» Frankrijk » Provence-Côte d'Azur » Nice » 10 activiteiten om te doen in Nice

Nice trekt reizigers uit de hele wereld. Zijn geschiedenis begint met het Romeinse Rijk. De verrassend mooie natuur en het rijke culturele erfgoed maken Nice tot één van de interessantste plaatsen aan de Franse Rivièra.

Nice heeft een heleboel unieke toeristische bezienswaardigheden en interessante dingen om te doen. Het is onmogelijk om je te vervelen! We geven je een lijst van 10 activiteiten die je niet aan je voorbij wilt laten gaan in Nice.

En hier zijn de kaartjes voor de bustour door de stad.

Wandeling rond de Promenade des Anglais

Als je het mediterrane water van de Rivièra ten volle wilt genieten, maak dan een wandeling over de beroemde Promenade des Anglais. Het heeft zijn naam gekregen omdat het is ontstaan door de Engelsen, die aan het eind van de 18e eeuw vaak naar Nice kwamen voor vakantie.

Deze lange straat is aan de ene kant versierd met een rij palmbomen en aan de andere kant met de helderblauwe zee. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en beste plaatsen in Nice. Je kan hier de hele dag doorbrengen en langzaam langs de zee wandelen of op een bankje zitten en naar het water kijken.

Dwaal door de achterbuurten van de oude stad

Dit smalle doolhof van kleine straatjes verscheen in Nice lang voordat de aristocraten kwamen. De Provençaalse geest heerst nog steeds in dit gebied, en bij de plaatselijke kraampjes vind je vele unieke geschenken, van olijfolie tot prachtige beeldjes van katten.

Je kan eindeloos door de oude stad dwalen en steeds nieuwe plekjes ontdekken. Als je honger krijgt, probeer dan weg te gaan van de drukke straten en zoek een verborgen restaurant om echt Provençaals te eten.

Wil je een meer educatieve wandeling en een kans om interessante verhalen over de bezienswaardigheden te horen, neem dan een mobiele gids mee. Een individuele rondleiding is niet duurder dan een kop koffie!

Luister hier naar een preview van onze gids:

Ga naar musea

Nice is geweldig omdat het een geweldige bestemming is voor zowel ontspannende stranddagen als informatieve museumbezoeken. Nice heeft veel oude en nieuwe musea voor kunst, geschiedenis en wetenschap.

Als je geïnteresseerd bent in moderne cultuur, dan moet je het Museum voor Moderne en Nieuwe Kunst bezoeken. Je kan er de werken van beginnende kunstenaars bekijken in de Galerie Jean Renoir. Als je van klassiekers houdt, zal je twee van de populairste en beroemdste toeristische attracties van Nice willen zien: de musea gewijd aan de grote kunstenaars Matisse en Chagall.

Er is zelfs een nationaal sportmuseum. Hier zijn de kaartjes:

Ga naar de bloemenmarkt

Er zijn verschillende markten in de straat Cours Saleya, en de bekendste is de bloemenmarkt die van dinsdag tot zondag geopend is. Je kan hier fruit en groenten kopen samen met bloemen. Het wordt een bloemenmarkt genoemd omdat de verkoop van bloemen altijd belangrijk is geweest in de geschiedenis van Nice. Zo was Nice in 1897 de nummer 1 verkoper van verse bloemen.

De bloemenmarkt Cours Saleya heeft veel felle kleuren en geuren, en je ziet er prachtige voorbeelden van designerkunst. Je zal ervan overtuigd zijn dat deze bloemisten echte kunstenaars zijn als je ziet hoe creatief de verkopers hun goederen schikken.

Ontdek de kerken

Nice wordt gesierd door zijn kustlijn en prachtige planten, maar ook de architectuur is je aandacht waard. Veel van de oude kerken en kapellen zijn prachtige voorbeelden van unieke stijlen. De Chapelle de la Misericorde is een voorbeeld van zuidelijke kerkarchitectuur, en de Église de l’Annonciation is heel anders met zijn rijke interieur, decoraties en barokstijl.

Er is zelfs een Russisch-orthodoxe kathedraal. Een rondleiding kan hier worden geboekt:

Probeer Socca

Socca is een crêpe gemaakt van kikkererwtenmeel en olijfolie. Het is één van de populairste lekkernijen in Zuid-Frankrijk, vooral in Nice. Socca wordt gemaakt in een grote oven en warm opgediend. Er zijn veel plaatsen in Nice waar je Socca kan proberen en één van de populairste is op de Cours Saleya markt. Hete Socca en een glas lokale wijn is een goede keuze voor een snelle, lekkere en goedkope snack wanneer je geen tijd hebt voor een uitgebreide lunch.

Leer meer over de geschiedenis van Nice

Als je meer wil weten over de geschiedenis van Nice, ga dan naar de Romeinse ruïnes in de tuinen van Cimiez. Als je er bent, kan je je vast voorstellen hoe de stad er in de oudheid uitzag. De Romeinen kwamen hier vaak om zich te verbergen voor achtervolgers, en soms kochten ze Zuid-Franse lekkernijen en stuurden die naar Rome.

In de tuinen van Cimiez kan je een oud amfitheater zien dat nu wordt gebruikt voor het jazzfestival van Nice, Romeinse baden en een archeologisch museum met een grote collectie antieke voorwerpen.

Ga naar Monaco

Je kan vanuit Nice een dagtocht maken naar een ander land, het Vorstendom Monaco. Dit uitstapje kost je slechts 3 € en je kan er met de bus naartoe. Nice lijkt misschien luxe, maar als je eenmaal naar Monaco gaat, weet je wat echte luxe is.

Je kan een fabelachtig casino bezoeken, het paleis van de prins bekijken, rondwandelen in de Japanse tuin van prinses Grace en gewoon het Monegaskische leven gadeslaan. De Monegasken kunnen zonder overdrijving één van de gelukkigste volkeren ter wereld worden genoemd.

Geniet van het plaatselijke ijs

Nice voelt vaak meer als een Italiaanse dan als een Franse stad, en dat zie je terug in de menu’s van de plaatselijke restaurants: die hebben veel meer pasta en pizza dan Franse gerechten. Je verwacht het misschien niet maar Nice heeft veel heerlijk ijs, waarmee je ook de invloed van buurland Italië voelt. Naast de traditionele smaken vind je ook interessantere smaken zoals lavendel, cactus en kaneel.

Ontspannen op het strand

Als mensen aan Nice denken, denken ze waarschijnlijk aan de stranden. De stad heeft veel verschillende stranden, grote en kleine, particuliere en openbare. Als je maar enkele dagen naar Nice gaat, is het gemakkelijkste strand dat bij de oude stad ligt. Houd er rekening mee dat Nice kiezelstranden heeft, dus als je niet op stenen wilt zitten, kan je naar een betaald strand gaan en een strandstoel en een parasol huren.

Fijne vakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.