» Frankrijk » Provence-Côte d'Azur » Cannes » Een dag in Cannes

Soms hebben vakantiegangers aan de Franse Rivièra maar één dag om Cannes te bezichtigen. Het is een coole stad, beroemd om zijn filmfestivals, jachten, heerlijke gerechten en kunst, dus het is belangrijk om een route te plannen waarmee je alle beroemde toeristische attracties kan zien. Eén van de populairste activiteiten in Cannes is de boottocht van en naar de Lérins eilanden.

Croisette aan de waterkant in Cannes

Er is een luchthaven in Cannes, maar daar kunnen alleen privévliegtuigen landen. Toeristen komen meestal aan in het treinstation van Cannes, 1 rue Jean Jaures, met treinen uit Parijs of Nice. Als je het station verlaat, sta je meteen aan de beroemde Croisette aan het water. Deze boulevard wordt beschouwd als de meest luxueuze en modieuze wijk van Cannes. De Croisette aan het water staat op de lijst van het Franse culturele erfgoed.

De boulevard begint bij het legendarische filmfestivalpaleis op 1 Boulevard de la Croisette. Hier komen alle eersteklas beroemdheden eens per jaar voor het prestigieuze filmfestival van Cannes. Je kan over de rode loper lopen en foto’s nemen, maar daarvoor moet je in de rij wachten. Je ziet tientallen luxe jachten aangemeerd aan de kust tegenover het paleis.

Genieten op het strand

Bij goed weer kan je na een bezoek aan het filmfestival naar het strand gaan en genieten van de warme, schone Middellandse Zee. Het grote stadsstrand, Mace, ligt op slechts twee minuten lopen van het paleis aan de Boulevard de la Croisette 20. Het is één van de weinige stranden in Cannes waar je gratis naar toe kan. Het strand is redelijk schoon, maar als je wil zonnen, moet je je eigen handdoeken en waarschijnlijk een parasol meenemen. Tijdens het filmfestival wordt een grote projector gebruikt om buiten films te vertonen.

Vervolgens kan je het beste de boulevard volgen naar het prachtige Carlton hotel aan de Boulevard de la Croisette 58. Je kan het van bijna overal aan de kust zien. Beroemde sterren uit de showbusiness verblijven hier al meer dan 100 jaar. Grace Kelly zelf heeft hier de prins van Monaco ontmoet. Het beroemdste casino van Frankrijk, de Croisette, bevindt zich hier, evenals de prestigieuze nachtclub Jimmy’z.

Als je nog eens 200 meter verder wandelt, vind je een ander strand, het Plage Zed, aan de Boulevard de la Croisette 78. Het kost € 36 om er overdag te zijn, maar de prijs is inclusief een stoel en paraplu.

Een lunch in Cannes

Er zijn vele soorten restaurants op de Croisette. Als je authentiek en luxueus Frans eten wilt proberen, raden wij je aan naar Le Park op 45 Boulevard de la Croisette of L’Affable op 5 rue la Fontaine te gaan. De rekening zal gemiddeld € 50 per persoon zijn, maar het eten is de prijs waard.

De oude stad Cannes

En natuurlijk is het de moeite waard om de oude stad te bezoeken, die nog meer op een oud dorp lijkt. Loop langs de kust naar het stadhuis op 1 Place Bernard Cornut Gentille en ga via smalle, kleurrijke straatjes naar boven. Daar vind je het plaatselijke fort op 5 le Suquet, Rue de la Castre. Je zal genieten van een van de mooiste uitzichten ter wereld: de zuidelijke stad, de Franse Rivièra, palmbomen, jachten en de Croisette. Wat heb je nog meer nodig om gelukkig te zijn?

Cannes is al heel lang een vakantieoord om te genieten van het uitzicht en de oceaanlucht in te ademen. Frankrijk heeft veel middeleeuwse kastelen en musea, maar niet in Cannes. Dus als je hier een dag bent, probeer je dan onder te dompelen in de eindeloze feestjes, opwinding en entertainment.

Als je besluit langer te blijven, bekijk dan goede hotelopties via deze link.

Goede reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.