Op vakantie naar Sicilië? Deze 10 steden zijn zeker een bezoekje waard

,

Sicilië

is het grootste eiland van Italië, en je kunt er eindeloos nieuwe dingen ontdekken. De geschiedenis van Sicilië begon in het tijdperk van het oude Griekenland, waardoor je er vele archeologische vindplaatsen kunt bezoeken.

Het milde klimaat van Sicilië maakt het een ideale vakantiebestemming in elk seizoen, en de uitstekende kwaliteit van de Siciliaanse keuken en de vriendelijkheid van de lokale bevolking verzekeren je van een fijne tijd.

We presenteren een lijst van de 10 interessantste steden en dorpen op Sicilië die een bezoek waard zijn.

Palermo

Palermo

De hoofdstad van Sicilië, Palermo, heeft alles wat dit eiland te bieden heeft. De stad staat bekend om haar speciale sfeer van mysterie en romantiek. Een bezoek aan Palermo is niet alleen een leuk uitstapje, maar een heus avontuur. Als je de sacramenten van Palermo verkent, leer je veel interessante dingen over de Arabische en Normandische veroveringen.

» MEER ZIENWat-te-doen-tijdens-een-enkele-dag-Palermo-onze-tips

Zorg ervoor dat je de kathedraal, het Normandisch paleis en de pittoreske parken van Palermo bezoekt. Liefhebbers van geschiedenis zullen niet de kans willen missen om het Museum van Archeologie en de Catacomben te bezoeken. Vergeet ook niet de lokale keuken te proberen, want elke stad op Sicilië heeft haar eigen culinaire tradities.

Boek een hotel in Palermo

Catania

Catania

Catania ligt in het oosten van Sicilië, aan de voet van de vulkaan Etna. Dit is de tweede grootste stad van Sicilië, en met een goed ontwikkelde infrastructuur is het vrij eenvoudig hier te geraken, zelfs zonder auto.

» MEER ZIENWat-te-doen-tijdens-een-enkele-dag-Catania-onze-tips

De nabije vulkaan Etna heeft haar stempel achtergelaten op de geschiedenis van de stad: in 1669, als gevolg van een krachtige uitbarsting die bijna vier maanden duurde, werd het grootste deel van de oude stad verwoest. Maar dat was niet het einde van de problemen van Catania, in 1693 was er ook nog eens een krachtige aardbeving.

Als het moderne uiterlijk van Catania te grijs en saai lijkt, bedenk dan dat veel gebouwen en pleinen zijn herbouwd met lava. Dit getuigt van de vindingrijkheid van de mensen in Catania.

De centrale bezienswaardigheid van Catania is de kathedraal, interessante gebouwen zijn ook te zien op de pleinen van de stad. Fijnproevers kunnen gerechten van paardenvlees proeven in Catania en wie meer van traditionele gerechten houdt kan het gerecht pasta alla Norma overwegen, de specialiteit van Catania.

Hier kan je een sightseeing tour in Catania uitzoeken.

Bekijk alle hotels in Catania

Taormina

Taormina

Wat betreft bekendheid kan Taormina goed concurreren met de hoofdstad van Sicilië Palermo. Deze badplaats is zo populair geworden dankzij haar goede locatie direct aan de zee, daarom komen toeristen naar Taormina niet alleen voor de prettige stranden en zeelucht, maar ook voor het prachtige uitzicht op de horizon.

» MEER ZIENWat-te-zien-Taormina-voor-1-dag

Taormina is een bruisende stad, populair onder jongeren. De drukte in de straten van Taormina stopt nooit: alle mensen hier hebben plezier, dansen, drinken wijn, winkelen en genieten gewoon van het leven.

Als je genoeg hebt van het strand kan je de oude monumenten van Taormina bezoeken, waarvan het beroemdste: het oude Griekse theater. Je kan ook de paleizen en kathedralen bezoeken, bijvoorbeeld het paleis van Corvajo, dat wordt beschouwd als het kroonstuk van het historische centrum.

Kijk hier voor stadsrondleidingen.

Bekijk de prijzen van hotels in Taormina

» MEER ZIENBeste stranden in Corsica: top-5

Syracuse

Syracuse

Syracuse heeft een speciale status op Sicilië. Dit is niet de hoofdstad, geen resort of een cultureel centrum, maar zonder deze plek te bezoeken, zal je de sfeer en de geest van Sicilië niet volledig kunnen voelen.

» MEER ZIENWat-te-doen-tijdens-een-enkele-dag-Syracuse-onze-tips

De geschiedenis van de Griekse kolonies op Sicilië begon met Syracuse, dus deze stad was getuige van de geboorte van onze jaartelling. Er is nog steeds een groot aantal archeologische monumenten die behoren tot de periode van het oude Griekenland en het oude Rome.

In de Oude Stad van Syracuse, gelegen op het eiland Ortigia, wordt bijna elke straathoek geassocieerd met geschiedenis en mythologie, of het nu het Archimedes-plein, de fontein van Artemis of de Aretusa-bron is. Het verkennen van Ortigia is een reis naar de oudheid.

Bekijk hotels in Syracuse op deze pagina

Noto

Noto

Stadje Noto is het summum van de barokke stijl, die je hier in vrijwel elk bouwwerk kan terugvinden. Net als Catania leed Noto zwaar onder de aardbeving in 1693 waardoor ook deze stad volledig moest worden herbouwd. De architecten besloten om van deze mogelijkheid gebruik te maken om een ​​compleet en harmonieus geheel van de stad te creëren, alles ontworpen in dezelfde stijl.

» MEER ZIENDe-belangrijkste-bezienswaardigheden-van-Noto

Tijdens restauratiewerkzaamheden werd een speciaal soort lokale kalksteen gebruikt om gebouwen te bouwen, die zodanig zonlicht absorberen en ze hullen in een zachte gouden gloed, zodat de straten van Noto tijdens zonsondergang een bijzonder plaatje zijn om te aanschouwen.

In het centrum van Noto kun je door prachtige parken wandelen en interessante architectonische monumenten bekijken, zoals het Benedictijnse klooster van Santissimo-Salvatore, bekroond met een elegant torentje, de kerk van St. Francisco en het Palazzo Nicolaci.

Je vindt alle sightseeing tours in Noto door hier te klikken.

Kies een leuk hotel in Noto

Ragusa

Ragusa

De stad Ragusa heeft, net als haar aangrenzende plaatsen, ook moeilijke tijden doorgemaakt vanwege de verwoestende aardbeving op Sicilië. Maar ook hier was de lokale bevolking enthousiast bezig met de wederopbouw van de stad dat heden ten dage nog altijd prachtig oogt.

Ze besloten destijds te stad geheel anders in te delen. De adel schiep een apart stadseel naar hun zin — de Bovenstad (Ragusa Superiore), en de rest van de bevolking was bezig met de inrichting van een ander deel — de Benedenstad (Ragusa Ibla).

Ondanks de architectonische hoogstandjes van de Bovenstad, geven veel bezoekers van de stad de voorkeur aan het lagere deel, dat volkser en authentieker lijkt. Hier kan je bezienswaardigheden bezoeken zoals de kathedraal van St. George en de tuin van Giardino Ibleo.

Hier kan je een sightseeing tour in Ragusa uitzoeken.

Zoek hier een goed hotel

Cefalu

Cefalu

Cefalu is een van de populairste steden op Sicilië. Het is perfect voor gezinsvakanties, hier vindt u comfortabele stranden, winkels en vermaak voor het hele gezin.

In 2015 werd Cefalu opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst als een uniek voorbeeld van de fusie van westerse, islamitische en Byzantijnse culturen. Dit is te zien in de vele historische monumenten, bijvoorbeeld in het Koninklijk Paleis en de kathedraal.

Bovendien heeft Cefalu uitstekende stranden, en hier kan je een paar dagen rustig je vakantie doorbrengen.

Bekijk de prijzen van hotels in Cefalù

Agrigento

Agrigento

Agrigento, gelegen in een heuvelachtig gebied aan de zuidkust van Sicilië, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het eiland.

Hier is de Vallei van de Tempels — een unieke historische Griekse ruïne, beschermd door UNESCO. Tegenwoordig is er een archeologisch park, waar je de overblijfselen van tempels kan bekijken, die dateren van de 5e en 4e eeuw voor Christus. Veel oude gebouwen contrasteren duidelijk met moderne gebouwen die de straten van Agrigento van vandaag vulden.

Kijk hier voor stadsrondleidingen.

Boek een hotel in Agrigento

Messina

Messina

Als je op Sicilië aankomt via het water, begint je kennismaking met het eiland bij Messina. Als je van verre haar enorme bomen met gouden vruchten ziet hangen, stel je je Messina meteen voor als een land van overvloed en welvaart, maar in het echte leven is dit niet helemaal waar.

Als gevolg van natuurrampen was het lot van veel Siciliaanse steden niet eenvoudig, maar Messina had een nog veel slechter lot. In de 18e eeuw stierven bijna alle inwoners van de stad aan de pest. 40 jaar later werd de stad verwoest door een krachtige aardbeving.

Aan het begin van de 20e eeuw gebeurde er opnieuw een aardbeving, maar deze keer veel verschrikkelijker: een tsunami trof de stad. De stad lag wederom overhoop en meer dan 60.000 mensen waren gestorven. De laatste klap viel in de Tweede Wereldoorlog, toen Messina, het laatste bastion van de Duitse troepen, werd gebombardeerd.

Tegenwoordig is het een bloeiende, levendige stad die stevig op haar been staat en alle gasten verwelkomt die op Sicilië aangekomen.

Bekijk alle hotels in Messina

Piazza Armerina

Piazza Armerina

Piazza Armerina is een van de meest bezochte plaatsen op Sicilië dankzij de beroemde oude Griekse Villa del Casale. De villa werd gebouwd in het midden van de 4e eeuw voor een Romeinse patriciër, en vandaag is het het best bewaarde oude Romeinse mozaïek.

Drie kleurrijke mozaïeken, waarschijnlijk gemaakt door Noord-Afrikaanse vakmeesters, zijn gewijd aan verschillende thema’s: grappige gebeurtenissen, mythologische verhalen, scènes uit het dagelijks leven. Naast Villa del Casale is het de moeite waard om het Aragonese kasteel en de 18e-eeuwse kathedraal te bezoeken.

Kies een leuk hotel in Piazza Armerina

Goeie reis naar Sicilië!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.