Wat te zien in Taormina voor 1 dag? Kaart

, ,

Taormina wordt niet tevergeefs beschouwd als de parel van Sicilië, want hier, zoals Guy de Maupassant schreef, is er alles wat onze kijk, geest en verbeelding kan verleiden: prachtige natuurlijke vergezichten, comfortabele stranden en interessante historische plaatsen.

Tegenwoordig is Taormina vol met toeristen, het leven hier is veel duurder dan in andere steden op Sicilië. Als u in de meest luxueuze stad van het eiland wilt verblijven, vindt u hier een lijst met hotels in het historische centrum.

Hieronder zullen we u vertellen hoe u Taormina in slechts 1 dag kunt bezoeken.

Het historische centrum van Taormina en het Caravaggio paleis

het Caravaggio paleis

De kennismaking met Taormina begint met de deuren van Messina (Porto di Messina). Dit is een soort toegangspoort tot de stad, die je passeert en je bevindt je in het historische centrum van Taormina, in de buurt van Piazza Vittorio Emanuele.

Op dit plein staat het prachtige paleis van Caravaggio (Palazzo Corvaja), waarin ooit het Siciliaanse parlement zat. Nu herbergt het paleis het Museum van Kunst en Populaire Tradities van Sicilië.

Logeer in het centrum van Taormina om gemakkelijk bij alle bezienswaardigheden te komen.

Hoofdstraat Taormina Corso Umberto, het plein en de kerk van St. Catherine

Hoofdstraat Taormina Corso Umberto, het plein en de kerk van St. Catherine

De hoofdstraat van Taormina, Corso Umberto, begint op het plein Vittorio Emanuele, met pleinen, ambachtswinkels, winkels, cafés en restaurants. Via deze straat zullen we onze wandeling door Taormina voortzetten.

Aan de rechterkant van Corso Umberto, ziet u een klein plein, het Piazza Santa Caterina-plein, waar de gelijknamige kerk is gevestigd, Chiesa di Santa Caterina, gebouwd ter ere van de Grote Martelaar Catharina van Alexandrië. Interessant is dat de kerk werd gebouwd op de ruïnes van een Griekse tempel gewijd aan Aphrodite.

Antiek theater

Antiek theater

Na het zien van de kerk van St. Catherine, gaan we richting de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad namelijk het oude theater (Via del Teatro Greco, 1), dat ons herinnert aan de oude Griekse wortels van Taormina. Om bij het theater te komen, moet u de Corso Umberto afslaan richting Via Teatro Greco.

Het theater werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus. Hoewel er nog steeds ruïnes overbleven van het voormalige gebouw, kan zelfs de resten ervan de schaal van de constructie voorstellen. De diameter van het theater, ontworpen voor 10.000 toeschouwers, was 109 meter. De kosten van een bezoek aan het theater 10 euro.

In de buurt van het theater is er een stadspark, loop langs de cypressen lanen, zit in de schaduw van de olijfboom, geniet van het uitzicht, bloemen en geuren.

Wijnbar Arco Rosso

Wijnbar Arco Rosso

Vervolgens keren we terug naar de straat Corso Umberto. Als u honger begint te krijgen, kunt u onderweg de wijnbar Arco Rosso in (Via Naumachie 7) om uzelf op te frissen met frisdrank en een snack.

Het restaurant heeft  geen uitgebreid menu, maar een fatsoenlijke kwaliteit van eten en service compenseert deze tekortkoming. Een ander pluspunt is de redelijke prijs (wat zelden voorkomt voor Taormina), drankjes en snacks per persoon kosten ongeveer 7-10 euro.

Pril plein aen de kerken van St. Augustinus en St. Giuseppe

9 pril plein

Na een hapje gaat u verder langs de Corso Umberto en bereikt u het plein van 9 april (Piazza IX Aprile). Hier is de kleine gotische kerk van St. Augustine (San Agostino), die nu wordt gebruikt als een bibliotheek, en naast de deur is nog een kleine kerk gebouwd ter ere van St. Giuseppe (San Giuseppe).

Het plein bevindt zich en het belangrijkste observatiedek biedt een prachtig uitzicht op de baai en de Etna.

Middeleeuwse wijk van Taormina

Middeleeuwse wijk van Taormina

Niet ver van het plein 9 april kunt u de Porta di Mezzo-poort zien, die u naar de middeleeuwse wijk Taormina zal leiden. U zult deze plaats onmiddellijk opmerken dankzij de indrukwekkende Clock Tower (Torre dell’Orologio).

Je kunt door de smalle straatjes van de middeleeuwse wijk slenteren en Siciliaanse souvenirs kopen bij handwerkwinkels.

» MEER ZIENWinkelen-op-Sicilie-de-beste-steden-en-winkels

Kathedraal van Taormina

Kathedraal van Taormina

Het volgende punt van onze wandeling is de kathedraal van Taormina (Duomo di Taormina), gelegen aan de Piazza Duomo.

De kathedraal, gebouwd in de 13e eeuw, is een interessante mengeling van middeleeuwse architectuur en barokke elementen die werden toegevoegd aan het oorspronkelijke gebouw in de 17e eeuw.

Een van de beste trattoria Taormina — Al Duomo

Onze wandeling door Taormina is bijna voltooid. We bereikten de haven van Catania, waar de oude binnenstad eindigt. Gebruik de resterende tijd om de achterstraten van de oude stad, in de buurt van winkels, kleine galerijen, wijnbars en pizzeria’s te verkennen.

Trouwens, niet ver van de kathedraal ligt een van de beste trattoria’s van Taormina Al Duomo (Vico Ebrei 11). U zult aangenaam verrast worden, niet alleen door de kwaliteit van het eten, maar ook door de smaakvolle inrichting en het uitzicht op de Piazza Duomo.

Het is de moeite waard om zeevruchten te proberen, die zijn bereid volgens traditionele Siciliaanse recepten, evenals zelfgemaakte desserts. De gemiddelde prijs is 20-25 euro.

Wij wensen u een onvergetelijke wandeling door Taormina!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.