Wat kan er in juni in Parijs worden gedaan?

27 Mar 2021
Juni in Parijs

Juni is voor Parijs nog niet echt het hoogseizoen. Grijp dus de kans om Parijs in de zomer wat ongestoord te ervaren. Maak een boottocht en geniet van het weer!

Wat je in juni in Parijs allemaal kunt doen

Image removed.

Parijs in juni is ideaal voor stadswandelingen door de stad, bij goed weer. Natuurlijk regent het soms, en soms stroomt de Seine over zijn oevers, maar ook de Parijzenaars en de toeristen zijn er niet van onder de indruk en het slechte weer zou de sfeer ook niet moeten verpesten. Als je in juni in Parijs bent, maak dan zeker een op de Seine. Wandel over de promenades en door de parken, ga naar de Jardin de Luxembourg of ga picknicken in het Bois de Boulogne. De zomer is ook de beste tijd om jezelf op je gemak te voelen op de terrassen van de vele gezellige cafe’s. Neem een ​​kopje koffie of geniet van een ijsje in het beroemde Café Berthillon. Bovendien, is juni ook de perfecte maand om van begeleide rondleidingen door de stad te genieten. Deze rondleidingen kunnen in een dubbeldekker bus met een open dak.

Parijs in juni: muziekfestivals

Image removed.

Elk jaar op dezelfde dag, 21 juni, is de hele stad gevuld met muziek. Het festival vindt overal in het land plaats, maar de echte musikale sfeer vind je natuurlijk in Parijs terug. Op deze dag zijn muzikanten op elke hoek te vinden. De musea en concertzalen organiseren op deze dag speciale programma's. Op de binnenplaats van het Louvre bijvoorbeeld kun je het Parijse symfonieorkest horen, terwijl je in het Musée du Quai Branly Afrikaanse ritmes hoort. De dag gaat vlot de nacht in en de feeststemming verschuift naar de Place de la Bastille en in de talrijke pubs.

Image removed.

Het Grand Slam-tennistoernooi begint in mei, maar de echt spannende matchen beginnen pas in juni op de tennisbanen. De exacte data voor de French Open 2018 moeten nog worden bekendgemaakt.

Paris im Juni: die Nocturnes

Die Nocturnes sind Abendveranstaltungen im kulturellen Leben von Paris. Normalerweise finden Sie in den Museen immer mittwochs ab 18 Uhr statt. Dabei handelt es sich nicht um 08/15-Führungen, sondern um interessante Ausstellungen und Workshops. Es kann sein, dass Sie lernen, wie man den Louvre richtig fotografiert, dass Orchestermusik geboten wird oder aber dass Sie lernen, wie Sie ein modernes Kunstwerk auf Twitter erschaffen.

Parijs in juni: het begin van de zomervakantie

U moet zoveel mogelijk profiteren van het feit dat de echte grote vakantie nog niet begonnen is. Dit geldt vooral als u nog meer en beter van de pretparken, zoals het Parc Astérix of Disneyland wilt genieten. Rond de 20e juni zijn deze parken vol met kinderen.

Image removed.

Parijs in juni: het begin van de zomer

De zomer begint natuurlijk op 22 juni. Tot die tijd heb je de gelegenheid om de lente in Parijs te ervaren.

Het weer in Parijs in juni:

  • Laagste temperaturen: 13°C
  • Hoogste temperaturen: 22°C
  • Gemiddelde temperaturen: 17 °C
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.