10 bijzondere Siciliaanse souvenirs

,
Marionetpoppen

eteAan het einde van de vakantie is het tijd om na te denken over wat je mee moet nemen als herinnering aan de prachtige dagen op Sicilië. En eventueel over souvenirs voor vrienden en familieleden.

Souvenirs van lava

Op Sicilië kun je souvenirs vinden die niet in de meeste andere landen te vinden zijn. Bijvoorbeeld knutselen uit gestolde lava. De winkels in deze regio verkopen allerlei dingen gemaakt van de lava van de beroemde vulkaan Etna: bloempotten, borden, beeldjes, beeldjes van mythische karakters, asbakken, talismannen, kettingen en zelfs gewoon vulkanisch zand.

Volksinstrumenten

10 bijzondere Siciliaanse souvenirs

уеуeteуеуete

Voor een verzamelaar van muziekinstrumenten, of gewoon voor een muziekliefhebber, zal het beste geschenk uit Sicilië natuurlijk tamburello of maranzano zijn. Maranzano is een Italiaanse metalen harp, vaak gebruikt in Siciliaanse traditionele volksmuziek. Tamburello — een ander volksinstrument van de Sicilianen, is een tamboerijn, bedekt met een patroon, meestal met afbeeldingen van het eiland of van het leven van de mensen.

Keramiek

Vooral Sicilië en de stad Caltagirone staan ​​al lang bekend om hun keramiek. Niet alleen de hele stad is bekleed met veelkleurige keramische tegels, maar bij elke stap kan je de werkplaats inlopen, waarvan er meer dan honderd zijn. De meest populaire keramische producten met een traditioneel patroon: borden, vazen, wandplaten. Ook zijn er veel vraag naar originele vazen ​​voor bloemen in de vorm van een hoofd.

Papyrus uit Syracuse

Hoewel Egypte wordt beschouwd als de geboorteplaats van papyrus, is er in Italië een plaats waar deze legendarische plant ook groeit. In Syracuse zijn er veel winkels, waar je niet alleen papyrus kunt kopen, maar ook het proces van het maken hiervan kunt bekijken, vergelijkbaar met dat wat in de oudheid werd gebruikt.

Marionetpoppen

Marionetpoppen zijn erg populair bij toeristen van het eiland. Ze werden ooit gebruikt in het traditionele Siciliaanse poppentheater, waar ze met behulp van ridderspoppen geweldige verhalen over het tijdperk van Karel de Grote vertelden.

In de Siciliaanse souvenirwinkels vind je poppen voor elke smaak: met verschillende formaten — van 50 cm tot 1,5 m, die verschillende helden vertegenwoordigen. Marionetpoppen zijn een geweldig cadeau voor zowel kinderen als volwassenen.

Coppolapet

De beroemde platte pet, die we vroeger zagen in films over de maffia, is lang beschouwd als een symbool van Sicilië. Ze zijn afgebeeld te vinden op ansichtkaarten, in boeken en schilderijen. De pet zelf kan een uitstekend cadeau zijn voor een man, vooral omdat Coppola weer in de mode is. Het hoofddeksel van oorspronkelijk Britse immigranten, dat na enkele eeuwen de traditionele Siciliaanse pet zijn geworden, wordt door veel Hollywood-beroemdheden gedragen.

Coppolapet

Snoepjes

Een geschenk dat altijd goed is: lokaal snoep. Ze kunnen lange tijd worden bewaard en bederven niet onderweg. In de winkels kan je veel soorten lekkernijen vinden: gekonfijt fruit, traditionele Siciliaanse bitterkoekjes, torrone (nougat met noten en fruit), pistacheroom. En natuurlijk, de beroemde marsepeinvruchten — frutta martorana — cakes, gevormd van marsepeinmeel in de vorm van verschillende vruchten, zo vakkundig dat ze niet van echt fruit te onderscheiden zijn.

Wijn

Sicilië is beroemd om zijn haar rijke palet van verschillende soorten wijn, maar er is vooral vraag naar likeuren en dessertwijnen: Marsala, Moscato, Nero d’Avola. Het perfecte geschenk is wijn uit wijngaarden in de regio van de Etna.

Zongedroogde tomaten

Olijfolie

De kwaliteit van Siciliaanse olijfolie wordt wereldwijd hoog geacht. Maar ga niet voor de olie in de eerste supermarkt. Dit product, dat onvergelijkbaar is met de smaak en geur van die uit de winkel, is alleen te vinden onder inwoners van nabijgelegen steden en dorpen, die onafhankelijk olijven telen en de olie produceren.

Zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten zijn een op zichzelf een snack maar ook een basis voor gerechten. Ze worden toegevoegd aan pasta’s en salades, sicilianen bakken het door hun brood, maken sauzen en bakken ze samen met vlees. Tomaten op het zonnige Sicilië zijn erg smakelijk: groot, sappig, vlezig, hier zijn ze een van de favoriete groenten. Lokale gedroogde tomaten verbeteren de smaak van veel gerechten en zullen een smakelijke herinnering zijn aan de warme zomer.

We hopen dat je reis naar Sicilië onvergetelijk zal zijn!

» MEER ZIENWinkelen-op-Sicilie-de-beste-steden-en-winkels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.