Wat is er ’s avonds te doen in Parijs?

, ,

Dit artikel is speciaal geschreven die iedereen die overdag geen tijd heeft om Parijs te bekijken, bijvoorbeeld omdat je op zakenreis bent in de Franse hoofdstad, of andere afspraken hebt. De tips zijn natuurlijk ook interessant voor iedereen die ’s avonds nog voldoende energie heeft om de stad te bekijken.

Parijs heeft als bijnaam “de Lichtstad”. Deze bijnaam heeft het deels gekregen omdat het vroeger het centrum van de Verlichting was, een hele interessante periode in de geschiedenis van Europa. En natuurlijk ook vanwege de prachtige verlichting die ’s avonds en ’s nachts zorgen voor een romantische sfeer en mooie uitzichten.

Welke musea zijn ’s avonds open in Parijs?

De Eiffeltoren, hét symbool van Parijs is dagelijks geopend tot middernacht. In de zomer is de Eiffeltoren zelfs open tot 01:00 uur. En vanaf dat het donker wordt tot sluitingstijd wordt de toren ieder heel uur prachtig verlicht. Een bezoek in de avond is zeker de moeite waard. Je hebt dan namelijk een schitterend uitzicht over de Franse hoofdstad. Bijkomend voordeel is dat er niet of nauwelijks wachtrijen zijn in de avonduren.

De meeste musea zijn op donderdag langer open. De musea zijn dan tot 21:00 uur geopend. Ook het bekende Musée d’Orsay is op donderdag langer open. Het Louvre is met uitzondering van woensdag en vrijdag dagelijks geopend tot 21:00 uur.  In de avonduren is het vaak rustig in de musea en kan je op je gemak genieten van de prachtige collecties. Via deze link kan je alvast entreetickets bestellen voor het Louvre (’s avonds is het ook bij de Mona Lisa minder druk) en Musée d’Orsay. Als je vooraf tickets koopt voorkom je mogelijk tijdverlies in de wachtrij.

Bars, clubs en uitgaansgelegenheden

Champs Elysées

Als je geen zin hebt om één van de prachtige musea in de stad van de liefde te bezoeken, maar liever ergens wat gaat drinken, ga dan naar één van de vele bars die Parijs heeft. Het gebied rondom de Bastille staat vol met clubs, bars en discotheken. Hier tref je veel toeristen en kan je ook goed uit de voeten als de je Franse taal niet beheerst. En natuurlijk kan je er heerlijk eten en drinken.

Wil je liever naar het theater? Ga dan naar de wijken Montmartre en Pigalle. Of plan een bezoek aan de beroemde Moulin Rouge (bestel dan wel van te voren kaarten, anders sta je voor een dichte deur). En als je je er toch bent, beklim dan ’s avonds de heuvel van Montmartre en geniet van het uitzicht over Parijs.

De winkels op de Champs Elysées zijn natuurlijk ook ’s avonds geopend. Als je wilt genieten van een mooie wandeling ’s avonds is een wandeling over de Champs Elysées zeker de moeite waard. Ook de betere nachtclubs van de stad bevinden zich rondom deze bekende boulevard.

In de stad en rond de kades wandelen

Rondvaart over de Seine

Hou je niet van bars? Of vind je ze te lawaaiig? Zoek dan een leuk restaurant uit. Bijvoorbeeld in de wijk Saint-Germain-des-Pres. En loop als het kan naar het restaurant, bijvoorbeeld langs de kades van de Seine. Hier zijn een heleboel interessante dingen te zien, bijvoorbeeld de Notre Dame, het Louvre en de Eiffeltoren. Loop vooral langs de linkeroever en geniet van je wandeling door de stad.

» MEER ZIEN10 PLEKKEN WAAR JE GOEDKOOP KAN ETEN IN PARIJS

Als je liever niet wandelt, boek dan een rondvaart over de Seine. Of neem de sightseeing bus. Zo zie je de belangrijkste attracties van de stad, terwijl je comfortabel zit.

Als je wilt wandelen in de parken van de stad. Doe dit dan relatief vroeg in de avond. De meeste parken in Parijs zijn ’s nachts afgesloten, maar een wandeling tot 21:00 uur of 22:00 uur is vaak geen enkel probleem.

En last but not least. Je kan natuurlijk ook in Parijs genieten van een van de vele klassieke concerten.

Fijne avond in Parijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.