Tips voor een bezoek aan Parijs in februari

26 Mar 2021
Parijs

Aan de ene kant is februari een koude, natte wintermaand en dus niet echt ideaal voor een bezoek aan Parijs. Aan de andere kan, wat is nou romantischer dan Valentijnsdag vieren in de Stad van de Liefde.
Wij beschrijven met liefde de redenen voor een bezoek aan Parijs in februari.

Februari in Parijs - het is Valentijnsdag!

Image removed.

Parijs staat natuurlijk bekend als dé stad van de liefde. De Franse hoofdstad doet er alles aan om die naam eer aan te doen. Zeker op 14 februari, Valentijnsdag. Op deze dag zie je heel Parijs elkaar zoenen. En wordt er speciale verlichting ontstoken om de ‘dag van de liefde’ extra glamour te geven. In de twintige districten van Parijs worden maar liefst 170 lichtzuilen voorzien van liefdesberichten (in plaats van reclame en aankondigingen). 

Februari in Parijs – carnaval!

Image removed.

Mardi Gras, vette dinsdag, oftewel de dinsdag voorafgaand aan de vastentijd wordt groots gevierd in Parijs. Het is misschien wel de favoriete feestdag van veel katholieke Parijzenaren. Op deze dag vinden overal prachtige optochten plaats. Aan de grootste optocht, de Pantruche Carnaval en Saint-Fargea, doen duizenden Fransen mee en is een echte aanrader. De optocht slingert zich door de straten van Parijs onder luide muziek.
Mardi Gras wordt gevierd op 28 februari 2017 en in 2018 - op 13 februari.

Deze traditie is meer dan 500 jaar oud!

Kijk! Doe mee! En Geniet!

Februari in Parijs - Chinees Nieuwjaar!

Image removed.

Net als op veel andere plaatsen in de wereld vieren de Chinese inwoners van Parijs ook groots hun nieuwjaarsfeest. Ze luidden dan het nieuwe jaar in met een fantastische parade, muziek, dans, draken, vuurwerk en prachtige vechtsportdemonstraties. Natuurlijk spelen de traditionele Chinese draken en slangen hierbij ook een grote rol. De actie vindt plaats in Chinatown, die is gelegen tussen de Place d'Italie en het Porte de Choisy. Dat is in het 13e arrondissement van Parijs. Het is één van de belangrijkste Chinese festivals van het jaar en het duurt een paar dagen.

Februari in Parijs - uitverkoop!

De uitverkoop begint in Parijs in januari en duurt tot ongeveer half februari. Een ideaal moment om te gaan shoppen in de lichtstad dus. Vooral in de laatste weken van de uitverkoop zijn de prijzen extreem laag. De uitverkoop eindigt in 2017 op 14 februari, en in 2018 op de 15e.

Februari in Parijs - is vochtig!

Het is natuurlijk het begin van de lente. Het gras wordt weer groen en er komen weer allemaal knopjes in de bomen. Het is echter ook koud en nat. Hieronder staan de gemiddelde temperatuur en neerslag in Parijs in februari.

  • * Minimum temperatuur februari 3 ° C
  • * De maximum temperatuur in februari: 8 ° C
  • * De gemiddelde temperatuur in februari: 5,6 ° C
  • * Gemiddelde neerslag: 39 mm

Februari in Parijs – weinig toeristen

Image removed.

In februari zijn er in Parijs bijna geen toeristen te vinden. Tenminste als je het vergelijkt met het aantal bezoekers in de andere seizoenen. Het is een geweldige tijd om te wandelen in de Franse (niet zo toeristische) stad,  er staan een wachtrijen bij de musea, je hoeft niet in de rij om de Eiffeltoren of de Mona Lisa te bezoeken en je kan rustig de tijd nemen om de bezienswaardigheden te bewonderen en veel foto’s te maken.

Februari in Parijs - lage prijzen voor vliegtickets en hotels

Vanwege het laagseizoen zijn de prijzen voor vlieg- en treintickets en hotels erg laag. Zo goedkoop kan je ze de rest van het jaar niet vinden.

Hier kan je overigens de beste aanbiedingen van hotels in Parijs in februari vinden.

En op deze pagina vind je een lijst van tours in Parijs die wij aanbieden.

Veel surfplezier!

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.