Hoe bespaar je geld in Straatsburg: reispassen en de City Pass

, ,

De parel van Oost-Frankrijk is de Elzas, en de hoofdstad is het mooie en oude Straatsburg. De architectuur van de stad is een unieke mengeling van Franse en Duitse stijlen. Veel gotische details, kanalen, oude huizen en smalle straatjes geven het gevoel dat je je in een sprookje bevindt. Misschien is dat de reden waarom het Europees Parlement hier zetelt?

» Meer zien10 dingen die je kunt doen in Straatsburg

Hoeveel kost het openbaar vervoer in Straatsburg?

De realiteit is dat je in Straatsburg niet echt veel gebruik hoeft te maken van vervoer. De meeste dingen die je wilt doen, vind je in het compacte historische centrum, en je kunt kiezen voor een hotel in de buurt.

Aan de andere kant is een van de attracties van het middeleeuwse Straatsburg de futuristische trams. De wagons lijken op ruimteschepen met enorme ramen. De meeste trams bestaan uit zeven secties waar je doorheen kunt lopen…

Bekijk alle hotels in Stratsburg

Reispassen in Straatsburg

Reispassen in Straatsburg

Een vervoersbewijs kost tussen de 1,7 en 2 euro in Straatsburg. Dat is vrij duur gezien de bescheiden omvang van de stad.

Het vervoerssysteem in Straatsburg kent veel verschillende passen. We zullen hier alleen die pasjes noemen die nuttig kunnen zijn voor toeristen.

Je kunt passen kopen bij alle automaten en loketten. Je kunt de kaart die je al hebt niet opwaarderen bij de automaten, dus houd daar rekening mee.

 • Solo (24-uurskaart voor één persoon), bus, tram, TER-treinen binnen Straatsburg: € 4,6
 • Trio (24-uurskaart voor 2-3 personen), bus, tram: € 6,9 (kan worden bijgevuld voor € 6,8)
 • Weekendkaart voor 2-5 personen, bus, tram, TER-treinen in Straatsburg: € 7,2
 • Vliegveldkaartje (1,5 uur), bus, tram, TER: € 4,5
 • Europass mini (24 uur voor 1 volwassene en 2 kinderen tot 12 jaar), bus, tram, TER (Straatsburg en Keulen): € 6,8
 • Europass mini (24 uur voor 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar), bus, tram, TER (Straatsburg en Keulen): € 11,2

Vergeet niet je ticket in de automaten bij de halte te ponsen voordat je aan boord van het vervoer gaat!

Bespaar met City Pass

Bespaar met City Pass Straatsburg

Als je van plan bent om minstens 3 dagen in Straatsburg door te brengen, is het zinvol om na te denken over de aanschaf van een Strasbourg City Pass. Maar houd er rekening mee dat het niet voor reizen is.

Wij zijn gewend aan de passen voor Parijs, die onbeperkt reizen met het openbaar vervoer omvatten, maar de Strasbourg City Pass omvat geen reizen. Hij geeft wel veel korting op sightseeing. Je kunt vooraf een kaart krijgen via deze link.

Wanneer je een Strasbourg City Pass-kaart koopt, krijg je de volgende voordelen:

 • Een excursie per boot door de kanalen van Straatsburg. De rondvaart duurt anderhalf uur en wordt het hele jaar door gehouden. In de boot is het bij elk weertype comfortabel: het doorzichtige dak gaat open en dicht, en je kunt de verwarming of de airconditioning aanzetten. In één tocht krijg je de meeste bezienswaardigheden te zien en van daaruit kun je beslissen welke je wilt bezoeken. De audiogids is beschikbaar in 12 talen en de kinderversie is beschikbaar in 4 talen.
 • Een gratis bezoek aan een van de musea van je keuze. De lijst is indrukwekkend, met onder meer het Museum voor Schone Kunsten, het Zoölogisch Museum, het Elzasmuseum, het Museum voor Mineralogie en het Museum voor Moderne Kunst.
 • Een bezoek aan een meesterwerk van de Renaissance, de astronomische klok in de kathedraal van Straatsburg. Het is een gezamenlijk werk van beeldhouwers, kunstenaars en horlogemakers uit Zwitserland. De datum van de creatie van het uurwerkmechanisme is 1842. Elke dag begint op het halve uur in de namiddag de voorstelling van bewegende figuren.

Bovendien krijg je 50% korting op deze evenementen:

 • een bezoek aan een tweede museum naar keuze;
 • een bezoek aan het Wetenschaps- en Spelcentrum Le Vaisseau;
 • een begeleide wandeling;
 • een audiogids over de oude binnenstad;
 • een excursie met de minitrein (van april tot oktober);
 • bezoek aan de uitkijktoren van de kathedraal.

Is de Strasbourg City Pass voordelig?

Is de Strasbourg City Pass voordelig?

Laten we eens concreet uitrekenen of het zin heeft een driedaagse stadspas van Straatsburg te kopen. De prijs van de kaart is 25 €.

Een ritje met de riviertram kost € 12,5. Veel toeristen maken melding van lange rijen voor het loket, en het kan zelfs gebeuren dat je niet op tijd aankomt. Houders van de Strasbourg City Pass hoeven niet in die rij te wachten.

De kosten van een museumbezoek variëren, maar bedragen gemiddeld 6-8 €, met misschien nog eens €3 extra voor een astronomische klok. Je ziet dat de ticketprijs al bijna is terugverdiend.

Vervolgens gaan we veel geld uitsparen:

 • De beklimming van het observatiedek van de kathedraal kost normaal €8, en het is €4 voor houders van een Strasbourg City Pass. Een ticket voor het Science Center kost ook €4 voor een pashouder.
 • Je kunt ook de musea Les secrets du Chocolat en Château Vodou bezoeken tegen een gereduceerde prijs.
 • Je krijgt ook 20% korting bij veel winkelcentra.

Het is veilig om te zeggen dat als je agenda overeenkomt met zelfs maar een paar van de dingen die met de City Pass zijn afgeprijsd, het het geld waard is. Registreer je kaart hier online en bespaar met plezier.

» Meer zienWat valt er nog meer te zien behalve Parijs? Welke steden in Frankrijk zijn het bezoeken waard?

Veel plezier bij je bezoek aan Straatsburg!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.