Annecy: 10 tips voor een onvergetelijke vakantie

, , ,

Annecy – een kleine badplaats in de Alpen, met alle charme van het Franse provincie. We hebben 10 tips voor je om het meeste uit uw bezoek te halen.

Zwemmen in het meer

De belangrijkste attractie van de stad is het meer (met dezelfde naam), de direct aangrenzend aan de stad is gelegen. Hierdoor ligt deze plaats dicht bij het naburige Genève, maar er valt veel voor te zeggen om liever te kiezen voor een bezoek aan de Franse nederzetting: het meer van Annecy doet niet onder voor Genève in de schoonheid van het omliggende landschap, de prijzen zijn er veel lager en het water is schoner: tot 5 meter diep.

Het seizoen dat u hier kan zwemmen is kort, maar in juli en augustus wordt het water in het meer opgewarmd tot rond de 24°C. Er zijn verschillende stranden in de stad. U kunt naar de grasstranden Albiny en Marquise gaan, waar de toegang gratis is. Liefhebbers van zand kunnen vertoeven op het Plage de l’Imperial toegankelijk voor toeristen voor 5-7 euro. U kunt hier een kamer bij het gelijknamige hotel boeken.

Bekijk alle hotels in Parijs

Loop over de Rue Saint-Claire

De geschiedenis van de nederzetting Annecy is 900 jaar oud, deze respectabele leeftijd wordt weerspiegeld in de bouwwerken. Zoals elke oude stad heeft het haar oude binnenstad, waarvan de Rue Saint-Claire het hart is. Zoals het hoort in het voetgangersgebied van een toeristenstad, is het bezaaid met winkeltjes en kleine cafés. Maar het belangrijkste kenmerk van de straat zijn de huizen, versierd met arcades. Dit architectonische hoogstandje hielp in het verleden bij overstromingen, maar werd geleidelijk het belangrijkste kenmerk van Saint-Claire. Nu zijn in deze brede bogen de traditionele winkeltjes en koffiehuizen gevestigd.

Maak een foto bij het Paleis op het Eiland

Annecy: 10 tips voor een onvergetelijke vakantie

De meest kenmerke plekje in Annecy is het Paleis op het Eiland, of Chateau de l’Ile, gelegen in het midden van de rivier de Thiou, in het hart van de stad. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft sindsdien zijn oorspronkelijke uiterlijk niet veranderd. Het kasteel ziet er behoorlijk robuust uit en diende tot de Tweede Wereldoorlog als een gevangenis. De somberheid van het fort wordt verminderd door de schattige huizen aan de kade en het water van de rivier zelf. Het beeld is zo schilderachtig dat het het visitekaartje van Annecy is. Als je een visuele indruk van het kasteel hebt, kun je het stadsmuseum binnen de muren bezoeken. Alleen een lokale bewoner zal je immers met ongekende liefde en bewondering kunnen vertellen voor het kleine charmante Annecy. Je kan hier een stadswandeling boeken.

Kus op de Brug der Geliefden

Annecy wordt ook wel het Savoois-Venetië genoemd vanwege de overvloed aan kanalen en bruggen. Het is dus geen toeval dat de brug ook een brug der geliefden heeft (Pont des Amours), die het Canal du Vasse overspant. De oevers, beplant met platanen, creëren inderdaad een zeer romantische sfeer. De brug heeft zijn eigen legende en vertelt over twee ongelukkige minnaars, wier lot zeer triest was. De overlevering wil dat als je op deze plek kust, je voor altijd bij je geliefde zult blijven. Daarom, om de gevoelens te versterken, moet je dit eenvoudige en aangename ritueel uitvoeren.

Wandel door de Tuinen van Europa

Op een steenworp afstand van de brug liggen de Tuinen van Europa (Jardins de l’Europe): een landschapspark in Engelse stijl. Dit is een favoriete bestemming voor burgers en toeristen. Het park ligt aan de oever van het meer, dus hier kun je in het hoogseizoen ontsnappen aan de drukte van de stad en de pittoreske kust bewonderen. Het hoogtepunt van de tuin is een kunstmatig Zwaaneiland, waarvan de bewoners trotse en mooie zwanen zijn.

Het Feest van het Meer

Annecy organiseert vele evenementen: van klassieke muziekfestivals tot grote triatlonwedstrijden. Het heeft zelfs zijn eigen Carnaval aan het einde van de winter. Maar het meest indrukwekkend voor bezoekers is het Feest van het Meer in augustus, op het hoogtepunt van het vakantieseizoen. Tijdens het festival wordt de meest grandioze vuurwerkshow gehouden van heel Europa, dat jaarlijks 200.000 toeschouwers trekt. Op het hoogtepunt van het festival wordt de hele hemel boven het meer gekleurd door een overdaad aan vuurwerk en saluutschoten.

Paragliden

Annecy: 10 tips voor een onvergetelijke vakantie

Annecy is een echt Mekka voor paragliding. Liefhebbers van vrije vluchten komen hier van over de hele wereld. De vlucht wordt begonnen vanuit een van de omliggende bergen. Om je voor een vlucht te registreren, moet je eerst naar de landingsplaats. Hier worden de bezoekers op het afgesproken uur naar de spronglocatie gebracht. Voor beginnende paragliders zijn de vluchten alleen mogelijk samen met een instructeur. Een sprong kost 100 euro, de vlucht duurt 30 tot 40 minuten en het uitzicht op de omringende omgeving is fascinerend.

Probeer de lokale cuisine

Savooie gerechten hebben veel culinaire invloeden van andere Alpenlanden en -regio’s, met name van Zwitserland en Italië. Daarom is het niet verrassend dat de meest populaire gerechten hier fondue en gratin de crozets zijn, de lokale variëteit van pasta. Wat authentieke lokale gerechten betreft, moet u zeker matafan proberen. Dit is een soort braadpan met spek, besprenkeld Gruyèrekaas.

Maar de bevolking is vooral trots op haar desserts. Een populariteit is de beroemde Savooise taart met bosbessen of citroenschil. Alleen Italiaans gourmetijs, dat wordt geserveerd in een café in de stad, kan ermee concurreren. Ook alcoholische dranken zijn de moeite waard om uit te proberen zoals wijn uit de lokale wijngaarden, en het beste is génépy: traditionele alpenlikeur met kruidenachtige alsem. Goed om de maaltijd mee af te sluiten, omdat het een goede spijsvertering bevordert.

» MEER ZIENHOE VIND JE EEN GOEDE EN GOEDKOPE FRANSE WIJN?

Bezoek de fontein van Jean-Jacques Rousseau

De stad speelde een belangrijke rol in het leven van de uitmuntende Franse filosoof en schrijver Jean-Jacques Rousseau na zijn vlucht naar Savoye. Hij woonde enige tijd in Annecy, in het huis van zijn patrones en geliefde, Madame de Warens. Rousseau noemt de stad en zijn bewoners vaak in zijn autobiografische roman Confession.

Ter ere van de schrijver richtten de inwoners van Annecy een kleine fontein op in de stadsserre. Het is versierd met zijn buste en een inscriptie op de fonteinbalustrade: «Op een bloeiende paasochtend ontmoette Rousseau hier Madame de Warens».

Ga naar het observatieplateau Aiguille du Midi

Omdat Annecy in de Franse Alpen ligt, is het leuk om naar een van de toppen van de bergen te gaan. Net buiten de stad ligt het observatiedek op de top van de Aiguille du Midi. Het wordt de «Stap in de Leegte» genoemd en rechtvaardigt deze naam volledig. Duizelingwekkende uitzichten openen zich voor u op een hoogte van 3.800 meter, waarop een glazen uitkijkplatform is geïnstalleerd. De glazen wanden en de glazen vloer creëren het gevoel van zweven in de lucht. Maar als je hoogtevrees krijgt, bedenk dan dat nogal wat mensen gewoon hun angst geheim houden wanneer ze deze angstaanjagende attractie bezoeken.

We hopen dat u nu interessante ideeën heeft voor uw verblijf in dit gezellige alpenstadje!

Geniet van uw vakantie in Annecy!

» MEER ZIENCHAMONIX: 10 TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE VAKANTIE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.