Hoe kom je bij de vulkaan Etna

,

De actieve vulkaan Etna is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië. Het eiland bezoeken en de beroemde vulkaan niet bezoeken, is een grote omissie, omdat er verschillende manieren zijn om naar de Etna te gaan.

De handigste manier om daar te komen is vanuit Catania, de grootste stad die het dichtst bij de vulkaan ligt, maar als u wilt, kunt u ook uit andere steden komen.

» MEER ZIENOp-vakantie-naar-Sicilie-deze-10-steden-zijn-zeker-een-bezoekje-waard

Excursies naar de vulkaan Etna

Een rondleiding is de meest interessante, maar vrij dure optie. Het belangrijkste voordeel is dat u de mogelijk heeft om naar plekken te gaan waar niet iedereen heen mag. Elektrische fietsen kunnen ook worden gehuurd om de omgeving te verkennen.

Hoe u de Etna kunt bereiken vanuit Catania

Een van de meest populaire toeristische manieren om naar de Etna te gaan is een tocht langs de zuidelijke helling naar de basis van Rifugio Sapienza, die zich op een hoogte van 1900 meter bevindt.

Van Catania voorstedelijke bussen gaan daar naartoe. Elke dag om 8.15 uur vertrekt de bus vanaf het plein Papa Giovanni XXII (tegenover het treinstation van Catania) en gaat eigenlijk naar het kabelbaanstation Rifugio Sapienza.

Boek een hotel in Catania

Het kaartje kan bij de chauffeur worden gekocht, een enkele reis kost 4 euro en een retour kost 6 euro. De reis duurt ongeveer twee uur.

De terugkeer bus vertrekt om 16.30 uur. Gedurende deze tijd heeft u tijd om alles te bekijken, anders moet u de nacht doorbrengen op de toeristische basis.

Etna

Aangekomen bij Rifugio Sapienza, moet u de kabelbaan nemen en stijgen naar een hoogte van 2500 meter, daar bevindt zich de basis van La Montañola.

Een kaartje voor een rit met de kabelbaan kost 27 euro. U kunt een SUV lopen of huren met een gids (ongeveer 30 euro) klimmen naar een hoogte van 3000 meter, naar het bovenste platform van de vulkaan. De tour duurt 30 minuten, maar alleen Engels of Italiaans worden aangeboden.

Bij slecht weer werkt de kabelbaan niet en kunt u de top alleen te voet bereiken (dat duurt ongeveer twee uur).

Hoe u Etna vanuit Taormina kunt bereiken

Vanaf Taormina is het handiger en dichterbij de vulkaan te bereiken via het kleine dorpje Zafferana Etnea op de oostelijke helling van Etna. Sommige toeristen geven de voorkeur aan dit pad om ook Zafferana Etnea te bezoeken onderweg: een avonturenpark of een van de plaatselijke musea.

Het pad door het dorp gaat over smalle landweggetjes en leidt naar de site van Rifugio Sapienza, waar u de kabelbaan kunt gebruiken om op grote hoogte te klimmen.

Bekijk de prijzen van hotels in Taormina

Hoe kom je op de noordelijke helling van Etna

Etna

Richting het noorden, kunt u Etna bereiken via de kleine steden van Linguaglossa, Piedimonte Etneo te baseren Piano Provenzana. Het is belangrijk te weten dat de kabelbanen op deze helling alleen in de winter werken. In de zomer kunt u alleen naar het bovenste platform klimmen als u een volledige tour per jeep bestelt met een gids.

Hoe u Etna kunt bereiken met de trein

Een treinrit rond de Etna wordt meestal gekozen door liefhebbers van romantische reizen. Op een afstand van 110 km strekt een smalspoor Circumetnea zich uit rond de voet van de vulkaan: zo kunnen toeristen de schoonheid van de vulkaan bewonderen zonder naar het bovenste platform te klimmen.

» MEER ZIENMet-de-trein-rond-Etna-route-schema-aankoop-van-tickets

De trein rijdt van Catania (metrostation Borgo) naar Riposto en stopt op 30 stations, zodat je naar elk dorp kunt gaan waar je wilt genieten van de mooie uitzichten en de lokale manier van leven wilt leren kennen.

Treinen rijden drie keer per dag, de hele reis duurt ongeveer 3 uur. Een enkeltje kost 8 euro, heen en terug kost 13 euro. Het is belangrijk te weten dat er geen treinen op zon- en feestdagen zijn.

Hoe u Etna te bereiken met de auto

Etna

U kunt een auto huren op Palermo Airport via deze link of op Catania Airport, prijzen vergelijken van verschillende bedrijven en hier de juiste auto selecteren.

Wanneer u een route op de zuidelijke helling kiest, volgt u de snelweg A18, neemt u de afslag naar Giarre en volgt u de borden naar S.Venerina-Zafferana Etnea-Etna Sud.

Neem op de noordelijke helling de A18 naar Fiumefreddo en neem vervolgens de Piedimonte Etneo-Linguaglossa-Etna Nord naar het Piano Provenzana-platform. Vervolgens moet u de kabelbaan naar een hoogte van 2500 meter klimmen en dan op de off-road bussen naar het merkteken van 3000 meter.

Wat u beter niet kunt doen bij het bezoeken van de vulkaan Etna

Sommige toeristen boeken een taxi of huren een fiets om zelfstandig naar de Etna te komen. Deze opties zijn het minst succesvol: taxi’s zijn duur en worden alleen gebruikt om naar Rifugio Sapienza te gaan.

Fietsen is niet veel handiger dan wandelen. Het zal moeilijk zijn om omhoog te klimmen en het is mogelijk om alleen via een rollende weg naar beneden te klimmen.

Wij wensen u een onvergetelijke reis naar de vulkaan Etna!

» MEER ZIENWat-te-bekijken-op-Sicilie-de-belangrijkste-bezienswaardigheden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.