» Frankrijk » Corsica » Beste stranden in Corsica: top-5

Hoe kom je vanuit Parijs in anderhalf uur in de «tropen»? Het is gemakkelijk: vlieg naar Corsica! Soms waan je je in Thailand. Het zand is net zo wit en het water is turquoise. Het is er niet zo heet — de zomers zijn rond de 25–35 graden Celsius. Hoe schoon is het water? Er is geen enkele fabriek op het hele eiland. De Corsicanen beschermen hun paradijs. Ze zeggen dat de natuur voor iedereen is, dus de toegang tot zelfs het meest luxueuze strand is gratis. Je hoeft er maar één te kiezen! Het zijn er veel, en je kan ze niet allemaal in één vakantie zien. Deze lijst met onze top 5 Corsicaanse stranden zal je helpen beslissen.

De mooiste stranden zijn waarschijnlijk die in het zuiden van Corsica, bij de steden Propriano, Porto-Vecchio, Ajaccio en Bonifacio. Cap Corse in het noorden heeft ook prachtige stranden, en eigenlijk zijn ze allemaal geweldig. Bussen rijden niet naar de meeste stranden, dus de beste optie is autorijden. Je kan een auto huren, een gids inhuren, of met je auto naar Nice gaan en een boot naar het eiland nemen.

Pallombaggia

Je zal voor altijd van deze plek houden! Stel je een typisch beeld voor van de Malediven. De zee heeft dezelfde verrassend verrukkelijke kleur en het zand is heel wit. De roodachtige stenen die uit het water komen maken het plaatje compleet. Je wordt eraan herinnerd dat je op Corsica bent door de geur van pijnbomen die in de buurt groeien. Pallombaggia zit tegenwoordig in de zomer altijd vol toeristen, maar vroeger kwamen hier alleen jagers en «avontuurlijke» toeristen. Het ligt in de gemeente Porto-Vecchio.

Je kan de beste hotels vinden door deze link te raadplegen.

Santa Giulia

Santa Giulia is een ander prachtig strand in Porto-Vecchio. Er is een twee kilometer lang wit zandstrand op 10 minuten van de stad, en het water van de Rivièra trekt iedereen aan. Er zijn hier meer toeristen dan op Pallombaggia, waarschijnlijk omdat op dit strand jetski’s, waterfietsen en andere soortgelijke watersportartikelen te huur zijn. Er is ook een leuk restaurant. Als je wilt, kan je een ligstoel huren (deze service is op bijna elk strand beschikbaar).

Je kan de beste hotels vinden door deze link te raadplegen.

» MEER ZIENEen dag in Cannes

Îles Lavezzi

Wie heeft er als kind niet van gedroomd om een dag op een onbewoond eiland te zijn? Duiken in onderwatergrotten, vreemd gevormde rode stenen (Calanques) zien en zonnen op wit zand is een droom die je op Îles Lavezzi tot leven kan brengen. De Lavezzi archipel bestaat uit verschillende kleine eilandjes, waarvan één Italiaans, en je kan Sardinië van hieruit bijna aanraken. Je kan alleen in Lavezzi rondlopen, maar je waant je een zeeman die gestrand is op een ver eiland. Het is beschermd sinds 1982, maar gelukkig is het open voor toeristen. Het is 10 km van Bonifacio.

Wil je de hele dag doorbrengen in Lavezzi? Een bootticket kost ongeveer € 20, met verschillende opties voor kinderen, studenten en volwassenen met verschillende programma’s. Je kan bijvoorbeeld tijdens je rit een grot verkennen. Als je weet hoe je een gemotoriseerde boot moet besturen, kan je er eentje huren in de haven.

Je kan de beste hotelopties vinden door deze link te volgenBonifacio.

Saleccia en Lotu

Als je houdt van het gevoel op een afgelegen eiland te zijn, zal je Saleccia en Lotu leuk vinden. Het is niet helemaal een eiland, dus je kan er komen met een off-road jeep. Zou je kiezen voor een jeeptocht door de Agriat woestijn naar deze stranden, of voor een boottocht? De prijzen van de veerboot hangen af van het seizoen en beginnen vanaf € 10.

Je kan kilometers sneeuwwit zand en extreem schoon water verwachten. Struiken die alleen op Corsica en Sardinië groeien, begrenzen het gebied. Hun aroma is onbeschrijfelijk en creëert een sublieme unieke geur wanneer het zich vermengt met de zee- en dennengeuren. De stranden liggen 4 km uit elkaar. Je kan die afstand lopen, een jeep nemen, of zelfs een koets zoals vroeger.

Je kan de beste hotels vinden door deze link te raadplegen.

Algajola

Je kan vanuit de verte genieten van de prachtige kleur van het water terwijl je ontspant op het zand of zwemt in de zee. Het strand ligt niet ver van Calvi, dus je kan op 1 dag rond naar het oude fort wandelen en naar het strand gaan.

Als je geen auto hebt, raden wij je het glamoureuze strand Ile Rousse aan. Het heeft ook blauw water, zacht wit zand en een prachtig uitzicht. Er rijden bussen naartoe. Je kan Saint-Florent bereiken vanuit Bastia, waar het water warm en ondiep is. Mensen gaan naar Saint-Florent voor watersporten. Het is geweldig om een kajak te huren en naar de andere kust te varen, waar je een verwoeste toren uit de 15e eeuw kan bezichtigen.

Als je op Ajaccio vliegt, zal je overal witte zandstranden aantreffen. Een van de populairste stranden die goed zijn voor kinderen is Mare e Sole (de Corsicaanse naam) of Plage d’Argent. Er groeit hier een dennenbos waar je kan picknicken. Het strand van Isolella is vlakbij. Er rijdt 3 keer per dag een strandbus vanaf het treinstation van Ajaccio. Het is 15 minuten rijden naar Porticcio.

Je kan een hotelkamer boeken via deze link.

Onthoud ten slotte dat welk strand je ook kiest, er overal schoon en helder water is. De nasmaak van het «zoete en zoute» water zal voor altijd in je hart blijven.

Fijne vakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.