, taxi's en andere transportmiddelen beschikbaar.

Wij bevelen u de regionale treinen en de metro te gebruiken. Als u zich echter niet op uw gemak voelt in het openbaar vervoer of als u te vroeg of te laat aankomt of vertrekt, raden wij u aan om een taxi te bestellen bij Charles de Gaulle Airport. Een andere optie is om een auto te huren en deze op te halen op de luchthaven. Tenslotte, als u een zeer vroege vlucht heeft, kunt u ook een hotelkamer op de luchthaven boeken via de onderstaande link.

Hoe gaat men naar het centrum van de stad met de regionale RER-trein van Charles de Gaulle?

De regionale trein van Parijs is erg snel en gemakkelijk, en soms is de rit erg comfortable dankzij het zeer behulpzame personeel van lijn B.

Normaal gesproken landen de vluchten van Air France en KLM  uit Amsterdam op Terminal 2F. Terminal nr.2 is rechtstreeks verbonden met Parijs via de directe RER-lijn B, en Terminal 2 Charles de Gaulle is het eindpunt.

Charles de Gaulle luchthaven

Vanaf Terminal 1 en 3 is er een kleine, geautomatiseerde treindienst naar het RER Charles de Gaulle station. Volg de borden met de aanduidingen CDGVAL. De shuttle rijdt elke 2 tot 3 minuten en is gratis. In slechts 5 tot 7 minuten bent u bij de halte Roissypole, waar een treinhalte is. Het enige wat je hoeft te doen is een kaartje kopen en in de trein stappen.

CDGVAL

En nu leggen we uit hoe je de RER kunt vinden en kaartjes kunt kopen.

U komt dus aan bij de aankomsthal. Het eerste dat je hoeft te doen is de volgende tekens vinden.

U moet het teken van de RER terugvinden. De RER zijn de regionale treinen die de beste manier zijn om de stad te bereiken. Vanaf de luchthaven Charles-de-Gaulle loopt lijn B.

RER B

Volg de borden en je komt aan op het station.

Het treinstation van de luchthaven, waar ook de TGV-sneltreinen vertrekken naar alle uithoeken van Frankrijk, en de RER-stop bevinden zich beide aan Terminal 2, en het is belangrijk dat u zicht niet verdwaalt. Je moet eigenlijk de RER nemen, lijn B.

Eens je op het station bent, kunt u het ticket zelf kopen op de machine.

RER B

Druk op het blauwe vak aan de rechterkant waar de tickets worden getoond.

Volg de instructies

RER B

 • Kies uw taal door op de bijbehorende vlag te drukken.

RER B

 • Selecteer het blauwe vak aan de rechterkant waarop de tickets worden getoond.
 • Druk vervolgens op "Ticket to Paris".

RER B

 • Als u met een kind tot 10 reist, drukt u op "Ticket kindertarief".
 • Selecteer het gewenste aantal tickets.

RER B

 • Kies contant als betaalmethode, omdat de machines meestal alleen Franse betaalkaarten accepteren.
 • Als u geen kleingeld hebt of als iets niet werkt, neem dan contact op met de kassa's van de verkoopafdeling of neem geld op bij de nabijgelegen geldautomaat.

RER B

 • Zorg ervoor dat u de juiste kassa kiest, want er zijn verschillende soorten kassa's. Je moet naar de kassa's en verkoopautomaten met het label "Billets Paris et Île-de-France".

Als er niets werkt of als de kassa’s al gesloten zijn, neem dan contact op met de Informatiebalie. Daar zullen ze je kunnen helpen en je ook een kaart van de metro van Parijs kunnen geven.

RER B

Als je eindelijk je tickets en het plan van de stad hebt, ga je door het tourniquet en stap je in de RER. Charles-de-Gaulle is het eindpunt van lijn B, dus alle treinen rijden richting Parijs.

Nog een kleine tip: de volgende stop van de RER lijn B in Parijs is het Gare du Nord. Vanaf daar zijn er transfers naar alle andere RER- en metrolijnen. Nu hangt alles af van waar je naartoe moet. Gebruik de metrokaart die u ter oriëntatie bij het informatiecentrum hebt ontvangen.

RER B

Für erfahrene Reisende nimmt die Zeit vom Erhalt des Gepäcks bis in die Pariser Innenstadt rund 40 bis 45 Minuten in Anspruch, Neulinge werden eine bis eineinhalb Stunden brauchen. Der RER braucht vom Flughafen bis zum Gare du Nord 20 bis 45 Minuten. Berechnen Sie diese Zeit auch in Ihre Anreisezeit mit ein. Die Taktung der RER ist ungefähr alle 12 Minuten von 4:56 bis 23:40.

Voor ervaren reizigers duurt het ongeveer 40 tot 45 minuten na ontvangst van uw bagage om zicht in stadscentrum van Parijs te bevinden. Nieuwkomers hebben meestal tussen de één en anderhalf uur nodig. De RER duurt 20 tot 45 minuten van het vliegveld naar Gare du Nord. Bereken deze tijd ook in uw aankomsttijd. De RER rijdt ongeveer alle 12 minuten van 4:56 tot 23:40 uur.

Prettige reis!

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

 • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.