Opera Garnier in Parijs. Hoe op de show te krijgen?

30 Jun 2021
Opera Garnier in Parijs

De Opéra Garnier is het operagebouw in Parijs. Het is één van de meest populaire en bekende Franse theaters. Het gebouw is in 1861 in opdracht van Napoleon Bonaparte ontworpen door Charles Garnier. Het indrukwekkende gebouw en bijbehorende plein trekt de aandacht van liefhebbers van kunst en architectuur van over de hele wereld. De Opera is vooral bekend van het boek “The Phantom of the Opera”, een roman die werd geschreven door Gaston Leroux.  Het boek gaat over een misvormd wezen dat rondspookt in het operagebouw.

De bouw van het monument duurde meer dan tien jaar. Het operagebouw is versierd met veel bladgoud, fresco’s en marmer. In 1964 heeft de bekende Franse schilder Marc Chagall het plafond opnieuw beschilderd. Dit alles maakt het monument zeer zeker een bezoek waard.

Opéra Garnier, Paris: book hotel in

Uitstapjes naar de Opera Garnier

Opera Garnier in Parijs

In het operagebouw worden tegenwoordig voornamelijk balletvoorstellingen gehouden. Maar de Opéra Garnier is niet alleen open voor bezoekers aan één van de vele balletvoorstellingen, het is namelijk ook geopend voor bezoekers. Er worden dagelijks speciale rondleidingen georganiseerd. Deze vinden plaats tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

De entree bedraag 14 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen de opera gratis bezoeken. En voor jongeren tussen 12 en 15 jaar oud geldt een speciaal tarief (10 euro).

Hier kan je je aanmelden voor individuele excursie.

Hoe kom je bij de Opera Garnier?

De Opéra Garnier is het eenvoudigst te bereiken met de Metro: stap uit bij station Opéra station of neem lijn A  van de RER tot aan het Auber station. De volgende buslijnen stoppen ook bij opéra Garnier: 20, 21, 22, 27, 29, 42, 52, 53, 66, 81 en 95.

Hoe kan ik een ticket voor Opera Garnier kopen?

Opera Garnier in Parijs

Toegangsbewijzen voor Opéra Garnier zijn verkrijgbaar bij de kassa’s of op de officiële website van het theater. De entree bedraagt tussen de 10 en 200 euro. Afhankelijk van de voorstelling die bezocht wordt. Op de website van de Opera kan je zien welke voorstellingen gepland zijn en wat de prijzen zijn.

Houd er wel rekening mee dat entreetickets snel uitverkocht zijn. Een voorstelling is vaak meer dan een jaar van te voren al uitverkocht.

Ben je niet in de gelukkige omstandigheid dat je een ticket hebt weten te bemachtigen. Wees niet getreurd er is altijd nog een kleine kans om op het laatste moment nog een kaartje te kopen. Anderhalf uur voordat een voorstelling begint worden alle retour gegeven tickets verkocht. Bovendien worden er elke voorstelling 32 kaartjes apart verkocht. Deze 32 kaartjes wordt “De Galerij” genoemd en kosten 32 euro. Als je kans wilt maken op zo’n ticket, zorg dan dat je drie uur voordat een voorstelling begint bij het theater bent.

Opera Garnier in Parijs

Opera Garnier is een echte plaats van gezelligheid en ideaal voor het ontmoeten van mensen uit de high society. Sommige mensen geloven nog steeds in de geest van Eric (het spook van de Opera) daarom blijft loge № 5 altijd leeg.

» Lees ook - plant u uw reis naar Versailles het beste? Hoe plant u uw reis naar Versailles het beste?

» Lees ook - Louvre in 2 uur

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.