Bespaar tijd in Rome: welke bezienswaardigheden moet je van tevoren boeken

, ,

Rome is een echte schat, de thuisbasis van enkele van de beroemdste kunstwerken uit verschillende perioden van de oudheid tot de moderne tijd. Toeristen staan in de rij om ze te bezichtigen en dat maakt ze tot de meest bezochte plaatsen in Rome.

Als je niet wilt lijden onder een martelende wachttijd van meerdere uren aan de kassa, vertellen wij je voor welke bestemmingen in Rome het de moeite waard is om vooraf kaartjes te kopen en hoe je dat kunt doen zonder extra kosten.

Het Colosseum, het Forum Romanum, en de Palatijnse heuvel

Colosseum

Je kunt hier van tevoren kaartje kopen voor het Colosseum, dan hoef je niet in de rij te staan. Bovendien is er ook een uitstekende rondleiding langs deze plaatsen, waarover je hier meer kunt lezen.

» MEER ZIENColosseum in Rome: tickets en tips

De ticketdiensten werken van maandag tot vrijdag van 9 tot 5 (met een pauze van 1 tot 2), en zaterdag van 9:30 tot 2 (geen pauze). Er is een commissie van 2 euro voor elk ticket.

Een standaardkaartje kost 18 euro en een kortingskaartje is verkrijgbaar voor 2 euro.

Kinderen onder de 18 en senioren boven de 65 jaar kunnen een gratis kaartje krijgen (dat ook vooraf kan worden gereserveerd voor 2 euro).

Als je besluit een ticket op deze site te kopen, dan raden wij je aan het thuis uit te printen als e-ticket. Het ticket is 2 dagen geldig en voor alle 3 de bezienswaardigheden. Je kunt elk één keer naar het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel.

Galerij Borghese

Galerij Borghese

Een standaard ticket voor de Borghese Galerij kost 15 euro, een met korting is 4 euro, kinderen – 4 euro. Er is een commissie van 2 euro voor elk ticket. Je kunt online een kaartje kopen via deze link.

Om je ticket te registreren, moet je een uur voor de door je gekozen tijd naar de kassa gaan en je ID-code tonen die je wordt gemaild nadat je hebt betaald.

Wij raden je aan je kaartjes voor de galerie ten minste een maand van tevoren te kopen.

Vaticaans Museum

Vaticaans Museum

Er is een mogelijkheid om met de eerste groep ’s ochtends het Vaticaans Museum binnen te gaan, maar dan moet je wel vroeg opstaan (het begint om 7.45 uur). Het voordeel is dat er geen rijen zijn en dat een audiogids is inbegrepen als bonus. Je kunt hem op deze site boeken.

Elke dag willen enorm veel mensen het legendarische Vaticaan Museum in, dus als je een ticket boekt, bespaar je minstens 2 uur wachten in de rij.

» Meer zienTips voor toeristen in het Vaticaan

Capitool Musea

Capitool Musea

Een standaard ticket kost 16 euro en een ticket met korting kost 14 euro. Er is een commissie van 1 euro voor elk ticket. Je kunt het Capitoolmuseum ook bezoeken in een minigroep, wat veel interessanter is dan alleen gaan.

Een uitstekende manier om lange rijen te vermijden is het verkrijgen van de Roma-pas. Deze pas geeft je de mogelijkheid om zonder rijen populaire toeristische bezienswaardigheden te bezoeken. Je kunt er van tevoren een krijgen via deze link.

Er zijn twee soorten passen: 48 uur (32 euro) en 72 uur (52 euro).

Voor deze prijs krijg je:

  • gedurende 48 of 72 uur bespaart je geld op het openbaar vervoer;
  • gratis toegang krijgen tot de eerste twee musea of archeologische sites;
  • korting krijgen op het bezoeken van andere musea, evenementen en tentoonstellingen;
  • en krijg een kaart van Rome.

Voor je eerste twee musea met de Roma-pas raden we je aan de Borghese Gallery, Capitolijnse Musea of het Colosseum/Romeins Forum/Palatijnse heuvel te kiezen. Op die manier betaalt je pas zichzelf terug. Deze service omvat niet het Vaticaan Museum.

We raden je aan je geen zorgen te maken over de reserveringskosten van 2-3 euro, aangezien het wachten in de rij 2-3 uur kan duren. Je moet elk ticket minstens een maand van tevoren reserveren. Op die manier heb je meer opties voor data en tijden.

Rome is een oude stad met veel toeristische bezienswaardigheden en nog meer toeristen. Als je dit probleem oplost door van tevoren kaartjes te kopen voor populaire plaatsen in de Italiaanse hoofdstad, dan zal je indruk van de Eeuwige Stad nog mooier zijn.

Heb een onvergetelijke vakantie in Rome! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.