10 beste skigebieden in de Franse Alpen: kaart

16 Aug 2021
10 beste skigebieden in de Franse Alpen

De Franse Alpen staan bekend om hun skipistes, chalets en warme onthaal. Courchevel, Annecy, Grenoble – deze namen zijn niet alleen bekend bij fervente skiërs of snowboarders, maar ook bij mensen ver van de sport. In dit artikel zullen wij je vertellen over de beste resorts in Frankrijk, waar in de winter is het aangenaam niet alleen om te ontspannen, maar ook om te rijden met de wind.

Chamonix, met uitzicht op de Mont Blanc

Chamonix

De stad Chamonix ligt op een prachtige plek met uitzicht op de hoogste top van West-Europa – de Mont Blanc. De hoogte is 1035 meter boven de zeespiegel. Chamonix is een mekka voor klimmers in de zomer en voor skiërs in de winter.

» Lees ook - Chamonix: 10 tips voor een onvergetelijke vakantie

Bovendien ligt in de buurt een natuurreservaat IJszee (Mer de Glace) – een van de meest bezochte ter wereld.

Chamonix: book hotel

In de buurt van Chamonix vind je behalve skiën nog veel meer vertier. Je kunt naar de stad Annecy gaan, de Mont Blanc beklimmen met de trein, wandelingen maken in de grotten en nog veel meer.

De officiële website van het skioord: www.chamonix.com

Drie Valleien (Les Trois Vallées) – het grootste skigebied

Drie Valleien

De Drie Valleien is een groot vakantieoord dat verschillende basissen in het Vanoise gebergte verenigt. Het omvat:

Zo zijn de Drie Valleien het grootste alpenoord, waar het moeilijk is om je te vervelen. Stations voor elke smaak, van de Savoyse charme van Meribel tot het chique Courchevel. Bijzonder prettig is het detail dat je hier onvermoeibaar kunt rijden en bijna nooit op dezelfde baan komt!

» Lees ook - Les Trois Vallées in de Franse Alpen: de 10 beste skigebieden

Le Trois Vallée biedt 600 km aan pistes, volledig met elkaar verbonden door skiliften.

De officiële website van het skioord is: www.les3vallees.com

Les Trois Vallées: book hotel in

Avoriaz – rust

Avoriaz

Avoriaz ligt op een hoogte van 1800 m boven de zeespiegel en is een moderne badplaats in het hart van Port du Soleil. Tussen het bos en de bergen, past het dorp, volledig afgesloten voor auto's, perfect in de alpine natuur. Na het skiën op de pistes van Port du Soleil (totale lengte – 650 km), kun je een bezoek Aquariaz – warmwaterbron centrum, met een temperatuur van 29 ° C.

Hoewel je in Avoriaz geen enkele auto zult zien, zijn er wel andere vormen van vervoer. De nabijheid van het resort in de natuur is het belangrijkste voordeel.

De officiële website van het vakantieoord Avoriaz: www.avoriaz.com

Avoriaz: book hotel

Les Deux Alpes – het grootste sneeuwpark

Les Deux Alpes

In het Oisansgebergte, op de grens tussen de Zuidelijke en de Noordelijke Alpen, ligt het dynamische skioord Les 2 Alpes. Het is de grootste keten van skipistes in Europa. Het skioord ligt op een hoogte van 3600 m boven de zeespiegel. Een deel ervan is bijna het hele jaar door bedekt met sneeuw, zodat skiërs hier zowel in de winter als in de zomer te vinden zijn.

» Lees ook - Les Deux Alpes, bergdorp in de Franse Alpen: bereikbaarheid en activiteitenaanbod

Het station blijft ook zijn snowpark ontwikkelen: een grote speeltuin, een sneeuwpijp, een muur, een glijbaan voor beginners met grote kussens (een enorme matras van 15 m) zijn geïnstalleerd aan de voet van de pistes.

De officiële website van Les 2 Alpes: www.2alpes.com

Les Deux Alpes: book hotel

Chamrousse – een echt Olympisch dorp

Chamrousse

Aan de zuidelijke rand van het Belledonne gebergte ligt de badplaats Chamrousse, gebouwd in een bos. Het biedt een uitzonderlijk uitzicht op de vallei van Grenoble. Het station werd gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen van 1968. Vele toekomstige Olympische kampioenen hebben hier opgetreden of getraind.

De officiële website van het vakantieoord Chamrousse: www.chamrousse.com

Chamrousse: book hotel

Saint-Dalmas le Selvage – skiracen

Saint-Dalmas le Selvage

Saint-Dalmas-le-Selvage is het hoogst gelegen dorp in de Alpes-Maritimes (1347 m – 2916 m). De plaats is een ideaal oord voor liefhebbers van langlaufen. In het hart van de natuur met ongerepte landschappen zoals de pas van Braïssa (2599 m), Mont-Aunos (2514 m), la croix de Carlé (2529 m), de pas van Moutière (2454 m), de ijswaterval van Gialorgues, moet je je geluk vinden.

Ook een geweldige plek om te snowboarden.

Officiële website van het skioord Saint-Dalmas-le-Selvage: saintdalmasleselvage.com

Saint-Dalmas-le-Selvage: book hotel

Le Sauze – familieoord

Le Sauze

Skigebied, gelegen in de Ubaye vallei, Le Sauze is beroemd als een familie resort. Naast het skiplezier mag je een rondleiding door het dorp Igloo Inuksuk, een echt dorp met zes Iglo's volgens Inuit-tradities, niet missen!

De officiële website van het resort Le Sauze is www.sauze.com

Le Sauze: book hotel

Megève – het meest exclusieve resort ter wereld

Megève

Megève heeft haar charme van een authentiek bergdorp behouden. Omgeven door drie bergkammen met glooiende hellingen en groene bossen, staat een middeleeuws dorp uit de veertiende eeuw met luxe winkels, geplaveide straatjes, een unieke sfeer en, natuurlijk, prachtige routes.

Het is een mondaine badplaats, waar chalets, hotels en restaurants onvermoeibaar om hun prestige strijden.

De officiële website van Megève Resort: www.megeve.com

Megève: book hotel

Serre-Chevalier – het zonnigste resort ter wereld

Serre-Chevalier

Het is een van de grootste skigebieden in de Alpen met 250 km aan pistes. Het ligt op hoogtes van 1200 tot 2800 m boven de zeespiegel. Daar aan de voet van de hoogste toppen ligt een zonnig Nationaal Park Ecrins.

Serre Chevalier is een van de zonnigste plaatsen in de Alpen, de zon schijnt hier 300 dagen per jaar!

De officiële site van de Serre Chevalier is www.serre-chevalier.com

Serre Chevalier: book hotel

Geniet van jouw verblijf aan de Franse Alpen!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.