» Frankrijk » Provence-Côte d'Azur » Nice » Waar verblijven in Nice: beste buurten

Nice is een aangename badplaats aan de Côte d’Azur. Strandvakanties zijn gemoedelijk, dus je gaat meestal een week of zelfs een paar weken naar Nice. Het hotel voor zo'n lange periode moet aangenaam zijn en gelegen in een gunstige omgeving, om het verblijf zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk te maken. Wij vertellen je welke wijken van Nice geschikt zijn voor toeristen. Bekijk alle opties hier.

Promenade des Anglais

De meeste toeristen Nice bezoeken net om deze lange promenade te zien. De zee is daar! De Promenade des Anglais hotels kijken uit over de Cote d’Azur. Het uitzicht is prachtig! Maar je moet ervoor betalen.

Een verblijf op of nabij de Promenade des Anglais is erg handig. Het strand ligt vlakbij. In welk deel van de promenade je ook verblijft, in de buurt van het hotel is er altijd een bushalte van waaruit je naar de luchthaven, de bezienswaardigheden en zelfs naar Cannes kan gaan. Voor het geval je niet op tijd een tour naar de Franse Rivièra hebt geboekt.

Voordelen

Handig vervoer, dicht bij de zee, mogelijk uitzicht op de zee vanuit het raam.

Nadelen

Boek kamers in hotels zeer vroeg. Ondanks het behoorlijke prijskaartje zijn ze helemaal uitverkocht.

Het centrum van Nice

Met het centrum van Nice bedoelen we het deel van de stad, begrensd door de spoorlijn, vanaf het station van Nice tot aan de Place Massena. Dit is één van de mooiste en chicste wijken van Nice. Het is veilig en comfortabel om hier te wonen, vooral wat betreft het vervoer. De beste straten in deze buurt zijn de Boulevard Victor Hugo en de Avenue Jean Medecin, met tramlijnen die door deze straten lopen. Er zijn veel winkels, cafés en restaurants in deze buurten van Nice.

Voordelen

Grote verscheidenheid aan restaurants, uitstekende winkels, de sfeer van de stad, handig vervoer.

Nadelen

De prijzen doen niet onder voor de kust omwille van de premium locatie.

Oud Nice

De oude stad van Nice valt op door zijn architectuur, sfeervolle smalle straatjes met gele huizen, maar niet door zijn rust. Hier bruist het leven dag en nacht. Drukke toeristen, veel restaurants en cafés. Het heeft zijn eigen charme. Deze plek zal eerder jongeren of liefhebbers van actieve recreatie aanspreken. Als je van het nachtleven en rumoerige bedrijven houdt, valt de keuze op Oud Nice.

Deze prachtige plaats zal je verrassen met zijn geschiedenis als je een rondleiding neemt of met een audiogids door de smalle straatjes loopt.

Voordelen

Het is slechts 5 minuten lopen van de oude stad naar de zee! De smaak van het oude kuuroord.

Nadelen

Kan lawaaierig zijn, hotelkamers zijn bescheiden van omvang, geen uitzicht vanuit de ramen, er is geen mogelijkheid om naar het hotel te rijden.

Waarschuwing. Wees gewaarschuwd dat het gebruik van auto’s in de Oude Stad verboden is. Je moet naar het hotel lopen.

U kunt onze audiogids over de oude Nice downloaden door te klikken op

Ten oosten van Nice — Limpia Port

Een verblijf in de buurt van de haven van Limpia kan ook interessant zijn, hoewel er in dit gebied geen stranden zijn. In deze wijk van Nice zijn er veel bezienswaardigheden: het Acropolis Congrespaleis, het Tet Carré, het Museum voor Moderne Kunst. Als je geluk hebt, kan je een kamer vinden met uitzicht op de jachten. Er is een sightseeing busroute door de haven.

Voordelen

Het is hetzelfde stadscentrum, op loopafstand van bezienswaardigheden en een pittoreske haven.

Nadelen

Je moet naar het strand rijden.

Als je niet op de drukke promenade van Nice wilt blijven, kies dan voor de naburige stad Villefranche-sur-Mer in de oostelijke buitenwijken.

» MEER ZIENEen dag in Cannes

Ten noorden van Nice

De gebieden van Nice ten noorden van het station zijn minder geschikt voor toeristen. Dat wil niet zeggen dat het gevaarlijk is om daar te blijven. Helemaal niet zelfs. Maar je zal tijd moeten uittrekken om het centrum en het strand te bereiken. Wij raden je aan een hotel te kiezen langs de tramlijn. Bijvoorbeeld: Libération, Dubouchage, Cessole en Saint Sylvestre.

Voordelen

Goedkoop verblijf.

Nadelen

Je moet het openbaar vervoer gebruiken.

Ten westen van Nice

Het westelijke deel van Nice heeft een enigszins heuvelachtig terrein, wat het alleen maar mooier maakt. Dit is niet het centrale deel van de stad. Je ziet er geen grote toestroom van toeristen en de hotels zijn er goedkoper dan in het centrum. Maar het is dezelfde Engelse dijk, hetzelfde strand en dezelfde tram.

Voordelen

Redelijke prijzen voor hotels, weinig toeristen.

Nadelen

Het kan bergopwaarts zijn naar het hotel, je moet naar alle centrale attracties rijden.

  • Kies geen gebied dicht bij de luchthaven, het is niet alleen lawaaierig, maar ook minder proper.

Een fijn verblijf in Nice!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.