Tips voor toeristen in het Vaticaan

, ,

Dit artikel bevat informatie en advies van toeristen die je kunnen helpen bij het plannen van je bezoek aan het Vaticaan en het Vaticaans museum zonder lange rijen. We vertellen je hoe je tickets koopt, wanneer het de beste tijd is om te gaan en wat er te zien is.

Het Vaticaan is een klein land binnen Rome. Het Vaticaan heeft een van de grootste museumcomplexen ter wereld, evenals de belangrijkste katholieke kathedraal, Basilica di San Pietro.

Een ticket voor het Vaticaan museum bestellen

Vaticaan museum

Ten eerste raden we aan om eerst naar het museum te gaan en dan pas naar de kathedraal. Er zijn meestal rijen van meerdere uren (geen grap, ze kunnen 2 tot 3 uur duren in de hitte op een normale dag), dus het is het beste om je Vaticaan tickets van tevoren online te bestellen. Je kunt dit doen op de site van het Vaticaan of via deze link die vrij betaalbare aanbiedingen heeft.

Vaticaan ticket prijzen: 17 euro voor volwassenen, 8 euro voor kinderen van 6-18 jaar met documentatie die hun leeftijd bevestigt of voor studenten tot 25 jaar met een studentenkaart. De commissie voor het reserveren van een ticket kost 4 euro. Er zijn ook audiogidsen te koop voor 7 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Je kunt het beste je Vaticaankaartjes een maand van tevoren reserveren, omdat er dan meer opties zijn voor data en tijden, en je meteen kunt zien welke dagen er niet beschikbaar zijn. Als je een datum hebt verwisseld, maar je hebt al betaald voor je ticket, dan is er altijd de mogelijkheid om het te herstellen door naar de sectie Reserveringen te gaan en je e-mail, reserveringsnummer en geboortedatum in te vullen.

Houd er rekening mee dat de laatste zondag van de maand de toegang tot het Vaticaan museum gratis is, maar dat betekent dat het altijd erg druk is, en dat het museum slechts tot 14.00 uur open is.

Het beste moment om naar het Vaticaan te gaan

Vaticaan museum

Het Vaticaan Museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Je kunt het museum in tot 16 uur.

Op zondag is het gesloten, en de drukste dagen zijn maandag en zaterdag. Op woensdag houdt de paus een audiëntie op het Sint-Pietersplein, waardoor je niet naar de kathedraal kunt gaan. De beste dagen om te gaan zijn dus dinsdag, donderdag en vrijdag. Je kunt het beste na de lunch gaan (rond 2:30), omdat veel toeristen hun bezoek ’s ochtends plannen en het dan dus drukker is.

Je bezoek aan het Vaticaan is bedoeld om de Sint-Pietersbasiliek en de musea te bezoeken. Je zult dus ’s ochtends in de ene rij moeten staan en ’s middags in de andere. Als je je kaartje niet van tevoren hebt gekocht, loop je het risico 2-3 uur kwijt te zijn met in de rij staan in de hete zon. Maar gelukkig zijn er ijskiosken, dat is vaak je enige redding.

Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel

Het belangrijkste deel van het Vaticaan museum is misschien wel de Sixtijnse Kapel, die je aan het eind van je rondleiding te zien krijgt. Tijdens een rondleiding zul je hoe dan ook kunnen genieten van de belangrijkste zalen.

De Vaticaanse musea hebben een kolossale collectie kunstwerken van de beroemdste kunstenaars zoals Leonardo da Vinci, Rafaël, Giotto, Perugino, Lippi, maar ook schilderijen van Caravaggio en beroemde werken van Michelangelo.

Na de Sixtijnse Kapel raden wij je aan door de rechterdeur te gaan, waardoor je meteen bij de hoofdingang van de kathedraal uitkomt. De Sint-Pietersbasiliek is normaal open van 7 tot 6.30 uur, en van 1 april tot 30 september is ze open tot 7 uur.

Naast het standaardticket is er ook een VIP-ingang waarmee je als een van de eersten, en zonder in de rij te hoeven staan, de Sixtijnse Kapel kunt bezichtigen. Hier kun je meer informatie vinden en kaartjes kopen.

Je kunt het graf en de begraafplaats van Sint Pieter bezoeken van maandag (van 9 tot 6) tot en met zaterdag (van 9 tot 5). Je kunt het beste van tevoren een datum en tijd reserveren. Kleed je iets warmer aan dan normaal, want binnen is de luchtvochtigheid hoog en de temperatuur lager.

Boek een hotel in arrondissement Vaticaan

Uitkijkplatform op de koepel van de Sint-Pietersbasiliek

Sint-Pietersbasiliek

Je kunt de koepel van de Sint-Pietersbasiliek beklimmen van 8 tot 5, of tot 6 van 1 april tot 30 september. Wij raden je aan je bezoek aan het Vaticaan aan het eind van je verblijf in Rome te plannen, omdat het veel interessanter is om de straten en gebouwen die je al hebt bezocht van bovenaf te bekijken.

Je kan de trap nemen voor 6 euro (551 treden) of een lift voor 2/3 van de weg voor 8 euro (320 treden). Het is een tamelijk pittige klim, dus we raden het niet aan om kinderen, ouderen of mensen die slecht ter been zijn mee te nemen. Rome heeft vele andere meer toegankelijke uitkijkplatforms die net zo’n prachtig uitzicht over de stad bieden.

Als je het meeste uit de ervaring wilt halen, bestel dan hier een tour op de koepel met een geweldige privégids.

Maak er een onvergetelijke reis van!

» MEER ZIENKerstmis het Vaticaan feest mis tickets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.