De belangrijkste bezienswaardigheden van Noto

, ,

De stad Noto ligt op slechts 32 kilometer ten zuidwesten van Syracuse. De stad werd beschadigd na de aardbeving van 1693, maar werd herbouwd en wordt nu beschouwd als een architectonisch juweel van de laat-Siciliaanse barok.

Bekijk alle hotels in Noto

In de acht meest bezochte bezienswaardigheden van Noto kunt u het volgende opnemen:

Kathedraal

Kathedraal

Het rooms-katholieke kathedraal, opgericht ter nagedachtenis aan Sint-Nicolaas van Myra. Het project van de tempel werd gemaakt door Rosario Gagliardi in het begin van de 18e eeuw, en de bouw werd voltooid onder de leiding van Bernardo Labisi in 1776.

De kerk is gemaakt in strikte vormen, drie portalen delen de Korinthische zuilen en voor de hoofdingang is er een brede trap.

Adres: Piazza del Municipio.

Werktijden: 9.00-13.00, 15.00-20.00 uur.

Kerk en klooster van St. Franciscus

Kerk en klooster van St. Franciscus

De kerk en het klooster van St. Franciscus verschenen van 1704 tot 1745 dankzij de architect Vincenzo Sinatra. Een portaal met drie nissen omgeeft de barokke zuilen en op het terras ziet u het beeld van de Maagd Maria. Het interieur wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan decoraties. De kerk bevat verschillende zeldzame schilderijen uit de 16e eeuw.

Adres: Corso Vittorio Emanuele, 142.

Openingstijden: 8.30-18.00 uur.

Palazzo Nicolaci

Palazzo Nicolaci

Het paleis van Nicolaci in 1765, dat diende als de residentie van dezelfde naam familie. De unieke elementen van het barokke gebouw zijn Ionische zuilen en een brede deuropening. Aan beide kanten zijn er drie kleine balkons, die de pittoreske console ondersteunen. Ze beelden sirenes, hersenschimmen, centauren, gevleugelde paarden en kinderportretten uit.

Het huis bestaat uit 90 kamers. In sommige van hen leven de afstammelingen van een adellijke familie. Sinds 1817 bezet de stadsbibliotheek de eerste verdieping met oude boeken, Spaanse en Latijnse manuscripten.

Adres: Via Corrado Nicolaci.

Openingstijden: 10.00-13.00 uur, 15.30-17.30 uur.

Kerk van het heilige kruisbeeld

Kerk van het heilige kruisbeeld

De Kerk van de Allerheiligste Kruisiging begon gebouwd te worden aan het einde van de 18e eeuw en werd pas 200 jaar later voltooid. De belangrijkste elementen van het decor zijn enorme stenen beelden van leeuwen, afkomstig uit Rome, evenals het standbeeld van de Witte Madonna, gemaakt van marmer door de beeldhouwer Frances Lauran.

Het gouden altaar kruis is versierd met een kleine houten muur, die Jezus weergeeft. De legende gaat dat Luke het zelf heeft gemaakt.

Adres: Piazza Mazzini, Via Sergio Sallicano.

Openingstijden: 8.00-12.00, 17.30-20.00 (in de zomer); 8.00-12.00, 16.30-19.00 (in de winter).

De majestueuze poorten van Porta Reale (Porta Reale)

Porta Reale

De majestueuze poorten van Porta Reale. In 1838 maakten de inwoners van Noto voor de vorst Ferdinand II, die de stad bezocht, de prachtige poorten van Porta Reale. De beroemde boog is versierd met sculpturen van pelikanen en honden. Het is vanaf deze plek dat Victor-Emmanuel Avenue begint, de hoofdstraat van Noto, die de meeste bezienswaardigheden, hotels en winkels huisvest.

Adres: Corso Vittorio Emanuele.

Palazzo Ducezio Palace

Palazzo Ducezio Palace

Paleis Ducezio, aangeduid als de Italiaanse Peterhof, verscheen in de 18e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als de residentie van de hertog, en nu is hier het stadhuis. Het Palazzo is zo populair vanwege zijn Mirror Hall: een kamer in Franse stijl met veel antieke spiegels, prachtige glas-in-loodramen en sierlijke schilderijen. De kamer heeft een ovale vorm, versierd met stucwerk en goud. Ceremoniële ceremonies en recepties worden hier gehouden.

Adres: Piazza Municipio, 1.

Openingstijden: 10.00-13.30 uur, 15.00-18.00 uur.

Kerk van Santa Chiara (Basilica di Santa Chiara)

Basilica di Santa Chiara

In 1785 werd de architect Rosario Gagliardi de auteur van het project voor de kerk van Santa Chiara. De tempel wordt beschouwd als een model van fijne barok en onderscheidt zich door een ongewoon ontwerp van de ruimte. Het ovale interieur is gestructureerd door een tiental kolommen, en engelen en stucwerk lijstwerk worden gebruikt voor decoratie. Vanaf de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

Adres: Corso Vittorio Emanuele.

De kosten van de tour: toegang is gratis, maar voor toegang tot het dak om het panorama te bekijken, moet je betalen.

Lido di Noto Beach

Lido di Noto Beach

Het strand van Lido di Noto wordt erkend als de beste stad van de stad. Het is uniek omdat het geen stenige eigenschap van Sicilië heeft, maar een zanderig oppervlak en een vloeiende toegang tot het water. Bij mooi weer kunt u hier dolfijnen zien.

Adres: Strada Provinciale 59, 96017 Lido di Noto.

Bezoekers krijgen meestal gratis parasols en ligbedden aangeboden.

We hopen dat uw reis naar de prachtige stad Noto onvergetelijk zal zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.