Tot hoe laat kunt u het openbaar vervoer in Parijs gebruiken?

27 Jul 2021
Metro van Parijs

In het volgende artikel zullen we u vertellen wanneer de eerste en de laatste trein vertrekt naar de luchthaven, wanneer de metro van Parijs stopt en hoe de busroosters er uitzien.

Tot hoe laat is de metro van Parijs open?

Op zaterdag en zondag is de metro's nachts open tot 2.15 uur. Bij sommige haltes vertrekt de laatste trein om 2 uur. Op andere dagen is de metro geopend van 05:30 uur tot 0:30 uur. Met andere woorden, om 0:30 vertrekken de laatste treinen naar de eindstations. Om 6.00 uur komen de eerste treinen aan bij hun eindpunt.

Wanneer werkt de RER? 

Net als de metro rijdt de RER 's nachts van 6.00 tot 0.30 uur. Het verschil is echter dat de laatste treinen in de buitenwijken op verschillende tijdstippen vertrekken. Het kan best zijn dat de laatste trein om 23.30 uur van het centrum naar de buitenwijken vertrekt. Dus let op en informeer jezelf in de metrohaltes. Net als de metro rijdt de RER ook in het weekend.

Wanneer vertrekt de eerste trein naar Parijs Charles de Gaulle? 

Vanaf de RER Gare du Nord halte op lijn B, vertrekt de eerste trein om 4:53 uur tijdens de week en in het weekend en komt op de luchthaven aan om 5:30 uur.

Wanneer vertrekt de laatste trein naar Parijs Charles de Gaulle vanuit Parijs?

De laatste trein van RER stop Gare du Nord op lijn B vertrekt doordeweeks om 22:44 en komt op het vliegveld aan om 23:19 uur. Tijdens het weekend en op feestdagen vertrekt de laatste trein om 0:14 en komt om 0:49 aan op de luchthaven.

Hoe rennen treinen van de luchthaven Charles de Gaulle naar Parijs?

De eerste trein rijdt doordeweeks en in het weekend om 4:45 uur, de laatste om 22:55 uur tijdens de week en om 23:56 uur in het weekend en op feestdagen. De luchthaven zelf is 24 uur per dag geopend. U kunt ook een hotel direct op de luchthaven bezoeken als u bijvoorbeeld een zeer vroege vlucht hebt. Of u kunt ook een taxi bestellen om snel en onafhankelijk van de metro bij het hotel te komen.

Tot hoe laat rijden de bussen? 

Noctilien

De meeste bussen rijden van 7 uur 's ochtends tot 20:30 uur en sommige lijnen gaan door tot 0:30 uur. Er zijn ook nachtbussen, de Noctiliens, die van 0:30 tot 5:30 uur rijden.

Hoe werken de taxi's?

De taxi's draaien de klok rond. Er moet echter worden opgemerkt dat ze vaak op piekmomenten in het verkeer vast zitten gedurende een lange tijd, en op zaterdag is het vrijwel onmogelijk om een gratis taxi te krijgen, vooral na middernacht. U kunt hier een taxi reserveren.

Hoe zit het met fietsen?

De openbare fietsverhuur Velib' is dag en nacht beschikbaar. Het is ook de meest handige en goedkoopste manier om 's nachts thuis te komen. De Parijzenaars doen hetzelfde, als je tot laat in de nacht door de cafés trekt.

De spitsuren in de metro van Parijs

Der ÖPNV in Paris erlebt täglich zwei Stoßzeiten, nämlich von 8 bis 9 Uhr, wenn die Pariser auf die Arbeit gehen, und von 17 bis 19 Uhr, wenn sie wieder von der Arbeit kommen. Samstags, wenn die Taktung der Züge höher ist und die Leute einkaufen gehen, ist die Situation noch angespannter.

Het openbaar vervoer in Parijs heeft twee piekuren per dag, van 08.00 uur tot 09.00 uur, wanneer de Parijzenaren gaan werken en van 17.00 uur tot 19.00 uur wanneer ze terugkomen van het werk. Op zaterdag, wanneer er minder metro’s rijden en mensen gaan winkelen, is de situatie nog gespannender.

Merk op dat de dienstregeling kan veranderen als gevolg van stakingen of reparaties aan de lijnen. Zorg ervoor dat je contact opneemt met de kassa's of informatiepunten op de metrostations.

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.