Wat zijn de leukste plekjes op Sicilië?

,

De rijke oude geschiedenis van Sicilië is bewaard gebleven in de monumentale gebouwen en in de unieke mentaliteit van de bevolking. Prachtige natuur, azuurblauwe zee, gezond klimaat, heerlijke nationale keuken — dit alles, gecombineerd met de toeristische attracties, zorgt ervoor dat dit eiland zo veel bezoekers aantrekt.

Excursies naar historische plekken, actieve vakanties en strandvakanties, het ontdekken van de lokale tradities, zeden en gewoonten, het reizen met kinderen kunnen harmonieus worden gecombineerd op dit land.

Populaire steden en bestemmingen op Sicilië

Palermo

Palermo

Een van de meest populaire steden op Sicilië is Palermo. De oude en prachtige stad is ook de hoofdstad van de regio. Eens was het een Romeinse nederzetting, daarna werd het veroverd door de Moren, daarna kwam Palermo onder auspiciën van de Normandische ridders.

» MEER ZIENWat te doen tijdens een enkele dag Palermo: onze tips

Het kroonstuk van de stad is het Normandische paleis (Palazzo dei Normanni), oorspronkelijk gebouwd door de Moren als de residentie van de heerser van het eiland — de kalief. Nadat Sicilië werd veroverd door de Normandische ridders, werd het paleis het leefgebied van hun koningen. Zij herbouwden het oorspronkelijke gebouw enigszins en probeerden het dichter bij de cultuur van de christelijke kanunniken te brengen. Zo werd in de 12e eeuw onder Roger II de Palatijnse kapel aan het paleis bevestigd.

De marmeren granieten vloer die sindsdien is bewaard, is bedekt met prachtige mozaïeken en de plafond- en muurschilderingen zijn gemaakt in een prachtige Byzantijnse stijl. In de 16e eeuw werd het paleis gereconstrueerd naar de smaak van de Spaanse onderkoning. Dit gebouw huisvest nu het regionale parlement.

De invloed van de Arabische cultuur is ook voelbaar in andere middeleeuwse paleizen van Palermo — La Cuba en La Zisa. Ze werden gebouwd in de 12e eeuw, tot vandaag zijn ze uitstekend bewaard. Nu zijn er musea. De kathedraal die de Moorse en Gotische stijlen combineert is erg mooi en de koepel ligt dicht bij het classicisme.

Andere kerken van Palermo zijn niet minder mooi en worden ook geassocieerd met de rijke geschiedenis van het eiland. De stad heeft prachtige gebouwen uit de 16e en latere eeuwen, veel interessante musea (waaronder het Puppet Museum). Hier kun je lang wandelen, de schoonheid van de stad bewonderen en genieten van de atmosfeer.

Boek een hotel in Palermo

Catania

Katania

De op één na grootste stad op Sicilië is Catania. Haar gevaarlijke ligging (in de buurt van de actieve vulkaan Etna) had een grote invloed gedurende haar geschiedenis en haar huidige uiterlijk. De krachtigste was de uitbarsting van 1669, die de meeste oude gebouwen heeft bedolven. Een paar jaar later was ook een grote aardbeving, met als gevolg dat er nóg minder over was van de oude stad.

» MEER ZIENHoe kom je bij de vulkaan Etna

De inwoners van Catania, met hun karakteristieke opgewektheid en het vermogen om een ​​uitweg te vinden uit moeilijke situaties, gebruikten lavastenen om nieuwe gebouwen te bouwen.

Het centrum van Catania is het Kathedraalplein, waar de Kathedraal van Sint-Agatha (Cattedrale di Sant’Agata), de stadspoort van Porta Uzeda, het stadhuis en de Olifantenfontein (Fontana dell’Elefante) zich bevinden. Het hele ensemble werd in de 17e en 18e eeuw gecreëerd door Giovanni Battista Vaccarini en is een voorbeeld van de Siciliaanse barok.

» MEER ZIENWat te doen tijdens een enkele dag Catania: onze tips

Het kasteel van Ursino (Castello Ursino) en het oude Romeinse amfitheater zijn bewaard van nog oudere tijden. Maar over het algemeen is Catania is een barokke stad. Gebouwen in deze stijl sieren de hoofdstraten.

Catania is ook beroemd om haar vismarkt, waar je alle soorten zeevruchten kunt vinden. Er is ook het pretpark Etnaland. En: 60 kilometer aan prachtige zandstranden aan de kust van de Ionische Zee.

Bekijk alle hotels in Catania

Syracuse

Syracuse

Slechts een half uur rijden van Catania ligt Syracuse — een stad die veelal wordt geassocieerd met Archimedes. Hier is het oude, Griekse en Romeinse erfgoed in goede staat bewaard gebleven. Hoewel de stad na de Romeinen vele malen in beslag werd genomen, lieten de Arabieren en de Spanjaarden de oude gebouwen intact en bouwden ze hun eigen gebouwen.

» MEER ZIENWat te doen tijdens een enkele dag Syracuse: onze-tips

Als gevolg daarvan is Syracuse een plaats waar architectonische monumenten uit verschillende tijdperken en culturen op bijzondere wijze samen komen. De archeologische zone van de stad is de meest aantrekkelijke plek voor toeristen.

Je kan hier een stadswandeling boeken.

Hier kunt u de overblijfselen zien van een oude steengroeve bij de grot «Het oor van Dionysius» (Orecchio di Dionisio), of een Grieks theater uit de 5e eeuw voor Christus, een Romeins amfitheater, en de ruïnes van de tempel van Apollo.

Het middeleeuwse erfgoed van Syracuse behelst verscheidene tempels. De kathedraal dateert uit de barok, er zijn ook interessante musea en monumenten in Syracuse. Je voelt de geschiedenis overal om je heen al lopende door deze stad.

Kies een leuk hotel in Syracuse

Andere interessante steden

Caltagirone

Niet ver van Catania ligt een andere stad die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Dit is Caltagirone. De architectuur is een goed voorbeeld van Siciliaanse barok. Hier zijn er middeleeuwse gebouwen, bijvoorbeeld de tempel van de Nieuwe Kapucijnen van de 12e eeuw.

De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de trap Santa Maria del Monte. Er zijn 142 stappen en elk van hen is versierd met origineel keramiek. Deze trap werd gebouwd in 1608.

Bekijk alle hotels in Caltagirone

Caltanissetta, Taormina, Noto, Ragusa, Cefalu, Marsala en vele andere Siciliaanse steden zijn prachtig en zeker een bezoek waard. Elk van hen heeft prachtige monumenten uit het verleden, voorbeelden van hoge kunst en, uiteraard, zijn eigen culinaire specialiteiten. Over het algemeen staat de Siciliaanse keuken bekend om haar overvloed aan heerlijke en gezonde gerechten.

Het is moeilijk om een lijst te maken van alle mooie toeristische bestemmingen op Sicilië, omdat immers het eiland vol is van prachtige bestemmingen. Alle steden hebben veel schoons en een rijke geschiedenis. Het aanbod aan excursies overal aan de kust groot.

Voor een strandvakantie kunt u bijzonder aantrekkelijke bestemmingen selecteren, bijvoorbeeld in de gebieden Palermo, Trapani, Taormina en vooral Catania.

» MEER ZIENDe 10 beste hotels van Sicilie die over een eigen strand beschikken

De prettigste stranden tijdens je vakantie op Sicilië

De Sicilianen zelf vieren het strandseizoen meestal in juli, maar in mei en juni is de zee rondom het eiland al warm genoeg om lekker te zwemmen. De kust van het eiland is niet gelijk: er zijn zandstranden, kiezelstranden, rustige en onstuimige. Sommige zijn vrij toegankelijk, en andere niet. Het is dus verstandig om eerst wat onderzoek te doen naar de verschillende locaties.

San Vito Lo Capo

In het noordelijke en noordwestelijke deel van het eiland heb je de Tyrreense Zee, die zeer lang warm blijft. In het gebied van Palermo kan het strandseizoen beginnen in mei en eindigen in de herfst. De beste stranden hier liggen ongeveer honderd kilometer van de hoofdstad, in de buurt van Trapani.

De stad zelf is charmant en rijk aan bezienswaardigheden. Het strand van San Vito lo Capo is zanderig en bijna wit van kleur met een lengte van 3 km. In combinatie met het heldere blauw van de zee en prachtige uitzichten maakt deze plek een sterke esthetische indruk.

Het prachtige strand met fijn goudkleurig zand ligt in Castellammare del Golfo, ten westen van Palermo, en is bijna 10 km lang. Als u op de namen van de stranden klikt, kan je de hotels aldaar bekijken.

Castellammare del Golfo

Cefalu ligt op 70 km van Palermo en is een van de mooiste plekken op Sicilië. U kunt een hotel kiezen om te verblijven door deze link te volgen. Er is een geweldig zandstrand met een lengte van 15 km. Jongeren die dol zijn op wilde feesten kunnen terecht bij de zandstranden van Finale di Pollina, op 17 km van Cefalu. Hier is het mooi, luidruchtig en leuk.

Bekijk hotels in Cefalù op deze pagina

In het zuidoostelijke deel van Sicilië in de regio Taormina zijn ook veel prachtige stranden. Hier aan de Ionische zee  bevinden de meest populaire resorts van het eiland: Giardini-Naxos, Lido Mazzarò en Letojanni.

Deze plaatsen zijn geliefd door rijke toeristen, maar ook door jonge mensen die van veel plezier houden. Maar families komen ook hier. Er is een vakantie voor elke portemonnee. Als betaalde stranden te duur lijken, kunt u zonnebaden op de openbare stad.

Over het algemeen zijn de zandstranden van Catania perfect uitgerust en is de zee schoon en warm. Het lengte van de stranden is 60 km, deze plaatsen trekken veel mensen aan, dus in het midden van de zomer is hier heel erg druk.

In de provincie Ragusa zijn ook een aantal populaire gratis stranden. Veel van ze zijn geschikt voor duikliefhebbers, omdat ze rotsachtige kusten en een aflopende zeebodem hebben. Bijzonder anders lijkt het gebied van de stranden van Marina di Ragusa vanwege het gemak en de schoonheid. Ze behoort terecht tot de beste plaatsen voor een strandvakantie in het zuidoostelijke deel van Sicilië.

Kies een leuk hotel in Marina di Ragusa

In het zuidelijke deel moeten we het strand Vendicari noemen. Tegen de achtergrond van weelderige vegetatie kunt u zonnebaden op schoon, fijn zand. Hier is een natuurreservaat; een echt prachtige plek, je kan in de buurt van het reservaat verblijven door hier een hotel te boeken. Het is er rustig. En in het zuidwestelijke deel van Sicilië verdient het aangename strand van San Marco ook een vermelding.

Bekijk hotels in Vendicari Natural Reserve

Scala dei Turchi

Aan de westkust liggen de stranden van de provincie Agrigento, waaronder de Scala dei Turchi. Het reliëf van dit gebied heeft een getrapte vorm die er erg mooi uitziet. Het klimaat aan de westkust is het heetst van Sicilië, dus het is beter om hier niet te komen op het hoogtepunt van de zomer.

De beste bestemmingen op Sicilië voor gezinnen met kinderen

De beste bestemmingen op Sicilië voor gezinnen met kinderen

Als je met kinderen gaat reizen ben je als ouder vooral bezig te kijken naar veiligheid en gemak van je vakantie. Sicilië is in deze zin erg aantrekkelijk.

» MEER ZIENVakantie op Sicilie met kinderen de prettigste bestemmingen

Als je je kinderen meeneemt naar de zee, is het beter om voor zandstranden te kiezen met helder, warm water, waarvan de ingang ondiep is. Er zijn genoeg van zulke plekken op het eiland.

Het strand van Cefalu is perfect voor kinderen. Het strand Mondello dat dicht bij Palermo ligt is ook goed. Het strand is van wit, schoon en fijn zand, en de zee is niet diep. Het strand Lido di Noto dat tussen Syracuse en de zuidpunt van Sicilië ligt is ook perfect voor kinderen.

In dit gebied zijn er over het algemeen veel geweldige stranden, waar u met kinderen kan komen en tevreden kan zijn. Santa Maria Del Focallo, met de blauwe vlag van de Europese Unie als een onderscheidingsteken voor het behoren tot de schoonste stranden.

Terwijl je op Sicilië bent, kun je ontspannen op kleine eilanden in de buurt. Daar bent u ook van alle gemakken voorzien. Dat is het eiland Vulcano, met bijzondere zwarte zandstranden. De zee blijft voor vele meters van de kust ondiep, dus er zijn zeer geschikte omstandigheden om kinderen te laten baden. Daarnaast zijn er modderpoelen op dit eiland.

Bekijk alle hotels in Vulcano

Een perfecte plek op Sicilië  te vinden is er heel realistisch. Er zijn veel mogelijkheden voor ieders wensen en budget.

Goede reis naar Sicilië!

» MEER ZIENWinkelen op Sicilie de beste steden en winkels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.