Louvre tickets: Hoeveel ze kosten en waar je ze kunt kopen

22 Sep 2021
Louvre

Het Louvre is het grootste kunstmuseum ter wereld. De voormalige koninklijke residentie is nu niet alleen trots op zijn architectuur, maar ook op zijn 300.000 stukken tellende collectie, waaronder zijn kroonjuwelen: de beroemde Mona Lisa, Venus de Milo, Vrijheid die het volk leidt en andere meesterwerken. Als je ze wilt zien en er meer over wilt weten, download dan hier onze tour en audiogids van het Louvre. En we vertellen je ook hoe je tickets kunt kopen. 

» Lees ook - Louvre in 2 uur: de belangrijkste schilderijen en meesterwerken van het museum

Louvre kaartjes online kopen 

Louvre en

Je kunt kaartjes kopen in het museum, maar als je rijen wilt vermijden is het beter om ze van tevoren te kopen. Je kunt kaartjes kopen op de officiële site van het museum of bij partnerbedrijven. De prijs is in beide gevallen hetzelfde. Een van de meest betrouwbare bedrijven kun je vinden door de link te gebruiken. Bij je aankoop krijg je een e-ticket en instructies van het officiële toeristenbureau in Parijs. 

Een ticket kopen in het Louvre kost 15 euro, of 17 euro online. Je betaalt twee euro meer, maar je hoeft niet in de rij te staan, en aangezien de rijen meer dan een uur kunnen duren, denken wij dat het de moeite waard is. 

Kinderen onder de 18 hebben gratis toegang tot het museum. De toegang is ook gratis voor studenten tot 26 jaar die in de EU wonen. Maar als je uit een ander land komt, neem je gewoon je internationale studentenkaart mee en zal niemand vragen uit welk land je komt. Elke eerste zondag van de maand van oktober tot maart is de toegang gratis.

Audiogids Louvre in het Engels 

Volg deze link en je vindt onze audiogids van het Louvre in het Engels. De audiogids duurt twee uur en leidt je langs de beroemdste kunstwerken ter wereld en geeft je er leuke informatie over. Je ziet niet alleen de kunst, maar je zult het ook beter begrijpen. Er staat je veel nuttige, interessante en soms grappige informatie te wachten. En het belangrijkste is dat je in je eigen tempo van het Louvre kunt genieten en de band op elk moment kunt pauzeren of iets opnieuw kunt beluisteren.

Hoe geraak je tot bij het Louvre 

Het Louvre ligt in het centrum van Parijs, aan de Rue Rivoli. Het dichtstbijzijnde metrostation is Palais-Royal/musee du Louvre, vanwaar je in het museum kunt komen. 

Openingsuren Louvre

Het Louvre is elke dag open behalve dinsdag. Op maandag, donderdag en zaterdag is het museum open van 9 tot 6, en op woensdag, vrijdag en zondag van 9 tot 10. Het museum is gesloten op kerkelijke en nationale feestdagen, zoals 1 mei, 25 december en 1 januari. 

Paris City Card

Hoeveel tijd heb je nodig in het Louvre? 

Mona Lisa

Het Louvre is 200.000 vierkante kilometer groot. Het museum is verdeeld in thematische zones. Er zijn plaatsen voor Egyptische, Romeinse, Franse, Oudgriekse, islamitische en westerse kunst. Als je alle stukken wilt zien, heb je minstens drie dagen nodig. Maar je kunt de belangrijkste stukken in 2 uur zien. 

Als je geïnteresseerd bent in kunst, raden wij je ook aan naar het Orsay museum (tickets hier) en het Pompidou centrum voor moderne kunst (tickets hier) te gaan.

Geniet van je tijd bij het Louvre! 

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.