Hoe van Parijs naar Versailles te komen

22 Sep 2021
Versailles

Het kasteel van Versailles is wereldberoemd en omvat het kasteel zelf, een uitgestrekt park en een verscheidenheid aan kleinere kastelen en paviljoens. Het bevindt zich in de gelijknamige buitenwijk van Parijs, bereikbaar per regionale trein (boek via een link), bus (boek via een link) of taxi.

Koop kaartjes voor Versailles

Een toegangskaartje voor het kasteel kost ongeveer 28 €, maar er worden wel kosten in rekening gebracht voor het opnieuw bezoeken van sommige delen van het kasteel. Je moet de tickets zeker vooraf kopen, anders sta je alleen maar in de file. Je kunt ook het kaartje kopen samen met het ticket voor de RER of een speciaal georganiseerde bus nemen naar Versailles.

Routebeschrijving van Parijs naar Versailles

Om Versailles te bereiken, kunt u de RER-lijn van de regionale lijn C nemen. In Parijs omvat de lijn C de volgende haltes: Champ de Mars - Eiffeltoren, Pont de l'Alma, Invalides, Orsay Museum, Saint-Michel - Notre-Dame, Gare d'Austerlitz en anderen. Vanaf deze haltes kun je naar Versailles. Je moet rijden naar het eindstation Versailles Château-Rive Gauche, dat ongeveer 40 minuten duurt. Vanaf het treinstation bent u binnen een kwartier op het kasteel. Vanaf daar is er ook een aparte buslijn 117, waarvan het eindpunt Place D'Armes Versailles is. De prijs voor een RER-ticket is ongeveer € 3,50 voor één persoon, heen en terug. De regionale treinen rijden ongeveer elke vijftien minuten van zes uur 's ochtends tot middernacht.

Automaten

Hieronder laten we u zien hoe u kaartjes kunt kopen bij de automaten bij de RER-haltes.Wählen Sie Ihre Sprache aus, beispielsweise Englisch.

  1. Kies de categorie "Tickets voor de regio Parijs", dat wil zeggen kaartjes voor de verschillende plaatsen in het grotere gebied van Parijs.

  2. Voer de naam in van de gewenste stop, "Versailles - Rive Gauche- Château".

  3. Druk vervolgens op de gewenste stop.

  4. Volgende stap: selecteer tickets voor volwassenen of voor kinderen jonger dan 10 jaar oud.

  5. Vervolgens geeft de machine u het aantal gewenste tickets om uit te kiezen. Als u heen en terug tickets wilt, koopt u twee tickets tegelijk. Houd er rekening mee dat als je deel uitmaakt van een groep, het het beste is om 10 tickets tegelijk te kopen. Dan is er een volumekorting.

  6. Het enige wat u nog hoeft te doen is bevestigen, betalen en de tickets ophalen.

Station

Je kunt ook naar het treinstation van Versailles komen als je een trein neemt in Gare Saint-Lazare of Montparnasse. Deze rijden elke 10 tot 15 minuten naar het treinstation Versailles-Rive Droite en het kaartje kost ongeveer € 5.

In het slechtste geval kun je ook een taxi nemen als je helemaal geen zin hebt om met het openbaar vervoer te reizen. Als u uw eigen auto hebt, kunt u ook zelfstandig reizen op de snelweg A13. Op de Place d'Armes en de Allée Bailly is er parkeergelegenheid voor bezoekers van het kasteel. Boek uw entree tickets voor Versailles online en skip the line!

Paris City Card

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.