Hoe kom ik naar Disneyland Parijs?

09 Sep 2021
 Disneyland

Dus, je wilt naar Disneyland Paris! Op bezoek bij Mickey Mouse, Sneeuwwitje en Winnie the Pooh, maar hoe kom je er? Hieronder vindt u tips voor het brengen van een bezoek aan Disneyland. Natuurlijk kan je gewoon een taxi bestellen of een retourtje boeken met een bus, maar er zijn ook nog andere opties.

Met de metro naar Disneyland

Metro - De makkelijkste (en goedkoopste) manier om naar het attractiepark te reizen. Eigenlijk reis je niet met de metro, maar met de RER, de treinverbinding tussen de voorsteden van Parijs en de stad. Om naar Disneyland te reizen is er een speciale lijn aangelegd - lijn A, neem deze richting Marne-la-Vallée/Chessy. Je kunt bijvoorbeeld opstappen op de stations: la Defense, Opera, Chatelet en de Natie. Spring in de trein en ga naar de laatste halte Marne-la-Vallée / Chessy.

Marne-la-Vallée/Chessy

Vlakbij dit station vind je de twee attractieparken: Parc Disneyland en Parc Walt Disney Studios. Het eerstgenoemde park is voor alle leeftijden. Hier staan onder meer het kasteel van Doornroosje en veel attracties voor jong en oud. De Walt Disney studio’s hebben veel meer attracties voor (jong)volwassenen. Zoals mooie en spannende achtbanen. 

Disney Village en de hotels buiten het attractiepark zijn ook bereikvaar via het station Marne-la-Vallée / Chessy. Eén station eerder, bij Val d'Europe zijn ook nog hotels te vinden. Bovendien is hier een winkelcentrum en het aquarium.

Disney Village: book hotel in

Disneyland vanuit Amsterdam of Brussel

Vanuit Amsterdam of Brussel kan je rechtstreeks naar Disneyland reizen (station Marne-la-Vallée - Chessy). Neem de TGV trein uit Brussel (treinstation  Brussel-Zuid). De trein heeft slechts 1 uur en 28 minuten om van Brussel naar Disneyland te reizen. Ticketprijs - € 35,00 enkele reis. Soms zijn er speciale aanbiedingen en kan je een retour boeken voor € 48,00.

Naar Disneyland met de bus

Magical Shuttle

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Disneyland te reizen met de bus. Er zijn veel bedrijven die georganiseerde busreizen van het centrum van Parijs naar Disneyland aanbieden. De bushalte hiervoor bevind zich in het 1e arrondissement tegenover het Louvre en het standbeeld van Jeanne d’Arc. Een complete dag naar Disneyland inclusief entree en vervoer heen en terug kost 82 euro voor volwassenen en 72 euro voor kinderen.

Je kunt ook op onze website een ticket kopen. Dit ticket geeft recht op entree tot Disneyland Parijs en je wordt bij je hotel opgehaald. Handig, want dan hoef je ook niet op het reisschema van de trein, bus of metro te letten.
Er is ook een rechtstreekse verbinding tussen vliegvelden Orly en Charles de Gaulle en het park. De Shuttle Val d'Europe Aeroport (VEA) zorgt voor een shuttlebus verbinding tussen de luchthavens Charles de Gaulle, Orly, verschillende hotels en Disneyland Park. Duur: 45 minuten Prijs: 18 € volwassene, 15 € kinderen. 

Tenslotte is er een nachtbus de ‘Noctilien’. Deze is handig om je ’s nachts van naar de binnenstad te brengen. De halte bevindt zich op het RER-station Marne-la-Vallée / Chessy, tegenover het station. De bus rijdt ’s nachts om de 30 minuten.

De snelle Disneyland Paris Express

Het attractiepark zelf biedt ook een gecombineerde bus- en toegangskaart. Je kunt op vier plaatsen in Parijs opstappen Gare du Nord, Opera, Madeleine, Châtelet en hebt toegang tot beide parken. Als je echter goed op let kan je goedkoper uit zijn als je de tickets los koopt. Het is wel erg gemakkelijk om zo naar Disneyland te gaan.

Naar Disneyland met de taxi

Met de taxi is misschien wel de meest ideale manier als je met kinderen reist. Een taxi van je hotel in  Parijs naar Disneyland kost ongeveer 80 euro. Als je langer naar Disneyland gaat kan je natuurlijk ook een hotel in de buurt van het park zoeken, dan is de prijs van een taxi aanzienlijk lager.

We willen je er graag nog op wijzen dat je geld kunt besparen door je tickets vooraf al te kopen. De kaarten bij de toegangspoort van Disneyland zijn duurder dan in de stad, vaak zelfs duurder dan een combi-ticket voor het park en de bus.

Profiter de votre séjour à Disneyland Paris!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.